Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Vprašalnik o zdravstvenem stanju

Vprašalnik o zdravstvenem stanju

Pred pol leta sem podpisal polico za življenjsko zavarovanje. Tam je bil tudi vprašalnik o mojem zdravstvenem stanju in tudi o tem, če sem kadilec in če kaj pijem. Pokadim škatlo cigaret na dan, pijem pa ne veliko. Zastopnik mi je rekel, da tega ne bova vpisala, ker bi lahko imel pri zavarovanju slabše pogoje. Potem pa sem slišal, da je to zelo pomembno in bi lahko imela žena teževa če se mi kaj zgodi. Zanima me kako podrobno je treba izpolniti ta vprašalnik in če to lahko vpliva na zavarovanje.
LP, Sergej

Pozdravljeni,

ob sklenitvi življenjskega zavarovanja je potrebno izpolniti tudi vprašalnik o zdravstvenem stanju osebe, ki se želi zavarovati. Vprašalnik je potrebno izpolniti v celoti, s podpisom pa se oseba zaveže, da je zavarovalnici posredovala resnične podatke. Te informacije so zavarovalnici v pomoč pri oceni rizika in na podlagi tega se zavarovalnica odloči, če bo to osebo sprejela v zavarovanje. V primeru, da je zavarovana oseba zamolčala določena dejstva o svojem zdravstvenem stanju ali celo posredovala neresnične podatke, se lahko zgodi, da v primeru smrti te osebe, zavarovalnica upravičencem ne bo izplačala zavarovalne vsote.

V vašem primeru vam svetujem, da se čim prej obrnete na zavarovalnico pri kateri ste sklenili življenjsko zavarovanje in jim pojasnite nastalo situacijo.

Želim vam lep dan,

Mateja Ažman
KD Življenje d. d.

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Zdravstveni vprašalnik mora biti v celotni “pošteno izpolnjen”, če ne želite imeti težav pri uveljavljanju odškodnin na zavarovalnici.
Na podlagi zdravstvenega vprašalnika zavarovalnica presodi stanje osebe in določi pogoje za sprejem v zavarovanje. Na vas pa je, če dodatne pogoje sprejmete ali ne.

Svetujem vam, da se obrnete na zavarovalnico pri kateri imate sklenjeno zavarovanje in sporočite pravilno zdravstveno stanje.

Lep pozdrav
Zastopnik

problem vidim v tem, ker so mnogi zastopniki telebani in se jim gre samo za profit iz sklenjene zavarovalne police, zato je najbolje da vse te zadeve izpeljete na sedežu zavarovalnice. meni je ena kura na določeni zavrovalnici tudi dejala, kar napišite približno.

New Report

Close