Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk nekaj v dojkah

nekaj v dojkah

Pozdravljeni,

v tem mesecu sem opazla na desni dojki dolgo obliko kot nekakšno cevko ali pa glisto. Šla sem na pregled k mojemu zdravniku, pa je rekel, da ni to nič takega in ni si opazujem en mesec, nato pa naj grem h svoji ginekologinji. Zelo me skrbi kaj naj bi bilo to. Dolg naj bi bil kar enih 5cm. A je to mogoče fibroadenom. Kako to zgleda?
Ali je to posledica od kontracepcijskih tabletk? Namreč jemljem jih samo pol leta. Danes pa končala škatlico pa ne vem ali bi jih še jemala ali ne.

Lep pozdrav,
Petra

Fibroadenom je praviloma okrogel ali ovalen, ima gladke površine, je premičen in največkrat ni občutljiv. Tudi jaz bi vam svetovala, da počakate do naslednje menstruacije. Če bo “cevčica izginila” ni razloga za preplah. V primeru, da bo še vedno tipna, pa se posvetujte še s specialistom. Ta se bo odločil za preiskave, ki se mu bodo zdele primerne. Kot dopolnilo, priporočam metodo BreastScan, s katero se preverja metabolizem celic v tkivu dojke. Če metode med sabo kombiniramo, je natančnost veliko višja, kot če uporabimo samo eno metodo. Nobena namreč ni 100% zanesljiva.

New Report

Close