Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Pikovit in Beta glukan junior

Pikovit in Beta glukan junior

Pozdravljeni,

po prebiranju tem na vašem forumu, sem se odločila, da bom 4 letniku, ki je skozi celo leto kar dosti bolan, začela v zimskem času dajati beta glukan in sirup pikovit.

Stvar je taka, da je sedaj že tretje leto v vrtcu, pa se je stanje izboljšalo za malenkost, pobere vsako virozo, imamo kar nekaj angin na leto, drugače se zelo trudimo, da se pravilno iz zdravo prehranjuje, je vsejedec, obožuje sadnje in zelenjavo, tako da zaradi tega ni težav. Ravo tako se veliko gibamo na svežem zraku, edina stvar, ki bi lahko bila s tem povezana je psihična komponenta, ker vrtca ne mara in nikoli ne hodi rad, tudi ko je dalj časa skupaj v vrtcu, zjutraj še vedno reče, da bi bil raje doma.

Zanima pa me, kako je sedaj z uporabo oz kakšno kuro naj naredimo? 2 ali 3 mesece pa potem pavza ali kako? Koliko časa pavze, glede na to, da bo to ravo med najhladnješimi meseci?

Že v naprej hvala za odgovore in vaš čas.

LP

Spoštovani!

Za podporo telesne obrambe svetujem uporabo beta glukan sirupa minimalno 2 do 3 mesece.

V konkretnem primeru, vam svetujem 3 mesece redne uporabe sirupa, nato 1 mesec pavze in ponovno 2-3 mesece redne uporabe sirupa. V kolikor bi vaš otrok kljub uporabi sirupa kazal znake okužbe, za 3 dni podvojite dnevni odmerek sirupa.

Svetujem vam enomesečno pavzo, vendar v primeru, da bi otrok zbolel v času pavze, takoj zaključite s pavzo in ponovno pričnite z redno uporabo sirupa (prve 3 dni dvojni odmerek).

V kolikor bi čas pavze padel ravno v obdobje, ko bodo močneje razsajale okužbe, pavzo lahko mirno premaknete, če ne gre drugače pa jo lahko tudi spustite in nadaljujete s kontinuirano uporabo sirupa.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close