Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Homeopatija in neplodnost

Homeopatija in neplodnost

Spoštovani!

Dve leti se zdravim za neplodnostjo – vzrok je pri meni in je endokrini, na strani partnerja je ok. V tem času sem bila v 4 postopkih IVF/ICSI – rezultat je vedno enak: zarodek nastane, vendar se potem ne vgnezdi. Nestrokovnjaki za neplodnost mi govorijo (moj terapevt za neplodnost mi tega nikoli ni rekel), da je vzrok moja prenizka teža in premajhen vnos beljakovin. Stara sem 37 let, visoka 160 cm in težka 47 kg. Vsak dan tečem približno 1 uro (zjutraj, pred službo). Preostanek dneva sem pretežno za računalnikom (delam kot raziskovalka). Že 20 let sem vegetarijanka, približno toliko časa se tudi vsakodnevno 1 uro ukvarjam s športom. Vegetarijanstvo pri meni pomeni, da ne uživam mesa (tudi rib ne) in jajc, vse ostalo, vključno z mlekom in mlečnimi izdelki, pa uživam. Ugotovila sem, da moj vnos beljakovin ne preseže 50g, vnos kalorij pa je okoli 1800 kcal. Ali je to premalo? Ali vnesem premalo beljakovin? Priznam pa, da zadnja leta moje počutje ni najboljše – hitro se utrudim, ampak zdi se mi, da je to bolj zaradi premalo spanja. Kaj torej menite vi in kaj mi svetujete? Bi mi lahko pomagala homeopatija?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Pozdravljeni,
zares nisem strokovnjak za prehrano in vam težko kompetentno odgovorim, ali je beljakovinski vnos zadostem. Po mojem (bolj laičnem) mnenju bi morali z mlekom in mlečnimi izdelki dobiti dovolj beljakovi. Veliko dosti bolj striktnih vegetarijank nima nobenih težav z zanositvijo. Gotovo pa drži, da so organizmi zelo raznoliki in nekateri za normalno funkcioniranje potrebujejo več beljakovin kot drugi. Prepričan pa sem, da se da poskrbeti za zadosten vnos z beljakovinami rastlinskega izvora, tako da analizirajte vašo prehrano in jo po potrebi načrtno dopolnjujte z rastlinskimi beljakovinami.
Če premalo spite, si organizirajte čas tako, da boste zadosti spali. Gre za vas in vašega potencialnega otroka. Dovolj kakovostnega spanca je zelo pomembnega za zdravje.
Če tudi ti ukrepi ne bodo zadostovali, bi jaz na vašem mestu zagotovo poskušal tudi s homeopatijo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni.

Že nekaj časa spremljam vaše delo in odgovore na forumu a takšnega primera kot ga imava midva nisem zasledila v povezavi s homeopatijo. Z možem delava na otročku 2 leti. Bila sva na vseh preiskavah in ugotovljeno je, da ima mož zelo slab spermiogram (število in kvaliteta). Z mano naj bi bilo vse ok.
Zanima me ali lahko homeopatija pomaga možu ter, ali morava na zdravljenje hoditi oba.
Hvala in lp

Pozdravljeni,
v vajinem primeru je zagotovo smiselno poskusiti s homeopatskim zdravljenjem. Precej moških neplodnosti je ozdravljivih s homeopatijo, izboljšajo se spermiogrami. Seveda ne vsi, kadar je vzrok organski, se motnje ne da pozdraviti. Koliko je motnja funkcionalna in koliko organska, pa pogosto ne moremo dobro vedeti, dokler ne začnemo homeopatskega zdravljenja in vidimo, kakšne učinke ima.
V takih primerih sam parom vedno svetujem, da prideta oba na prvi pregled, ker z izčrpnim spraševanjem pogosto odkrijemo tudi pri partnerici precej težav v funkcioniranju organizma, ki imajo lahko za posledico slabšo plodnost in potem zdravljenje pričnemo tudi pri njej.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close