Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Izvid pulmologa in mnenje

Izvid pulmologa in mnenje

Zdravo,

prosil bi za mnenje v zvezi z izvidom pulmologa, ki sem ga prejel danes in sicer pravi takole:

RTG P/C: brez svežih infiltratov v pljučih, v obeh hilusih verjetno manjše bezgavke, oba FC sinusa in diafragmi bp. Srčna silhueta in aorta bp. Traheja primernega lumna in poteka. Na stranski sliki ne vidim patoloških sprememb v pljučih, ni znakov plevralnega izliva.

Mnenje: normalen posnetek prsnih organov. Slika enaka prejšnji. Za natančno opredelitev bezgavk v hilusih priporočam opraviti CT prsnega koša.

Nekoliko me je zmotila navedba o sumu povečanih bezgavk v pljučih, kaj je lahko vzrok temu? Sicer sem star 37 let, kadim zmerno (10-15 cigaretov na dan), k pulmologu pa me je napotila splošna zdravnica, saj imam že več mesecev zvečer neprijetne težave, v pljučih mi kar precej hrope in včasih tudi piska (pri globljem izdihovanju zraka). To ponavadi traja nekaj ur, takrat tudi kašljam in izločam sluz, rumeno zelene barve. Potem se zadeva izboljša oz. umiri. Čez dan ponavadi nimam težav.

Prosil bi za mnenje tako izvida kot opisanih težav. Vnaprej hvala!

Spoštovani,
Temu se reče “plesati kot miš okoli vrele kaše”. Če je na rentgenogramu nek neopredeljen infiltrat oziroma sum na povečane bezgavke, bi jaz na mestu vašega osebnega zdravnika napisal napotnico za ambulanto za pljučne infiltrate. Ena taka je na Kliniki Golnik.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close