Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Varčevanje cca. 30-40/mesec – kaj se najbolj splača?

Varčevanje cca. 30-40/mesec – kaj se najbolj splača?

Zanima me varčevanje za stara leta. Recimo 30-40€/mesec, 50€ verjetno ne bi šlo, mogoče kdaj kasneje. Recimo za obdobje 20-40 let. Pomembno pa mi je tudi, da je možno zadevo prekinit recimo po 8, 15 letih, če pride kaj nepredvidljivega. Pomembna mi je seveda varnost.
Skladi?
Mogoče kaj bolj varnega in donosnega?

Pozdravljeni,

svetujemo vam sklenitev naložbenega življenjskega zavarovanja Fondpolica z Zajamčenim paketom, saj ste omenili, da želite varno naložbo, ki prinaša donosnost.

Naložbeno življenjsko zavarovanje združuje zavarovanje za primer smrti (kot posledica bolezni ali nezgode) in varčevanje v izbrani naložbi.

Pomembno je vedeti, da je zavarovana oseba v času trajanja zavarovanja (že od prvega dne sklenitve zavarovanja) zavarovana z zavarovalno vsoto za primer smrti, ki je minimalno izplačilo za katerega v teh primerih jamči zavarovalnica.

Zajamčeni paket je naložba, ki zagotavlja donos v višini najmanj 2,75 odstotka na leto. V primeru, da je dosežen donos naložb višji od zajamčenega, se pripiše tudi ustvarjeni presežek. Zajamčeni paket je stabilna in varna naložba, ki jo je možno na polici izbrati samostojno ali v kombinaciji s katerokoli drugo naložbo iz ponudbe zavarovalnice.

Prekinitev zavarovanja je po 8 oziroma 15 letih mogoča, vendar je najslabša možna rešitev.

Naložbeno življenjsko zavarovanje Fondpolica omogoča spremembe skozi celotno dobo trajanja zavarovanja.

V primeru nezmožnosti plačila premije, lahko med trajanjem zavarovanja dobo skrajšate na najnižjo, in sicer 10 let. V tem primeru se izognete stroškom prekinitve zavarovanja.

Med trajanjem zavarovanja vam ponujamo tudi možnost kapitalizacije zavarovanja. Kapitalizacija vašega zavarovanja pomeni ohranitev življenjskega zavarovanja brez plačevanja premij. Spremeni se le višina zavarovalne vsote za primer smrti, medtem ko se vaša privarčevana sredstva še naprej plemenitijo v izbrani naložbi. S kapitaliziranim zavarovanjem ste tako tudi v bodoče zavarovani za primer smrti. V obdobju enega leta lahko zavarovanje obnovite in nadaljujete s plačevanjem premije.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Najbolj se splača, da ne skleneš nikakršnega zavarovanja – varčevanja, vsaj na daljše časovno obdobje, ker lahko prekineš pogodbo le pod nemogočimi pogoji, dobiš pa izplačano le približno polovico vplačanega zneska. Kupi nezazidljivo zemljišče ali gozd -kljub temu, da se plačuje katasterski dohodek, mu bo vrednost le rastla, imaš pa oprijemljivo premoženje, ne pa neke delnice, katerim cene dnevno nihajo.
Sicer pa si preberi komentarje zadovoljnih in nezadovoljnih zavarovancev in ti bo vse jasno.

Pozdravljeni

Če ste pripravljeni dolgoročno varčevati in to nekje 30 do 40 eur, po mojem mnenju gledate v pravo smer. To je varčevanje v eni od oblik vezanih na vzajemne sklade. Ali je to naložbena polica in ste zraven še zavarovani ali je to varčevalni načrt direktno pri skladih je odvisno od vaših natančnih potreb iz želja.
Svetujem vam, da se oglasite na eni od zavarovalnica ali bank in povprašate po možnostih varčevanja. Vsi ponujajo možnost varnega nalaganja ali pa bolj tveganega.

Vas dragi Kupi zemljišče, pa prosim da ne z takšnimi neumnostmi.

Lep dan vsem, pa čeprav deževen

Zastopnik

Če ste bili sami razočarani še ne pomeni, da imajo vse zavarovalnice iste pogoje in je možno priti do denarja pod istimi pogoji. Vsaka zavarovalnica ima različne pogoje. Koliko oseba dobi izplačano je odvisno od časa trajanja zavarovanja oziroma varčevanja in kam se bo denar nalagal.

Zemljišče, ki stane 40,00€ bi pa sam kupil takoj ali pa bi ga lahko odplačeval 40,00€ na mesec brez obresti. Tako, da za nakup zamljišča je potrebno imeti denar že privarčevan ali pa vzeti kredit, leasing itd…

Sicer je moj nasvet takšen, da imejte zavarovanje ločeno od varčevanja. Glede na to da ste bolj za varno naložbo, razmislite tudi o varčevanju na banki, kjer Vam delavska hranilnica ponuja celo 5,00% obrestno mero. Morda je kje še ugodnejše.

Lp

zivjo,
tudi jaz bi rada en nasvet. Pri KD-ju varcujem ze kar nekaj let. Mesecna premija 50 eur in dinamični naložbeni paket. Rada bi spremenila dinamični v KD Tehnologija (Apple,…). kaksno je vase mnenje o tem?
hvala

Pozdravljeni,

zdaj je pravi čas, da svoje prihranke spremenite v uspešne zgodbe (kot so Apple, Google, Oracle…) in s sklenitvijo življenjskega zavarovanja Fondpolica pričnete varčevati v investicijskem skladu KD Tehnologija. S tem poskrbite za davčno ugodno in donosno obliko varčevanja ter zavarovalno zaščito.
Sredstva upravljajo že dokazani in strokovno usposobljeni upravljavci KD Skladi.
Več o skladu si lahko preberete tukaj[/url].

V času trajanja zavarovanja lahko sestavo naložbe enkrat letno brezplačno spremenite.

Ker pa je izbira sklada odvisna tudi od vaše starosti, preostale delovne dobe, socialne varnosti, premoženja in obveznosti ter družinskega stanja, vam svetujemo osebni posvet z našim svetovalcem. Posvet je neobvezujoče in zgolj informativne narave.

Svetovalca lahko naročite na brezplačni številki 080 3030 ali pa se oglasite v naši poslovalnici. Seznam poslovalnic si lahko pogledate tukaj[/url].

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close