Najdi forum

Nujno potrebujem pomoč

Pozdravljeni,

Sem nova članica foruma. Ker nisem več vedela na koga naj se obrnem, vas tu prosim za nasvet, pomoč… karkoli.
Sem mama 3 mladoletnih otrok, najstarejši bo začel hodit v 2. razred, najmlajša je stara 3 leta.
Mož se je lotil nekega posla, v katerem je potegnil kratko. Ostali smo popolnoma brez vsega. TRR so blokirani, živimo v najemniškem stanovanju in zamujamo z najemnino in stroški že 3 mesec. Skratka životarimo, shajamo z otroškim dodatkom, ki znaša nekaj več kot 300 eur.
Mene je nek znanec ogoljufal za celotno dediščino s katero bi kljub dolgovom lahko vsaj skromno preživeli iz meseca v mesec, zdaj pa nimamo niti za kruh in mleko več. Najemodajalec nas bo vrgel iz stanovanja, tako da bomo ostali še brez tega. Tožbe glede neplačanih računov se vrstijo,… ne vem kaj naj storim. Zgodba je sicer obsežna, pogosto mislim na samomor, ker ne vidim več prihodnosti….

LP

Spoštovana!

Kar hudo mi je, ko berem o vaši nazividljivi situaciji. Vendar na samomor res ne smete niti pomisliti, saj imate tri nedobudneže, ki vas še kako potrebujejo. Če vam je prehudo, raje stopite do osebnega zdravnika in mu povejte o svojih mislih, da vam bo predpisal kakšne antidepresive oz. vas napotil k psihiatru.

Vem, da ni rešitev, kakršno bi si želeli, a če dolgujete najemnino že tri mesece, bi bilo dobro razmisliti o možnosti iskanja zavetja v katerem od materinskih domov. Res, da z možem ne boste skupaj, a najpomembnejše je, da je za otroke poskrbljeno, da ne živijo v negotovosti in da ste vsaj vi ob njih. Mož bi si za ta čas lahko poiskal kakšno ugodnejšo nastanitev npr. v samskem domu ali pri kakšnih sorodnikih.

Kakšne možnosti pa imate za prejemanje denarne socialne pomoči?

Na CSD lahko prosite za izredno denarno socialno pomoč. Na občini se pozanimajte – lahko tudi na njihovi spletni strani pogledate – če dodeljujejo enkratne denarne pomoči za osebe v stiski.

Če imate zaradi neplačanih računov že tožbe, razmislite tudi o osebnem stečaju oz. se o tem posvetujte na brezplačni pravni pomoči. Več o tem: http://www.zps.si/sl/osebne-finance/denar/nova-zakonodaja-o-osebnem-stecaju.html.

Občutek imam, da se je na vas toliko vsega nagrmadilo, da se vam je sedaj kar težko spopasti s situacijo. Zato se mi zdi namestitev v materinskem domu za vas primerna, saj bi poleg strehe nad glavo in postelje, dobili tudi pomoč in podporo. To finančno krizo boste morali nekako prebroditi, trije otroci so kar velika odgovornost, ki jo nosite. Saj boste zmogli, boste videli. Naslovi materinskih domov: http://pelikan.karitas.si/materinski/drugi_prg.php

Bodite močni. Saj veste kako pravi pregovor: “Dokler ima človek glavo na ramenih, zanj ni nič izgubljenega.” (Vietnamski)

Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close