Najdi forum

Fleks mladi zavarovanje!

Kot novopečeni očka se zanimam za zavarovanje Fleks mladi pri Triglavu. Vplačeval bi mesečno premijo 25€. Kot razumem bi pri svojem 27 letu moj otrok lahko dvignil privarčevano vsoto+še letne donose. Zanima me ali je naložba varna. Kaj se zgodi v primeru da gre firma v stečaj? Kaj se zgodi v primeru da nisem več sposoben odplačevati premije? Ali stvar lahko prekinem. Torej zanima me ali se stvar izplača ali ne ali je bolje da vsak mesec položim na račun nekaj denarja? Hvala za odgovore.

Živjo

Najprej čestitam za naraščaj in vam želim veliko lepih trenutkov. Kot drugo pa naj vam izrečem pohvalo glede razmišljanja in pogleda na vašo bodočnost.

Vrednost, ki jo bo vaš otrok prejel ob izteku police je odvisna od naložbene politike, ki ste jo izbrali in jo v času trajanja zavarovanja izbirate. Če boste izbrali zajamčen donos, potem lahko v naprej izračunate koliko denarja se bo nabralo, če izberete katerega od vzajemnih skladov pa ne veste koliko bo, lahko samo predpostavljate. Naložba je varna, če izberete sklad, ki ima garancijo donosa in glavnice.

Premoženje zavarovalnice in premoženje vlagateljev je ločeno, torej naj vas ne bo strah če gre zavarovalnica v stečaj.

Če ne morete več plačevati premije, polico kapitalizirate ali daste v mirovanje. Polico lahko tudi prekinete, a se vam denarja ne izplača dvigniti.

Poudaril bi še, da v takšni obliki varčevanja ni samo varčevanje, je tudi zavarovanje. Torej ste vi zavarovani, če se vam kaj zgodi otrok sigurno dobi denar.

Sam vam svetujem dve stvari, da si tak produkt naredite in to z visoko zavarovalno vsoto.
Kot drugo pa, poglejte še ostalo konkurenco, ki ima podobne produkte.
Lep dan še naprej
Zastopnik

Pozdravljeni,

produkt Fleks za mlade je naložbeno življenjsko zavarovanje, ki ne nudi le varčevanja, vendar tudi zavarovanje. Če ste oseba, ki v družino prinaša glavni dogodek, je zelo pomembno, da se zavarujete. Zavarovana oseba je v času trajanja zavarovanja zavarovana z zavarovalno vsoto za primer smrti, ki je minimalno izplačilo za katerega v teh primerih jamči zavarovalnica. Če imate poleg naložbenega življenjskega zavarovanja sklenjeno tudi dodatno nezgodno zavarovanje, vam zavarovalnica jamči izplačilo tudi v primeru vključenih kritij v dodatnem nezgodnem zavarovanju.

Vrednost premoženja na naložbenem življenjskem zavarovanju pa je odvisna od izbranega vzajemnega sklada na polici in njegovega gibanja in ne od posamezne zavarovalnice.

Pri naložbenem življenjskem zavarovanju zavarovalnice ponujamo široko izbiro naložbenih možnosti.

Posameznikom, ki so bolj naklonjeni naložbenem tveganju, priporočamo večji delež delniških naložb in manjši delež konzervativnih (obvezniških) naložb. Vsem, ki so manj naklonjeni tveganju ali pa je njihov časovni horizont varčevanja krajši, priporočamo konzervativnejše oblike varčevanja, kot so obvezniške naložbe.

V kolikor vas skrbi varnost vaše naložbe, povprašajte na zavarovalnici po zavarovalnih produktih z garancijo.

V zavarovalnici KD Življenje ponujamo strankam, ki želijo garantirane naložbe, Zajamčeni paket. Zajamčeni paket je naložba, ki zagotavlja donos najmanj 2,75 % letno. Primeren je za vse, ki se želite za dolgoročno obdobje delno ali v celoti izogniti nihanjem na kapitalskih trgih, si pa hkrati dopuščate možnost spremembe naložbene politike v prihodnosti. Če se vaše želje v času trajanja zavarovanja spremenijo, lahko sestavo vaše naložbe tudi spremenite, kar je po našem mnenju velika prednost.

O poslovanju zavarovalnic smo pisali tukaj.

Lep pozdrav,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close