Najdi forum

Elevit

Pozdravljeni,
navezujem se na prejšnje vprašanje glede Elevit:

zakaj je ta dodatek tako oglaševan je za nosečnice?
Ko sem za hči, ki je športnik in stara 18 v lekarni zaradi pomanjkanja železa vprašala za mnenje, so mi tudi svetovali Elevit.? JE PRAV?

Zanima me tudi vaše mnenje, ali je ta dodatek primeren tudi za mlada dekleta, npr športnice?
Ali pa tudi starejše gospe, predvsem v smislu pomanjkanja železa?

Nasploh če čitaš sestavo dobiš občutek, da boš z tem dodatkom dobil veliko potrebnih stvari.
Ali pa je to samo marketiški trik?

Hvala za vse vaše odgovore, v veliko pomoč ste nam.
Lp

Spoštovani!

Seveda, kot ste že sami uspeli ugotoviti, so Elevit tablete lahko odličen dodatek za najrazličnejše skupine ljudi z različnimi potrebami (nosečnice, športniki in športnice, različne starostne skupine v primeru pomanjkanja železa (razen otrok),..).

Vitaminsko mineralni pripravek, kot je na primer Elevit, seveda nikakor ni primeren zgolj za nosečnice. Vsekakor je pa dobro vedeti, da je primeren tudi zanje.

Menim, da pri omenjenem pripravku nikakor ne gre za marketinški trik. Je pa res, da ima Elevit edinstveno sestavo in nikakor ni primerno, da bi po njem posegali kar vsi, brez predhodnega posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Med drugim, kot že omenjeno, vsebuje veliko železa, na kar je potrebno biti zelo pazljiv v določenih primerih oziroma pri določenih bolnikih.

V primeru Elevita tudi ne gre za običajen prehranski dodatek, temveč za zdravilo. Zato je predhoden posvet z zdravnikom ali farmacevtom nujen.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close