Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Boleče modo

Boleče modo

Pozdravljeni,

Star sem 19 let. Pred približno petimi tedni sem v levem modu začutil bolečino. Bolečina je bilo začutiti tudi višje v spodnjem delu trebuha, kot bi bila povezana po neki cevki. Ker sem tako bolečino že večkrat imel tudi več let nazaj in je po dveh/treh dneh izginila, ji nisem posvečal pozornosti. Tudi ta je postajala manjša, vendar nikoli prav ne izgine, ampak se pojavi nazaj. Bolečina ni močna, modo pa takrat boli tudi na otip, vendar ko bolečina poneha, tudi modo ni več občutljivo. Sčasoma se mi je pa pojavilo še nelagodje v mošnji oz. v spodnjem delu trebuha, ter ščemenje v modu. Vse skupaj ne boli, je pa moteče, se pojavi, pa izgine, zdi se mi pa, da je mogoče malo boljše če sedim. Občutek imam tudi, da je zadeva boljša nekaj časa po tem ko se stuširam, ko se moda stisnejo k telesu. Tudi na morju, ko sem bil v vodi, me zadeva sploh ni motila.
Ko sem malo pobrskal po internetu, sem našel veliko bolezni, ki imajo lahko podobne simptome, oz. vsaj nekatere od njih. Od varikokele, vnetja obmodka itd. še najbolj me je pa ustrašil rak na modu.

Ko sem si modo pregledal, nisem zaznal nobene spremembe, mogoče je malo večje kar naj bi bilo normalno, ni pa boleče, razen na trenutke, ko me boli tudi višje v trebuhu. Na modu nisem opazil nobenih zatrdlin, edino v okolici obmodka imam mogoče na površini bulico, ki je mogoče velika za polovico pšeničnega zrna, pa tudi nižja je.
Zazdelo se mi je pa, da je obmodek malo večji kot na desnem modu, in da je šop cevk in žil okoli njega tudi večji oz. debelejši.

Vem, da internet ni pravi kraj za določanje bolezni, vendar je moj splošni zdravnik še ves drugi teden na dopustu, zato sem še tukaj vprašal za mnenje.
Sedaj ko to pišem, praktično ne čutim nič, razen majhne bolečine v obeh prsih in težkega dihanja, ki pa pomoje nastaja že zaradi psihe, ker se zadnje čase s tem vedno več obremenjujem.

Hvala za odgovor in upam da ni kaj hujšega!

Spoštovani!

Vsekakor je prav, da se o problemu pogovorite z vašim zdravnikom, ki vas bo tudi pretipal in na osnovi tega pomiril ali pa napotil še na dodatni pregled. Glede takšnega nejasnega dogajanja v testisu, če dvom po pregledu še ostaja, je najbolje opraviti ultrazvočni pregled testisov – če UZ kaj najde, potem je mogoče razmišljati, ali je potrebno/mogoče/smiselno z najdenim kaj napraviti. Če UZ skrotuma ne najde nič posebnega (kar je zelo pogosto), pa se zgolj opazuje.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni!
Kot piše že kolega pred mano, tudi sam tipam v modih ta šopek žilic ali cevka (nevem kaj to je), ki so na otip tudi malo boleče, če stisnem. Spremlja me namreč bolečina v modih, in ko tipam, zatipam to kar sem napisal. Je to kaj nenavadnega? Bi moral obiskati svojega zdravnika?
Hvala lepa in lep pozdrav!

Spoštovani!

Žal ne morem napisati nič drugega kot ponoviti tisto, kar že piše zgoraj. Jasno je, da je na dovolj močan otip, pritisk vsako modo boleče, enako vsak obmodek. V vsakem skrotumu je moč tipati cevko – semenovod – to je povsem normalno. Ali gre pri vas za varikokelo ali ne, pa je stvar zdravnika in/ali ultrazvoka mod. Če slednji pokaže, da kaj ni v redu, potem se gre k urologu, da se to uredi ali vsaj pogovori o tem. Za začetek pa seveda – osebni zdravnik.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Spoštovani dr. !

Ko sem vam pred meseci omenjal bolečine v levem modu, sem morda (končno) našel vzrok zanj!
V zadnjem obdobju imam vse pogosteje močne bolečine v križu, ki so najbolj intezivne, če stojim 15 minut in več. Tudi po kaki polurni hoji me začne križ mčno boleti in se ne morem niti skloniti tedaj.
No, ko se pojavijo prve bolečine v križu, ki so najmočnejše na levem delu, tam nekje nad levo ritnico, me spremljajo še bolečine enake jakosti in intezitete v levem modu, iz križa se širijo navzdol po levi nogi in zaboli vse do notranjega dela kolena.
Levo modo me boli le še ob bolečinah v križu. Spomnim se tudi, da ko sem v preteklih letih po večjih športnih obremenitvah počival, naslednji dan sem čutil ravno tako bolečine v križu in modu.

Se da to strokovno pojasniti ? Ste imeli že kdaj podoben primer ?

Spoštovani!

Napišem lahko le, da v literaturi opisujejo povezave med bolečino in težavami s hrbtenico in bolečinami v testisu in vam želim čimbolj uspešno ortopedsko obravnavo. Urologi pogosto delujemo po načelu, da izključimo morebiten zastoj v sečilih, infekt, vnetje, tumor testisa, varikokelo… nato pa bolniku predlagamo pregled pri ortopedu. Kako se stvar razvija pri posameznikih pa je zelo različno. Vsekakor ostanite pozorni, pretipajte testis enkrat mesečno – če bi zatipali spremembe na testisu, če bi se testis premaknil, zasukal, se pojavila drugačna bolečina… obiščite zdravnika takoj. Glede vaše opisane kronične ponavljajoče bolečine pa seveda – obiščite ortopeda.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Dober večer g. doktor. Pri meni gre za podobno bolečino ampak me boli na desni strani. Boli pa me ne samo modo, ampak najprej se bolečina pojavi v spodnjem desnem delu trebuha (malenkost levo od medenične kosti, če potipam s prstom…na tistem mestu) in potem gre od tam bolečina dol vse do moda, po tistih žilah. Pa ta snop žil je tudi precej povečan kot na levi strani. Na otip boli še bolj (te povečane žile in tudi modo).
Ker imam te težave že nekaj časa, vendar me včasih ne boli kar dolgo (nazadnje me je bolelo pred mesecem ali več) še nisem šel k zdravniku. Ugotovil sem pa tudi nekaj… mislim da imam te težave zaradi naprezanja, namreč prej sem redno telovadil in me je bolelo večkrat, zdaj pa dva meseca nekje nisem telovadil skoraj nič in me ni bolelo. Zdaj sem pa začel spet malo telovadit in me že po drugem dnevu spet boli. Jaz si razlagam to kot da je zaradi naprezanja prevelik pretok krvi v tistih žilah ??? Ali je povezano tudi s kilo? Hvala vam za vaš odgovor.

Spoštovani!

Možnih je več stvari – ultrazvočne preiskava lahko jasno opredeli morebitna dogajanja v skrotumu, varikokelo in tudi kilo. Pogosto bolnik poroča, da so podobne težave, kot jih opisujete, povsem izginile po operaciji ingvinalne kile. Torej – lotite se izključevanja – če bosta ultrazvočna preiskava (radiolog) in kirurg izključila kilo in bo UZ in urolog ugotovila, da ni nič urološkega (varikokela itd), pridejo v poštev ortopedske težave – bolečine v predelu narastišč mišic kot posledica športnega naprezanja, kar se tudi zdravi na različne načine pri ortopedih.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close