Najdi forum

Prosim za mnenje

Pozdravljeni!

Stara sem 22 let in pred približno dvema tednoma sem doživela panični napad. Napadi so se ponavljali vsak dan, tako da sem po treh dneh morala k dežurnemu zdravniku, da mi je predpisal pomirjevala. Pomirjevala sem tako jemala 3 dni po 2 do 3 tablete na dan. Nato pa sem se oglasila še pri svojem zdravniku, kateri mi je želel predpisati antidepresive. Povedala sem, da ne bi želela jemati tablet, ker vem in se zavedam, da je vse to v moji glavi in da sama vplivam na te napade (ker so se pojavili samo takrat, ko sem jaz to” želela”). Zdravnik mi je nato predlagal psihiatra. Pristala sem in se naročila k psihiatru. V tem tednu, ko sem čakala na obisk psihiatra, sem napade uspešno sama premagala. Nisem želela veeč jemati pomirjeval, ampak sem se poskušala sama pomiriti, z različnimi dihalnimi vajami, brala sem pozitivne misli o anksioznosti in si govorila, da mi nič ni, da je vse to v moji glavi, da ne bom zblaznela, da to ni nevarno, da si vse to samo domišljam…in uspelo mi je, pomirjeval nisem več jemala.
Ko sem obiskala psihiatra mi je takoj predpisal antidepresive, ker brez tega naj se ne bi mogla pozdravit.
Včasih sem res tudi slabe volje, nevem če temu lahko rečem depresija, mogoče ja, čutim neko tesnobo, osamljena sem, samozavest mi niha, odvisno od razpoloženja.
Zanima me ali je za to res nujno potrebno jemanje antidepresivov ali bi se lahko pozdravila samo s kakšnimi terapijami pri psihologu, ker nisem pristaš teh tablet in bi se veliko bolje počutila, če jih ne bi jemala in bi lahko hodila samo na “pogovore” mogoče k psihologu?

Lep pozdrav

Pozdravljena marjetica55

Težave s katerimi se srečuješ torej s paničnimi napadi ima veliko ljudi.
Pri premagovanju težav s paničnimi napadi so ti lahko v pomoč tudi sprostitvene in dihalne tehnike, saj te zmanjšajo intenzivnost telesnih znakov. Poleg tega je prav tako koristno, če skušamo misli preusmeriti drugam, saj to prekine napačne razlage.. Poleg teh ostaja še veliko drugih načinov za premagovanje težav s paničnimi napafi, s katerimi se lahko spoznaš v psihoterapiji.

Vsekakor ti preden začneš z jemanjem antidepresivov priporočam obisk pri psihoterapevtu.

Vse dobro ti želim,

Andreja

New Report

Close