Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: Kako dobro morajo biti zavarovani samostojni podjetniki

Nasvet tedna: Kako dobro morajo biti zavarovani samostojni podjetniki

V teh kriznih časih večina samostojnih podjetnikov žal ne zmore plačevati visokih prispevkov in zadostijo le zakonskim zahtevam, kar pa pomeni, da bodo ob upokojitvi prejemali najnižjo pokojnino.

To pa ni edina skrb podjetnikov. Za nemoteno poslovanje podjetja se morajo nemalokrat zadolžiti, seveda pa je tukaj še družina in skrb zanjo.

Za ta namen smo razvili Fondpolico PODJETNIK, naložbeno življenjsko zavarovanje, ki omogoča, da na eni zavarovalni polici poskrbijo za ustrezno dobo in višino zavarovalnega kritja, obenem pa tudi varčujejo. Prednost Fondpolice PODJETNIK je v tem, da je izjemno prilagodljiva. Omogoča izbiro naložbe, ki je pisana na kožo posamezniku in jo med trajanjem zavarovanja lahko spreminja. Prav tako lahko spreminja dobo plačevanja premij in višino zavarovalne vsote – to je kritje, ki ga zavarovalnica jamči kot izplačilo v primeru smrti. Namreč, v času, ko ima podjetnik kredite, ustvarja pa si tudi družino, potrebuje visoko zavarovalno vsoto, s katero poskrbi za finančno in socialno varnost podjetja in družine. Kasneje, ko se otroci osamosvojijo in ni drugih oseb, katere mora finančno preskrbeti, odplačani pa so tudi krediti, ni več nobene potrebe po visoki zavarovalni vsoti, zato je smiselno, da to zniža na minimalno in tako večino premije preusmeri v izbrano naložbo in tako varčuje, pa najsi bo to za dodatno pokojnino ali pa za uresničitev drugih želja.

Seveda pa se glede na izpostavljenost posameznika in njegov življenjski slog, lahko Fondpolici PODJETNIK pod ugodnimi pogoji priključi še naslednja dodatna zavarovanja:

– zavarovanje za primer nezgodne smrti,

– zavarovanje za primer trajne invalidnosti, ki je nastopila kot posledica nezgode,

dnevno nadomestilo za čas delovne nezmožnosti, ki je nastala kot posledica nezgode,

nadomestilo za dneve v bolnišnici zaradi posledic nezgode in

oprostitev plačila premije v primeru 100-odstotne invalidnosti zaradi nezgode.

Za dodatne informacije pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 30 30.

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close