Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija NI ČUDEŽNE PILULE

NI ČUDEŽNE PILULE

Ko zbolimo, bi vsi radi takoj čudežno pilulo, da bi se pozdravili. Polni upanja se odpravimo k zdravniku. Če imamo srečo, nas zdravnik posluša. Kaj se zgodi potem – skoraj nič. Odidete ponižani, brez upanja, dvomite v svoje lastne simptome, po možnosti z receptom za antidepresive ali napotnico za psihiatra.

Pa se je kdaj kdo od vas vprašal, kaj zdravnik takrat resnično misli in kaj potem naredi. Saj niste vi edini, ki pridete s takimi simptomi. Vsak dan je takih pacientov kar nekaj. Ali ste kdaj pomislili:«Če bi bil pa jaz zdravnik in bi dobil bolnika, ki takole trpi, bi se pa malo pozanimal, pri kolegih, poiskal literaturo, da bi pri naslednjem obisku kaj vedel o tej bolezni«, pa tega večina ne naredi, nočejo. Zakaj? Saj se nekdo odloči za zdravniški poklic zato, da bi pomagal ljudem, ali ne? Nam pa nočejo (ali ne znajo?) pomagati. Medicinska stroka je pozabila na nas, ali pa noče nič videti. Če bi se zdravniki držali samo SHINE protokola, bi se vsem bolnikom počutje izboljšalo. Če bi dali pregledati samo hormone in infekcije, kar je bistvenega pomena pri bolezni, bi ostalo naredili mi sami. Ko bi bolnike na to vsaj opozorili, ne pa da nam rečejo, da nam nič ni. Naše življenje pa teče, mi in naši bližnji pa trpimo. Eni bolj, drugi manj. Pa tudi tisti, ki manj, se vam lahko ob vsakem naslednjem stresnem dogodku stanje kar naenkrat poslabša, tako da obležite.

Sedem let sem ugotavljala, ali je revmatološka ali nevrološka bolezen, ali je vzrok kakšen virus, pa vse skupaj niti ni tako pomembno.

Kaj je pomembno? Delovanje nadledvične žleze. Ni res, da nas je samo 2-4 %. 67% Američanov zboli za utrujeno nadledvično žlezo. Bolezni, kot so: kronična utrujenost, fibromialgija, hipoglikemija, bolezni dihal, astma, alkoholizem, artritis, bolezni srca in morda še kakšna, so posledica slabega delovanja nadledvične žleze. To pa ni tako malo, da nas zdravniki ne bi opazili. Z našo psiho in možgani ni nič narobe. Samo neravnovesje hormonov pripelje do tega, se smo »malo čudni«, da smo tako občutljivi na stres, svetlobo, hrup, kemikalije, okolico in vse ostalo … To je zelo pomemben podatek. Spremembe na krvi se pokažejo, ko si praktično že skoraj mrtev. Potrebno je okrepiti nadledvično žlezo.

Naše bolezni ne bo pozdravila nobena čudežna pilula, verjetno noben zdravnik, ampak mi sami, z vztrajnim in dolgotrajnim delom na sebi. S spremembo življenjskega sloga, načina prehrane in še marsičesa. Ko bomo prisluhnili svojemu telesu, svojim občutkom, in bomo vedeli, da je to res, kar čutimo, da je treba odpraviti vzrok, ne pa občutke ignorirati in jih zatolči z antidepresivi in protibolečinskimi zdravili. Zdravila blažijo samo posledice in ne vodijo k ozdravitvi. To je tako, kot da bi dali obliž na gnojno rano. Če imamo srečo, nam zdravnik lahko samo pomaga. Za začetek je SHINE protokol odlično vodilo. Noben strokovnjak ne more za nas narediti vsega tega, kar lahko naredimo mi sami. Dela je veliko, program je obsežen.

Najprej je potrebno razumeti, kako naše telo deluje. Kako deluje fizično telo in kako energijsko. Kako delujejo naši obtoki: krvni, limfni, energijski. Srce poganja po žilah kri, limfe pa nič. Energijski obtok so pa meridiani. Po meridianih teče naša energija. Teče v določeni smeri, če smo utrujneni in bolni, teče v obratni smeri in to je tako, kot da bi plavali proti toku. Naše telo gre v eno smer, naša energija pa v drugo, pa ne gre. Poskusite takrat hoditi nazaj, pa boste videli, da je veliko lažje kot naprej. Energijo je potrebno obrniti in naše počutje se bo v trenutku izboljšalo. Gary Craig (EFT) pravi temu podzavestni odpor.

Bolezen se začne na energijskem nivoju, fizično telo zboli kasneje. Podobno poteka zdravljenje, samo v obratni smeri. Ko okrepimo energijsko telo, mu fizično telo sledi.

Po telesu potekajo meridiani, energijski kanali. Vsak od teh meridianov je povezan z določenim organom v telesu. Meridiani so med seboj vedno v ravnovesju. Če se eden okrepi, drugi oslabi. Ko smo v stresu, je najbolj obremenjen meridian trojnega grelca, ki črpa energijo iz drugih meridianov. Potem to preide v navado, naše telo se navadi, da vedno odreagira stresno, vsak trenutek, tudi ko se nam zdi, da ni nobene logike, in to vedno bolj pogosto. Ni težava v naši glavi ampak v energijskem neravnovesju. Zato je najbolj pomembno, da pomirimo meridian trojnega grelca, da ne bo več črpal energije iz ostalih meridianov. Potem je potrebno okrepiti ostale meridiane. Za to pa obstoja več vrst energijskih tehnik, o katerih sem že pisala. Pomembno je, da svoje telo (meridian trojnega grelca) tako preprogramiramo, da prekinemo to navado, da vedno odreagira stresno.

P.S.
Nisem zdravnik, vse to, kar sem napisala, sem se naučila na predavanjih, seminarjih, na internetu in iz knjig. Upam, da vam bo v pomoč.

Breda Torkar Kampuš
Izvajalec EFT 2.stopnja

Bistvo je očem nevidno…

Najbolj brana tema tukaj je kandida. Zakaj nastane se pa nihče ne vpraša, zakaj nastanejo vse druge težave tudi ne? Zakaj nam je vedno slabše, pa nam nihč ne pomaga, pa tudi ne?

Ker nisem zdravnik, bom napisala tako, kot sem sama razumela.

Nihče ne pomisli, da je v njegovi glavi nekaj narobe, vsi so alergični na stavek: “Vse je v vaših glavah”. Pa se žal vse začne v naših glavah. In to prvih 6 let našega življenja. Od tega, koliko so nas starši hvalili, kritizirali, tepli, koliko stresa in travm smo bili deležni v otroštvu in kasneje. (Ni nujno, da so nas straši “zlorabljali”, kot pipše v knjigah. Otrok nekaterih stvari ne razume in ne pozna, si hitro nekaj narobe razlaga…zato se lahko hitro prestraši in pride do travme. Ima lahko zelo skrbne straše, pa so kljub temo pri vzgoji lahko naredili nekaj narobe.). Od tega je odvisna naša samopodoba in način razmišljanja in sprejemenja sveta okrog sebe in dovzetnost za stres.

Pa se sami tega ne zavedamo. Za stres krivimo vse druge okrog sebe. Ne sprejemamo pa svoje anksioznosti, panike, strahov, jeze in o tem niti pribižno nočemo govoriti. Kot, da naše telo ni povezano z našimi čustvi in razumom. Ampak o tem tukaj nihče ne piše, čeprav je to začetek vsega hudega, ki se nam dogaja. Amigdala v naših glavah, ki je odgovorna z stres in je kot nek termostat, povzroči, da nas je vedno bolj pogosto strah, kot, da se je ta “termostat” malo pokvaril. Začne se sprožati brez potrebe, tudi takrat, ko ni razloga za paniko. Vsaka stvar nas vznemiri. Naše telo hoče pobegniti, zato gre kri iz prebavil in glave v roke in noge. Prebavila imajo premalo krvi, in težje prebavljajo. Vsaka celica v telesu se skrči in se neha razstrupljati. Telo se premalo razstruplja, pride do infekcij v telesu. Ko smo v stresu gre iz možganov signal v nadledvično žlezo, poveča se izločanje andrenalina, nato kortizola in inzulina. Pride do neravnovesja hormonov in sta vsak organ in sistem v telesu prizadeta. Tudi imunski sietem je prizadet, pade nam odpornost, začnejo se razne pljučne infekcije, kandida se razbohoti v črevesju, gre po telesu…. Začnejo se alergije, bolečine, avtoimune bolezni……..

Ampak, mi opazimo samo telesne znake, zdravnik pa še tega ne vedno. Na svoje dojemanje sveta pa nas nihče ne spomni, samo k psihiatru nas pošljejo. Tudi ta se z razlago ne ukvarja, malo nas posluša, potem pa predpiše antidepresive in pomirjevala.

Spremeniti moramo sebe, svoj način razmišljanja, svoj odnos do okolice in sebe. Ko spremenimo spomine, se spremeni prepričanje, ki nas drži nazaj.

Če telo nima dovolj energije, moramo ugotoviti, kaj nam jo jemlje. Ena ura skrbi = 10 ur fizičnega dela.
Premislite, kdo in kaj vam jemlje energijo, pa to spremenite. Spremeniti je treba živjenjski slog, in to temeljito, po programu, če ne ne bo nič.

Stvari niso tako enostavne. Zato se pa zdravnik večinoma s tem ne ukvarja, ker je 7 minut prav gotovo premalo.

Ni pomembna diagnoza, ni pomembno, koliko diagnoz imamo. Čim več, tem slabše, tem večji je nocebo efekt. Če verjamemo, da imamo neozdravljivo bolezen, je to res, če verjamemo, da je nimamo, je to tudi res. Placebo deluje 30-50%, nocebo pa 50-100%. Lastne misli nas lahko celo ubijejo.

Pomembno je delo na sebi. Kaj mi naredimo zase, da postanemo drugačni, ker je očitno z našim razmišljanjem nekaj narobe, da smo tako bolni. Vsak majnhen korak šteje, saj ne moremo vsega na enkrat.

Le 5% bolezni je dednih, ostalih 95% si pridelamo sami s svojim načinom razmišljanja. Naša podzavest je 1000 krat močnejša od zavesti.

Breda

Če o svoji bolezni ne vemo nič, se tudi ne moremo pozdraviti.

Prej, kot dojamemo, da se moramo zdravljenja lotiti najprej sami, prej se nam bo stanje začelo popravljati. Vsak človek je nekaj posebnega in vsak sebe najbolj pozna. Vsi imamo pa podobne čustvene težave in negativne miselne vzorce, ki so nas pripeljali do stanja, v kakšnem smo danes.

Zato največ lahko naredimo zase sami. Vsak dan malo, počasi se daleč pride….Treba je nekje začeti, če nam prva stvar ne odgovarja, poskusimo nekaj drugega, pa zopet nekaj tretjega…. Gotovo bomo našli nekaj, kar nam bo odgovarjalo in tudi pomagalo.

Za začetek:

Najbolj zapletene stvari so v bistvu najbolj preproste. Kaj sproži samozdravljenje? Dobra družba, smeh, zabava, lepe misli, lepi občutki in lepi spomini. Občutek obilja lahko dosežemo tudi z meditacijo, sproščanjem… avtogenim treningom in vizualizacijo…. Lahko si kupimo tudi razne CD-je. Beremo lepe knjige in gledamo prijetne filme. Tudi občutek hvaležnosti podobno deluje. Ta vzbudi v telesu blažene občutke.

Pa seveda diete. Že ob primerni dieti brez moke, mleka, kave… se nam stanje počasi popravi….

Breda

Všeč mi je vaše razmišljanje! Oz je blizu mojemu. Kaj narediš, ko ti noben zdravnik ne zna pomagati. Pomagaš si sam.
Če seštejem čas vseh zdravnikov, ki so se v zadnjih letih ukvarjali z menoj, pridem na največ par 10 ur. Kot amater sicer nimam vseh njihovih znanj, imam pa res veliko časa, plus intuicijo. In vsaj v mojem primeru zdravniki niso ugovotili in izboljšali nič, sam pa sem kar precej.
Zdravniško znanje je včasih lahko bolj ovira kot pomoč. Zdravljenje simptomov pa prav pri naših težavah zgleda da ni rešitev, ne izide se.

Seveda se uradni medicini ni ravno za odreči, ne zagovarjam čisto samostojnega pristopa. Ideja je ozdraviti, ne dokazati, da lahko problem rešiš sam, to bi bil ego.

Je pa zelo težko prestopiti na ‘pomagaj si sam’ stran. Navajeni smo, da ob bolezni gremo k zdravniku in nam ta pomaga. Zdravnike se smatra za neko ultimativno avtoriteto, v katero se ne dvomi. In če prideš npr. s simptomi kronične utrujenosti k zdravniku, ki za to sploh še ni slišal, in ti nabije par (psiholoških) diagnoz, kdo si ti, da boš dvomil v to?
Če zdravljenje ne pomaga (dovolj), je očitno nekaj narobe. Ponavadi se niti pomisli ne, da bi bila težava v zdravljenju, ponavadi se zaključi, da se pacient ne trudi dovolj. 🙂

Prepričana sem, da so mi hoja po travi, globoko dihanje na svežem zraku, izvajanje energijskih vaj in tapkanje zelo veliko pomagali. To sem počela skoraj dva meseca. Čutim večjo gibljivost, večjo moč v telesu, v mišicah in nisem več tako slabotna. Tudi možgani so se popravili, izboljšali so se spomin, spanje in občutek za ravnotežje. Tudi pretirana odzivnost na stres se je popravila.

Po nekaj mesecih zopet veselo hodim okrog in na pasje sprehode. Bolečin nimam, razen tistih, ki so posledica slabe drže in izrabljenih vretenc. Tudi v prsih me ne tišči več in lahko globoko diham. Na žalost moram pa pogosto počivati, kar je verjtno posledica slabe nadledvične žleze in hipoglekemije. Lahko pa zopet počnem stvari, ki jih prej niti glava, niti telo nista zmogla.

Ob rednem jemanju ingverjevega soka se mi je tudi želodec popravil. Sita sem vseh diet in sem prenehala razmišljati o tem, kaj vse mi škoduje. Intoleranca na hrano povzroča tudi gastritis, zato preveč presne hrane prav gotovo ni dobro.

Uporabljam tudi energijsko testiranje za hrano in prehranske dodatke. Pred vsakim obrokom se potapkam in potem ga pojem.

Še vedno sem pa prepričana, da mi povzroča težave, predvsem nenadno utrujenost, padec krvnega sladkorja. Morda je s tem povezana tudi hiperaktivnost, ali obratno, da mi zaradi hieraktoivnosti pade sladkor? Ali kdo kaj ve o tem? Upam, da se bo tudi to počasi uredilo.

Breda

Sem tudi razmišljala o tem. Sama npr. ne smem zjutraj jesti sladkega, ker mi potem energija (sladkor v krvi) najprej hitro zraste, potem pa močno upade in sem cel dan pod normalno vrednostjo. Sladkor ali prečiščene hidrate je zame najbolj varno uživati na vrh večjega obroka – kosila ali večerje. Tako vplivajo kar najmanj na nivo moje energije. Nikoli pa ne na prazen želodec. Ali pa da jih sploh ne uživam.

Dan najboljše preživim, če je zajtrk beljakovinski npr. jajce, salama, sir, hrenovka, tudi mleti oreščki so v redu. Nikakor pa kruh z marmelado ali medom. Sem pa zadnjič brala Nado Rotovnik, da človek mora imeti zjutraj energijo in da tudi športnikom – tekačem priproroča čisto navaden zajtrk – kruh z marmelado ali medom. Utemeljila je s tem, da telo rabi energijo in da je ta hrana hiter in dober vir. Jaz bi dodala, da je to res, vendar le za človeka z zdravo presnovo.

Pa še to me skrbi, da ker ne jem sladkorjev, potem moje telo ni oskrbljeno s to hitro energijo – ampak z večjim deležem dolgotrajno prebavljivih beljakovin – morda je to en razlogov, da delujemo malo počasneje.

UM NAD MEDICINO.

Dr. Lissa Rankin, “Mind Over Medicine: Znanstveni dokaz da se lahko pozdravite sami.

Dr. Lissa Rankin je napisala knjigo Um nad medicino. Izhaja iz zdravniške družine. Med svojo medicinsko prakso je ugotovila, da imajo nekateri njeni pacienti kljub temu, da imajo odlično medicinsko oskrbo, da jedo zdravo, veliko zelenjave, veliko prehranskih dodatkov in redno telovadijo, celo vrsto kroničnih bolezni. Morali bi bit najbolj zdravi ljudje na planetu, pa so bili najbolj bolni od vseh, ki jih je kdaj srečala. Ni si znala razložiti, zakaj so ti ljudje bolni. Potem je pomislila, da je vzrok za njihove težave morda v njihovem življenju. Vprašala jih je: »Če bi lahko prekršili pravila, katera pravila bi to bila?«. Začela sem spraševati ljudi o njihovem romantičnem življenju. Če so srečni v svojih odnosih, če niso bili, če si želijo, da bi bili. O njihovi službi, o tem, če so zadovoljni v svoji službi.. Če ima njihovo zdravstveno stanje sporočilo, kakšno sporočilo bi to bilo. Vprašala sem jih: » Kaj vaše telo potrebuje, da bi se pozdravilo?«. Pa so jo odgovorili: » Zapustiti moram svojega partnerja, ki me zlorablja«, ali: »Zapustiti moram službo, ki me ubija«, Potem so povedali, kaj bi morali narediti s svojimi otroci, ali ostarelimi starši… Potem jim je rekla :» Odlično, ravno kar ste si napisali recept za, zdaj pa to naredite«. In potem so se pacienti odločili, da so raje bolni, kot, da bi to storili. Nekateri so se pa le odločili, da so to,kar jih je ubijalo spremenili. Brez kakšne koli dodatne medicinske pomoči, saj so že tako imeli najboljšo, se je njihovo zdravstveno stanje počasi zelo izboljšalo. To ni bilo jasno njenim visoko izobraženim medicinskim možganom. In potem je začela raziskovati. Ona sama je imela pri svojih 33 letih vrsto kroničnih bolezni in jemala je 7 vrst zdravil, ki naj bi jih jemala vse svoje življenje. Kot zdravnica, ki je zrastla v zdravniški družini je verjela svojim zdravnikom, da so ta njena kronična stanja neozdravljiva in da bo morala jemati zdravila vse svoje življenje. Pri svojih pacientih je ugotovila, da imajo nekateri enaka kronična stanja, kot ona, pa so se nekateri pozdravili brez zdravil. Pa se je vprašala: «Kaj, če moje bolezni niso kronične, kaj, če obstaja možnost, da mi ne bo treba jemati teh zdravil celo življenje«. Vprašala se je« ali obstaja možnost, da jaz sama doživim tako spontano ozdravitev? Ali obstaja možnost, da vi doživite tako spontano ozdravitev?« Govori o primeru, kako je nekdo, ki so mu zdravniki prisodil le še nekaj tednov življenja, s spremembo okolja, prehrane in načina življenja in razmišljanja, spontano pozdravil in živel do 98 leta. Potem se je vprašala:« kako um lahko pozdravi telo.« in potem je začela brati knjige o mind-body medicini, zdravljenju uma-telesa. Potem je ugotovila, da um pravzaprav že 50 let zdravi telo. Vsi poznamo placebo efekt. Tega medicina priznava. 18-80% ljudi se počuti bolje od placebo efekta. Potem je raziskovala placebo efekt in ugotovila, ne, da um lahko zdravi telo, ampak, da si um lahko tudi podredi telo. To je nekaj, čemur rečemo nocebo efekt, kar je hudobni dvojček placebo efekta. Obstajajo primeri bolnikov, ki so jim zdravniki postavili diagnozo »rak« in določili 3 mesece življenja in ti so tudi približno takrat umrli. Študije kažejo, če imamo negativno prepričanje o svojem zdravju že iz zgodnjega otroštva, kot npr: »Rak na dojkah je v naši družini..«.. ali: »Vedno se bom borila s svojo težo, saj so se moji starši tudi…« Ali: » Jaz sam se ne morem pozdraviti. Odvisen sem od zdravnikov, oni me lahko…« 90-95% časa imamo opravka s svojo podzavestjo in negativnimi prepričanji. Običajno smo dobili ta prepričanja, ko smo imeli 6 let. In potem je razmišljala naprej; « Morda pa um le lahko pozdravi telo.« Vse te svoje raziskave je opisala v svoji knjigi. Iskala je razlago, kako placebo efekt deluje. Pozitivno prepričanje, da pacienti verjamejo, da so dobili prava zdravila in, da jim bodo ta zdravila pomagala. Kombinacija pozitivnega prepričanja :«To mi bo pomagalo« in zdravil skupaj vodi do sprememb v možganih, kar privede do vrste hormonskih sprememb. Delček v možganih imenovan amigdala je pozorna na nevarnost ,ki bi vam utegnila pretiti. Amigdala nas vedno skuša zaščititi, je vedno na preži za nevarnostjo.

Tole je polovica video posnetka.

Breda

Uf, pozabila sem napisati, da je napisala knjigo s tem naslovom. Video pa je tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=gcai0i2tJt0

Breda

Nadaljevanje

Naravni telesni samo-popravni mehanizem deluje le, če smo sproščeni. Ko smo v stresu, ta mehanizem ne deluje. Vsak dan smo približno 50x v stresu. Če ne maramo svoje službe, ali imamo težavna razmerja, smo v stresu več, kot 100x na dan. Takrat se naše telo ne more zdraviti. Spoznala je, da je zdrava prehrana, dovolj spanja, pravi vitamini, in prava telovadba premalo, da bi bili zdravi. Potrebujemo zdrave odnose. Potrebujemo zdrave odnose v službi. Potrebujemo zdravo duhovno življenje, zdravo kreativno življenje, zdravo seksualno življenje. Potrebujemo zdrav odnos do denarja. Moramo živeti in delati v zdravem okolju. Moramo imeti zdrave misli. Nobena zdrava prehrana ne more uravnotežiti strupenih učinkov kroničnega ponavljajočega se stresa. Pride do številnih negativnih učinkov, ki vplivajo na telo. Osamljenost tudi zelo slabo vpliva na naše zdravje. Stres v službi lahko ovira naše samozdravljenje. Tudi finančni stres. Če ste v ljubečem odnosu, je vaša amigdala mirna. Vsak od teh kamenčkov na sliki lahko povzroči, da se telo odzove stresno ali pa, da se odzove mirno. Če ste v ljubečem odnosu je vaše telo polno zdravilnih hormonov in amigdala je pomirjena. Če ste v stresnem razmerju, boste neprestano sprožali stresno reakcijo.

«Šest korakov da se začnete zdraviti sami«.

1. Verjeti morate, da je možno, da se lahko počutiš bolje in bolj vitalno!

2. Poiskati morate pravo podporo. Telo se hitreje zdravi, če imate še nekoga, ki verjame, da vam bo bolje. Zdravniki so tudi lahko placebo efekt, ki pomiri amigdalo. Zdravniki bi ti lahko rekli: »Ne boste šli skozi to sami, jaz verjamem v vas. Vem, da to zmorete. To lahko naredimo skupaj« To bi pomirilo amigdalo.
Je pa lahko tudi obratno. Zdravnik je lahko nocebo efekt. Zdravnik ti lahko reče:« mogoče imate raka«. In amigdala takrat ponori. To je točno tisto, česar telo tisti trenutek ne potrebuje.

3. Poslušajte svojo intuicijo, svojega notranjega pilota. To je vaš notranji zdravnik, ki vas pozna bolje, kot kdorkoli. Pove vam, kaj vaše telo potrebuje, da se bo pozdravilo. Zdravniki mislijo, da poznajo vaše telo bolje, kot ga vi sami, pa to ni res. Ko je založnik prebral mojo knjigo, mi je rekel:« Sem mislil, da pelješ avto k avtomehaniku, , svoje telo pa k zdravniku. Ko sem prebral to knjigo, sem dojel, da je moje telo moj posel. Moja odgovornost je, da pomirim svojo amigdalo in optimiziram svoje naravno zdravljenje.

4. Diagnosticiranje temeljnih vzrokov bolezni. Ugotoviti morate, kaj sproža vaš stresni odziv in na kakšen način lahko sprožite sprostitev, da bi se sprožil mehanizem samozdravljenja ali polnega delovanja.

5. Napišite si recept. Odgovor na vprašanje: » Kaj moje telo potrebuje, da se bo pozdravilo?« Da to storite, potrebujete veliko poguma. Da recimo rečete:«Moram se ločiti od moža«. Ali: » Moram dati odpoved«. Ali oditi na kraj, kjer vam je bilo lepo, brez simptomov, recimo na dopustu. Napisati je treba recept, zbrati pogum in iti v akcijo.

6. To je najtežji korak. To je predaja, Ljudje naredijo vse prav, pa so še vedno bolni. Nekaj je narobe, nekje je napaka. Ta točka je zelo pomembna. Morda moramo na določeni točki sprejeti, da se morda borimo z boleznijo, ker je to klic, da se zbudimo, i Morda je bolezen nekaj, kar si je naša duša izbrala, kot izkušnjo v tem življenju, da se lahko naučimo, zakaj smo na tej zemlji. Morda imamo samo smolo. Toda razlika je v razmišljanju, da ste samo brezmočna žrtev bolezni in spoznanje, da je vaše telo vaš posel. Mi smo odgovorni do svoje bolezni, ne za svojo bolezen. Pozabili smo, da nam je prirojeno, da se naše telo zdravi samo. Toliko smo vložili v tehnologijo, da smo izgubili stik z enim najpomembnejših zdraviteljev, pozabili smo, da telo ve, kako se pozdraviti. Hodim po državi in predavam zdravnikom in bolnikom in skušam spremeniti način razmišljanja o teh rečeh. Vse se začne pri nas, zdravljenje je naše delo, da vplivamo na amigdalo. Da se spomnimo na zdravilno moč ljubezni. Da pokažemo podporo, negovanje in skrb. Ni dovolj, da zaupamo samo zdravnikom, ni dovolj, da jemljemo prave vitamine. Pozabili smo, da nam je prirojeno, da se naše telo zdravi samo. Mi zdravniki ne naredimo nič. Mi vam samo pomagamo, da usposobite zdravnika v sebi. Vsak od nas ima zdravnika v sebi. Spodbujam vas, da ste ta svoj zdravnik.

Potem sledijo pa še odgovori na vprašanja slušateljev.

Nisem napisala čisto vsega, kar je povedala. Priporočam, da poslušate posnetek.

Lepo bi bilo, če bi tudi naši zdravniki prebrali Lisino knjigo in prisluhnili njenim priporočilom, kako obravnavati paciente, da se bodo pozdravili.

Breda

Dr. Lissa Rankin morda ne ve, da je EFT odlično sredstvo za izboljšanje odnosov in za zmanjšanje stresa. Morda pa ni nujno, da se ločiš, ali daš odpoved v službi, ali vržeš otroke iz stanovanja, ali ……
Tega je na internetu res veliko. Tapkanja na odnose.

http://tap-easy.com/eft-tapping-love-relationship-script-videos/

Breda

Knjiga je bila letos prevedena v slovenski jezik:

Z UMOM NAD MEDICINO
Znanstveni dokaz, da se lahko sami pozdravimo
dr. Lisa Rankin

http://www.bukla.si/?action=books&book_id=21728

Breda

Pomota, Lisa se tapka:
https://www.youtube.com/watch?v=UnMNdIMcL6E

Breda

Lifestyle is the New Medicine:

http://www.lifestyleisthenewmedicine.com/
Dvotedenski brezplačni online dogodek

Našli boste čudovito paleto možnosti, To je video dogodek z 22 govorniki, od katerih ima vsak drugačno strokovno znanje. Ta vam bo pokazal, kako izbire življenjskega sloga in okoljski dejavniki vplivajo na delovanje možganov, splošno zdravje, in vaše čustveno stanje.

Zdravniki medicine, zdravniki naturopati, psihologi, nutricionisti…..vas bodo naučili, ne samo, kako postati zdravi, temveč, kako vibrirati od zdravja. Širili bodo znanje, ki ga uporabljajo pri svojih klientih in zase.

Breda

New Report

Close