Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: Fondpolica POTENCIAL

Nasvet tedna: Fondpolica POTENCIAL

Fondpolica Potencial je primerna za vse tiste, ki vas nihanja na kapitalskih trgih skrbijo. Fondpolica Potencial ima naložbeno politiko, ki ima omejeno izgubo navzdol in odprto naložbo navzgor. Produkt je namenjen vsem tistim, ki iščete nadpovprečne tveganju prilagojene donose z dobo investiranja 15 let.

Varovanje naložbe in zaklepanje donosov
Dolžniški vrednostni papir ob zapadlosti izplača vsaj 90 % vsote plačanih čistih premij. Če pa Dinamični indeks surovin na določen opazovani dan v letu doseže nivo zaklepanja pri 170 % začetne vrednosti indeksa, se donos zaklene – indeks ima ob doživetju zavarovanja vsaj tolikšno vrednost. Če se zavarovanje prekine predčasno, je lahko vrednost vašega zavarovanja tudi nižja od 90 % vsote plačanih čistih premij, prav tako pa se ne upošteva morebitni doseženi nivo zaklepanja. Zato je pomembno, da z zavarovanjem vztrajate do konca.

Svetovno uveljavljeni izdajatelj
Banka BNP Paribas sodi med največje banke na svetu in je ena izmed bank, ki ima kljub trenutnim razmeram na finančnih trgih visoko bonitetno oceno AA- (po Standard & Poor`s).

Zakaj investirati v surovine?
Surovine so ključne za oskrbo in življenje ljudi po celem svetu. Sodijo med oprijemljivo premoženje in jih v naravi najdemo v omejenih količinah, ki so vse težje dosegljive. Podjetja višje cene vhodnih materialov in surovin, ki jih potrebujejo za proizvodnjo končnih izdelkov, sčasoma prenesejo v njihovo ceno. Tako rast cen surovin kot eden izmed dejavnikov vpliva na indeks cen življenjskih potrebščin oz. na inflacijo. Cene surovin se na spreminjajoče se razmere v gospodarstvu odzivajo drugače kot delnice in obveznice. Medtem ko cene surovin na dolgi rok rastejo skupaj z inflacijo, delnice, še bolj pa obveznice, ustvarjajo višje donose v času, ko je inflacija stabilna ali se zmanjšuje. Poleg tega, da lahko naložbe v surovine predstavljajo zaščito pred inflacijo na dolgi rok, lahko nudijo tudi dobro zaščito v času nestabilnih razmer ali celo vojn.

Več si lahko preberete tukaj 🙂

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

No to je pa tisto zavarovanje z vključenim varčevanjem, ki ga osebno zelo priporočam, ampak resnično kot je napisala že Sanja, pomembno je VZTRAJATI DO KONCA!!!

Lp

Pozdravljeni

Nimam pripomb na produkt – super za čase v katerih smo, povdaril bi le, da je vztrajnost do konca dobe nujna za dober rezultat.

Zastopnik

New Report

Close