Najdi forum

nujno prosim za pomoč

Spoštovani! Sem kar kopirala zgornji odgovor, saj za mojo 9-letnico velja isto (Če pa se deklica normalno brez težav, živahno igra in teka naokoli je možnost kake posebne bolezni majhna in sledite navodilom pediatrinje. Kar velika možnost je , da se vaša hčerkica še “igra” i samo hoji- otrok namreč ne ve kaj je normalno in kaj ne in se tega “nauči sproti”.)

Skrbi pa me zdaj ponovno, ker pri 9, skoraj 10 letih, ni sprememb – še vedno hodi po prtih in velikokrat pojamra da ima bolečine v peti – samo v levi. Drugače teka in se živahno igra. Tudi stopalo normalno upogne (no, vsaj kolikor se jaz spoznam) Kaj naj storimo? Zakaj ima bolečine? Hvala

Spoštovani!
Tako “na oko” gre pri vaši deklici bolj verjetno za t,i “Severjevo bolezen” (po avtorju, ki jo je prvi opisal). Gre za bolečino na peti “zadaj” to je ob narastišču Ahilove tetive. Gre za samoozdravljujočo se bolezen prekrvavitve narastišča te tetive (apofize) potrebno je le nekoliko daljše razbremenjevanje.
Če pa je bolečina “spodaj” to je na podplatu pa ne gre zato ampak preobremenitev plantarne aponevroze (to je vezivne plošče stopala, ki kot tetiva na loku preprečuje, da bi se stopalni loki preveč sploščili).Vaje, vložki s podloženim stopalnim lokom, masaže.
Kakorkol pri starosti 9 let ni več “igranja” z vzorcem hoje. Ali se izogiba naporom (telovadbi) ali pa jo res boli in ne bi bilo slabo obiskati ortopeda

New Report

Close