Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: DNK analiza že za 2 EUR mesečno

Nasvet tedna: DNK analiza že za 2 EUR mesečno

V zavarovalnici KD Življenje smo dodatnemu življenjskemu zavarovanju Boljše življenje dodali novo preventivno storitev – Splošno DNK analizo z zdravniškim posvetom.

Že za 2 EUR mesečno.

Ne zamudite naše posebne ponudbe 🙂

Več o ponudbi si preberite tukaj[/url].

Prijeten vikend.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Kaj želite pa s tem doseči?
Če človek ve kaj je v genskem zapisu (zavarovalnica tega zagotovo ne bo izvedla) bo:
– ali (če je nagnjen k težkim boleznim) sklenil hudo zavarovanje;
– ali (če nima tega v genih) ne sklenil zavarovanja.

Torej kako razmišlja zavarovalnica, ki podpira genske rezultate strankam?

Pozdravljeni,

zavarovalnica se vsekakor zaveda pomembnosti ozaveščenosti, ki jo stranka pridobi z opravljeno DNK analizo. Če se pri opravljeni analizi stranko opozori na morebitne nevarnosti oziroma nagnjenosti k določenim boleznim, je vsekakor pričakovati, da bo stranka izboljšala oziroma prilagodila svoje življenjske navade, morda večkrat opravila določene preventivne preglede ter tako vsekakor zmanjšala verjetnost za nastanek bolezni. Prav tako se z opredelitvijo alergijskih stanj, preverjanje odzivnosti določenih zdravil lahko občutno vpliva na potek zdravljenja oziroma počutja.

DNK analiza torej omogoča posamezniku, da se z ustrezno spremembo življenjskega sloga izogne razvoju bolezni oziroma zmanjša verjetnost za njen razvoj. Hkrati DNK analiza razkriva področja, na katera mora biti posameznik pozoren, da si zagotovi optimalno zdravje in počutje.

Prav zaradi vsega navedenega se ob morebitni priključitvi dodatnega zavarovanja DNK analize pri KD Življenju, osnovna zavarovalna vsota življenjskega zavarovanja poviša za 10 %.

Upam, da smo pomagali.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

in zakaj bi jaz to analizo naredil, zato da mi bo zavrovalnica postavila hude pogoje, če bo s to analizo kaj narobe, to gre zgolj za vaš profit.

Pozdravljeni,

celoten potek preventivne storitve je anonimen in se vodi pod referenčno številko. O rezultatih DNK analize boste tako obveščeni samo vi in vaš zdravnik, kar pomeni, da zavarovalnica ne prejme rezultatov, zato ti ne vplivajo na oceno zdravstvenega stanja ob sprejemu v zavarovanje.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Glede na to, da na zavarovalnicah postajajo vedno bolj specialisti za DNK analize, za katere pa mnogi med njimi sploh še ne dojamejo, kakšne pasti in nevarnosti prinašajo s seboj, saj smo iz dneva v dan bližje nekoč daljnji Orwellovi deželi.

Namesto, da bi kvalitetno upravljali vzajemne sklade, kateri so vmes postali sestavni del naložbenih polic, so sedaj še v službi podjetij, ki imajo pogoje in licence za opravljanje genske analize.
Po 22.decembru 2012, ko so močno nejevoljni morali, zaradi ogločitve Evropskega sodišča, zamenjati in uskladiti cenike tako za moške, kot tudi za ženske, unisex torej, se sedaj njihovi ceniki in pogoji vrtijo tudi v zvezi z zdravstvenim stanjem, zdravim življejskim slogom in kadilci ali pa nekadilci.
Veliko naivnosti je skratka potrebno, da bomo nekoga prepričali in je kadilec, da to resnično tudi izjavil in zapisal ob sklenitvi zavarovanja, da to tudi je in za to posledično plačuje veliko višjo zavarovalno premijo kot nekadilec, ki plačuje bistveno nižjo premijo in še z zdravim življenjskim slogom povrhu.
Prav zanimivo bo tudi ugotavljati, da nekdo ne kadi že eno leto ali pa da še vedno kadi, kako bodo namreč to dokazovali, saj bi bilo možno, da se ob nepredvidenem dogodku oziroma nezgodi, to lahko naknadno ugotovi in da se zaradi tega ustrezno zmanjša zavarovalna odškodnina, do katere bi bil upravičen zavarovanec.

Prav tako se pojavljajo tehnična vprašanja o zaščiti pridobljenih podatkov, zaupnost odnosa bolnik – zdravnik, možnost vpogleda v rezultate analize tudi s strani drugih družinskih članov, uporaba genskih testov s strani zavarovalnic, delojemalcev, sodišč,…
Vprašanje enakosti pa se nanaša na uporabo genskih testov s strani zavarovalnic in delodajalcev. Prav tako je zaključek komisije, da rezultati genskih testov ne smejo vplivati na povišanje cen zavarovalnih polic, pri tistih, pri katerih je ugotovljena genska mutacija in zato pri njih obstaja večja verjetnost za nastanek bolezni. (NAS Scherlock in Morrey,2002:408.
Podobno tudi zaključi profesor sodne medicine na bostonski univerzi v ZDA Gregor J.Annas, saj zapiše, da so rezultati genskih testov, tako premešajo z ostalimi podatki, da jih zavarovalnice upoštevajo pri sklepanju pogodbe za življenjsko zavarovanje, da ne bodo vplivali na povprečno oceno tveganja (Annas v Murphy in Lappe,1994-103.)
Po drugi strani pa avtorji, kot je znameniti kritik sodobne genske tehnologije Jeremy Rifkin, zagovarjajo stališče. da zavarovalnice, vladne službe in druge institucije že uporabljajo genske podatke v skladu s svojimi nemoralnimi nameni.
Rifkin govori o pojavu “genske stigme”, ki se bo odražala tako, da bomo v prihodnosti posameznika presojali na podlagi njihovega genoma. V nadaljevanju trdi, da bodo zavarovalnice dodatne stroške pacientov z genskimi obolenji krile na tak način, da bodo povišale stroške tistim članom družbe, ki v svojem genskem zapisu nimajo anoimalij. (Rifkin,2001:195-169).
Že sprejeta Splošna deklaracija o človeškem genomu in človekovih pravicah, predstavlja prvi splošni mednarodni dogovor, ki se nanaša na projekt HGP, njegove cilje in izsledke raziskav. Unescova Splošna deklaracija o človeškem genomu in človekovih pravicah (Kirby, 1998:29-33), ki je bila sprejeta 11.novembra 1997 razglaša, da je človeški genom osnova temeljne enotnosti vseh pripadnikov človeške družine ter tudi priznanje njihovega dostojanstva in raznovrstnosti. Zanimiv je posebej 4.člen, ki govori zoper izkoriščanju naravnega stanja genoma za pridobitniške namene.
V nadaljevanju je zapisano o človeškem genomu, in sicer, da je v primeru raziskav, zdravljenja in diagnoze genoma treba pridobiti predhodno, prostovoljno in obveščeno privoljenje vsakega posameznika. Podobnost se nadaljuje še v 7.členu, ki pravi, da: “nihče ne sme biti deležen razlikovanja na osnovi genskih značilnosti, ki bi lahko kršilo ali imelo za posledico kršenje človekovih pravic, temeljnih svoboščin ter človekovega dostojanstva” (Kirby, 1998:22-33).

Pozdravljeni,

DNK analiza ni obvezna pri sklenitvi zavarovanja. V kolikor se stranka odloči opraviti DNK analizo, to nikakor ne vpliva na spremembe pri sprejemu v zavarovanje in tudi ne v času trajanja zavarovanja. Želimo še enkrat izpostaviti, da je celoten potek preventivne storitve anonimen in se vodi pod referenčno številko. O rezultatih DNK analize boste tako obveščeni samo vi in vaš zdravnik, kar pomeni, da zavarovalnica ne prejme rezultatov, zato ti ne vplivajo na oceno zdravstvenega stanja ob sprejemu v zavarovanje.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

sanja dajte no, tisti zdravnik je plačan z vašim denarjem in moje mnenje je da seveda vi točno veste, kdo ima kakšne preddispozicije ko opravi ta pregled.

Spoštovani Svetilnik, hvala za komentarje. Sporočamo vam, da vaši komentarji žal niso primerni za objavo, saj ne zajemajo konkretnih mnenj, vprašanj ali izkušenj, na podlagi katerih bi lahko odprli določeno temo. Najlepša hvala za razumevanje.

Lep pozdrav,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close