Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija rdečina pod pazduhami

rdečina pod pazduhami

Spoštovani,

nekaj časa se že ubadam z neprijetno rdečino pod pazduho (prilagam sliko).
Zadeva je grozna, ker srbi. Zelo.

Stara sem 34 let.
Že dolgo se pod pazduhami mažem z roll-oni, zjutraj, ko se umijem. Zvečer po tuširanju se namažem s kakšnim naravnim dezodorantom, brez alkohola, brez aluminijevih soli, samo toliko, da ne smrdim (če se ne namažem pa nočno potenje, ki pa ga drugje po telesu ne zaznam – ravno nasprotno, še celo bolj “zmrznjen” človek sem – smrdi).
Pred nekaj meseci pa me je sredi dneva pod obema pazduhama začelo srbeti. Noro srbeti. Podpazduhi sta bili rdeči. Umila sem se in se namazala s Fenistilom.
Misleč, da so krivi dezodoransi, sem začela raziskavo: Naravni, s plinom, brez plina, minerali, brez mineralov,…Kampanja se je imenovala “kupi, zavrzi”.
Niti ne vem, ali je Fenistil pomagal ali ne. V enem izmed obdobij izpuščaja sem celo mazala s Canestenom, kadar sem prišla mimo kopalnice (3X na dan)…Tudi takrat ne vem, ali je izpuščaj izginil sam od sebe, ali sem ga pregnala s Canestenom.
Kaj menite, da je to? Kaj predlagate?

Lep pozdrav in resnično hvala za odgovor,
jaz.

POzdrav!

Glivice, alergija, diseboreja…. so najpogostejši vzroki za take težave.
Izključevanje gre po načelih , ki ste jih omenili, najbolj pa na podlagi klinične slike in poteka, kar pa na podlagi opisanega ne morem s sigurnostjo presoditi.
MOrda se pomenite s svojemi zdravnikom.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Lep pozdrav!
Rdečina, ki jo navaja gospa je kontaktni alergijski dermatitis na deodorant.Kako vem? Nisem šla dermatologinji. Vzela sem si čas in malo raziskala na internetu. Dermatitis sem že dvakrat prebolela. Moram reči, da je zelo težko najti deodorant, ki bi mi odgovarjal. Odklanjam antiperspirante, deodorante s perfumi, aluminijeve soli…….
Res je, da nekaj časa traja da dobiš ta dermatitis, še posebaj, če snov oz. deodorant redno uporabljaš.Pozdravila sem se z bepantenom. Seveda pa nekaj časa nisem uporabila deodoranta.

Zanima me, če mi lahko poveste katere deodorante bi lahko uporabila?Znamko? Šla sem v različne lekarne, pa mi vedno ponujajo druge. Bojim se, da bi se mi spet ponovilo, ni ravno prijetno, če te srbi 24.ur na dan.Spet pa nisem poskusni zajček-probajte pa boste videli.
Lepo vas prosim, da podlagi izkušen kateri deodorant bi mi vi predpisali, ki ga lahko dobim v lakarni lahko tudi na recept?

Lep pozdrav!

Počasi razmišljam, da bi zaprl svojo ambulanto, saj so diagnoze vsem jasne že po internetu!
No, pa malo resneje: kot sem napisal je možnosti za spremembe z vnetjem v pazduhah kar nekaj in pogosto imamo probleme postaviti diagnozo. Vsako vnetje je res dermatitis , samo zakaj in s kakšnim ozadjem pa ni tako jasno. Ena od možnosti je tudi alergija na deodorante.
Na katere deodorante pa ste alergični lahko ugotovite na dva načina- poskusite ali pa se greste testirati k dermatologu alergologu.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdrav,

sama predlagam najboljši deodorant, sodo bikarbono. Ko se umijete in je pazduha še vlažna, nanesite sodo. Preverjeno, brez potenja in brez vonja.

Samo enkrat sem grešila z borotalcom in sem takoj dobila izpuščaj. Preveč agresivno!

 

New Report

Close