Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Opozorilo za bolnike, ki imajo predpisan adrenalinski injektor Anapen®

Opozorilo za bolnike, ki imajo predpisan adrenalinski injektor Anapen®

Preberite spodnje obvestilo in prosim upoštevajte:

Spoštovani,​
 
Zaradi vaše alergije smo vam svetovali, da imate pri sebi avtoinjektor adrenalina, ki bi ga uporabili, če bi prišlo do težke alergijske reakcije.
 
Predstavnik proizvajalca injekcij Anapen® v R. Sloveniji nas je obvestil, da se nekatere injekcije zatikajo in torej ne izbrizgajo zdravila. Zato je predstavnik proizvajalca poskrbel za zamenjavo avtoinjektorjev. Z lekarnami je dogovorjeno, da vam bodo injekcijo Anapen® brezplačno zamenjali za injekcijo Epipen®.
 
Zato vam svetujemo sledeče:
} Če imate Anapen® z veljavnim rokom uporabe, pojdite v lekarno (obvezno imejte s seboj vaš Anapen®), kjer vam ga bodo zamenjali. Za to ne potrebujete recepta.
Ker je način uporabe Epipena® drugačen, se morate njegove uporabe naučiti. Zaradi tega vam svetujemo, da se oglasite pri svojem alergologu, ki vas bo naučil uporabljati avtoinjektor.
} Če je vašemu Anapenu® rok že potekel, pojdite k svojemu alergologu (ali osebnemu zdravniku), da vam napiše recept za Epipen® in vas tudi nauči uporabe.
 
 
Prof. Mitja Košnik, dr. med.
Predsednik Alergološke sekcije SZD

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close