Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Polipi na žolčniku

Polipi na žolčniku

Pozdravljeni,

Že pred dobre pol leta sem izvedel, da imam polipe na žolču in me malo skrbi, ker so rekli, da če bodo zrastli preko enega centimetra, da bo potrebno operativno odstraniti žolčnik. Slišal sem, da ljudje brez žolčnika lahko živijo a imajo precej problemov pri hranjenju in podobnem. Imel sem že dva kontrolna pregleda z ultrazvokom in nazadnje je bil polip velik 5 milimterov, oktobra pa imam še en pregled, kjer bodo videli kako je/če je zrasel in kaj storiti. Zanima me ali se lahko to pozdravi s homeopatijo? Enemu homeopatu sem že pisal v upanju, če lahko to odpravi, pa je rekel, da žal na tem področju (polipi na žolčniku) nima izkušenj in da lahko zdravi žolčnik a s polipi pa nima izkušenj.

Mi lahko povete kaj se da tukaj z homeopatijo storiti in na koga se lahko obrnem?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
sam se pridružujem mnenju kolega. Tudi sam nimam izkušenj z zdravljenjem konkretnega problema. Načeloma je tako, da homeopat za predpis pravega zdravila, ki ga človek potrebuje, potrebuje predvsem konkretne simptome in njihove modalitete, ki mučijo pacienta, potem lahko predpiše ustrezno zdravilo. V kolikor je predpis uspešen in pravi, se simptomi izboljšajo in počasi izginejo, velikokrat pa temu sledijo tudi organske spremembe na organih, včasih pa tudi ne.
Torej, če imate nekaj specifičnih težav oz. simptomov, ki jih povzročajo ti polipi, potem bi jaz na vašem mestu poskusil s homeopatsko terapijo,

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!

V torek sem šla na UZ trebuha in so mi ugotovili da imam v steni žolčnika več polipov do velikosti 6mm. Sedaj pa me zanima kaj storiti. Ali je to zelo nevarno zelo se bojim da se nebi kaj drugega razvilo. Sem 11 mesecev po porodu. Hvala za vaše odgovor.

Lepo vas pozdravljam.

Pozdravljeni,
omenjena patologija je kar pogostna in načeloma ni nevarna. Kar nekaj polipov je lahko tudi asimptomatskih – ne povzročajo težav. Če pa so težave in če so pogostne in intenzivne, je smiselna obravnava pri gastroenterologih oz. abdominalnih kirurgih.
Kar se tiče homeopatskega zdravljenja težav, se morda da takšno patologijo tudi popraviti, odvisno od večih dejavnikov. Manjši, ko so, “mlajši”, ko so (če so razvili nedavno) in če je splošno stanje organizma dobro, boljši so obeti.
Svetujem vam, da opravite vso potrebno diagnostiko pri konvencionalni medicini, zberete priporočila glede nadaljnega zdravljenja, potem pa se prijavite na pregled pri zdravniku homeopatu, in poskusite pozdraviti stanje na homeopatski način.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close