Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bronhialni tumor

Bronhialni tumor

Spoštovani!

Prosila bi za obrazožitev izvida CT pljuč, katerega je imel moj oče prejšnji teden.

”V desnem hilusu je do 10 cm velik ventralni tumor, ki vrašča v vse režnje pljuč, vrašča v bronhus za srednji in spodnji reženj ter stiska bronhus za zgornji pljučni reženj. Vrašča tudi v perikard in desne arterije in vene. Vidna je delna atelektaza srednjega režnja. V mediastinumu so vidne bezgavke od katerih je ena že na meji normalne velikosti. Desno sta vidni dve metastazi. V levih pljučih ni patoloških sprememb. V plevralnem prostoru ni proste tekočine.
Mnenje: Centralni bronhialni tumor. MEtastaze pljuč desno.”

Vem, kaj izvid pomeni v grobem (nič dobrega), a me zanima kakšna informacija več. Sicer še čakamo izvide iz Golnika od bronhoskopije.

Hvala lepa vnaprej.

S.

Pripenjam odgovor zdravnika:
…………

Razumem, da je vaš oče v diagnostični obravnavi na Golniku. Edino primerno bi se bilo za obrniti na zdravnike, ki na Golniku vodijo diagnostični postopek. Če je bila bronhoskopija že opravljena, bi tudi rezultati že morali biti znani.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close