Najdi forum

naložbeno zavarovanje

Pred 4 leti sem sklenila naložbeno zavarovanje pri KD in sicer fondpolico- dinamični paket za 15 let in sicer mesečna premoja 50 eur. Šele sedaj sem ugotovila, da mečem denar skozi okno in sem v izgubi bila že s samim podpisom pogodbe tako, da bi se rada tega rešila.
Kaj naj naredim? Ali kapitaliziram, zahtevam predujem ali odkupim?
Kakšni so stroški in nadaljni postopek? Naslednje položnice ne nameravam več plačati.
Hvala za čimprejšnji odgovor.
lp

Pozdravljeni,

izpostavili bi, da pri naložbenih življenjskih zavarovanjih ne gre le za naložbo in plemenitenje sredstev. Zavarovana oseba v času trajanja zavarovanja (že od prvega dne sklenitve zavarovanja) zavarovana z zavarovalno vsoto za primer smrti, ki je minimalno izplačilo za katerega v teh primerih jamči zavarovalnica.
Če imate poleg naložbenega življenjskega zavarovanja sklenjeno tudi dodatno nezgodno zavarovanje, vam zavarovalnica jamči izplačilo tudi v primeru vključenih kritij v dodatnem nezgodnem zavarovanju.

Zgoraj zapisana prednost je ena izmed ključnih lastnosti naložbenih življenjskih zavarovanj, ki poleg varčevanja v izbrani naložbi omogoča hkrati tudi finančno in socialno varnost posameznika in njegove družine, z izplačilom v primeru smrti zavarovane osebe.

Najslabše je prekiniti zavarovanje. To je povezano z velikimi stroški, ki se jih ljudje ne zavedajo.

V zavarovalnici KD Življenje opozarjamo, da je potrebno življenjsko zavarovanje prilagajati življenjski situaciji. Pri vseh spremembah pa se je potrebno vprašati, kako pomembna je za vas varnost vas in vaših najbližjih in koliko naložbeni del.

Če položnic ne želite več plačevati, potem vam predlagamo kapitalizacijo zavarovanja.
To pomeni ohranitev življenjskega zavarovanja brez plačevanja premij. Spremeni se le višina zavarovalne vsote za primer smrti, medtem ko se vaša privarčevana sredstva še naprej plemenitijo v izbrani naložbi. S kapitaliziranim zavarovanjem ste tako tudi v bodoče zavarovani za primer smrti. V obdobju enega leta lahko zavarovanje obnovite in nadaljujete s plačevanjem premije.

V vsakem primeru pa vam svetujemo, da pokličete na številko 080 30 30 in vprašate o možnostih na vaši polici, saj vam bomo lažje pomagali, če bomo imeli vpogled v vašo zavarovalno polico.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Glede na to da ste polico sklenili na dobo 15 let se mi ne zdi posteno, da izjavljate kako mecete denar skozi okno in to po 4ih letih, se pravi ste komaj na tretjini poti. To je ravno tako kakor da bi umazane cunje morali dati v pralni stroj za 1 uro, Vi bi pa po 20min pranje prekinili in zahtevali novi pralni stroj ker ne deluje vredu. Predvidevam, da Vam je oseba, ki Vam je sklenila zavarovanje obljublja marsikaj v zelo kratkem casu, ampak zal temu ni tako. Upam, da ste seznanjeni tudi s tem, da so zaradi Vase nalozbe mozna nihanja ker se Vas denar plemeniti v skladih, kar pa na dolgi rok sploh ni slabo.

Ce resnicno ne boste vec placevali poloznic Vam svetujem, da zavarovanje odkupite in sprejmete izgubo. moznost je tudi kapitalizacija police kot Vam je omenila za ga. Sanja.

Ne glede na to za katero moznost se boste odlocili, se zavedajte, da boste ostali brez zavarovanja, zato Vam mocno svetujem, da si uredite eno od oblik riziko zavarovanja in seveda zavarovanja v primeru invalidnosti. glede varcevanja pa si morda oglejte ponudbe depozitov, kjer ni nihanj in denar imate skoraj vedno dosegljiv.

Živjo

Čisto normalno je za naložbeno polico, da še ni v +. Tako pač je pri življenjskih policah in tudi vaša ni izjema. Denar pač ne pada z neba čez noč. Ravno zato ste jo skelinila na 15 let, da bo na koncu rezultat Ok.
Pa še zavarovani ste, če se zgodi najhujše- smrt.

Predlagam vam, da še enkrat razmislite kaj potrebujete danes in kaj želite čez 10 let, potem pa se odločite, če je naložbena polica prava izbira ali ne.

Lep dan še naprej
Zastopnik

New Report

Close