Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Prezgodnja menopavza zaradi operacije

Prezgodnja menopavza zaradi operacije

Zdravo,
zanima me ali ostaja homeopatsko zdravilo proti pomanjkanju hormonov(estrogena) zaradi zgodnje operacije .Klasičnega zdravljenja sem se po 15 letih odrekla, iščem kaj naravnega.
Hvala ,MRKA

Pozdravljeni,
če so vam odstranili oba jajčnika, nobeno homeopatsko zdravilo ne more nadomestiti naravnih hormonov, ki jih jajčniki izdelujejo.
Kadar gre za tovrstne operacije, organizem po operaciji poišče novo ravnovesje z nižjo ravnijo hormonov, ki je v danem stanju najbolj fiziološko in je zato z dolgoročnega vidika zdravja tudi najbolj primerno. Zato svetujemo, naj se nekaj časa ne jemlje nobenih sintetičnih ali rastlinskih preparatov, ki vplivajo na hormonsko sliko. Če se po tem pojavijo kakšni simptomi, jih lahko “popravljamo” z individualno izbranimi homeopatskimi zdravili in tako pomagamo organizmu, da najde takšno novo ravnovesje. Tak pristop v homeopatiji najbolj priporočamo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za odgovor,
morda sem pozabila povedati, da sem po operaciji pred 15 leti jemala tablete estrofem,potem obliže Climara, sedaj pa nič več in ugotavljam ,da se mi tole kar temu upira z močnejšimi oblivi, krhkimi nohti, lasmi, nasplošo stanje se je poslabšalo. Sedaj pa pravite, da se bo telo nekako “navadilo”.V kolikšnem času?Upajmo.
Pozdrav MRKA

Pozdravljeni,
morda sem se nerodno izrazil. Telo se ne bo navadilo, pač pa bo poiskalo najboljše možno ravnovesje za svoj organizem. To se pokaže po prenehanju jemanja kakršnihkoli zdravil in pripravkov, ko bodo nekateri simptomi in težave izzvenele, nekateri simptomi bodo ostali isti, nekateri pa se bodo poslabšali oz. spremenili. Telo bo samo našlo neke vrste homeostazo, v kateri bo delovalo najbolj optimalno.
Bodo pa skoraj zagotovo ostale težave oz. simptomi, ki bodo moteči in bodo kazali, da zdravje na splošno ni v dobrem stanju. Ti simptomi so vodilo za predpis homeopatskega zdravila ali serije zdravil.
Želim povedati, da se da s homeopatijo pomagati organizmu, da išče vse boljše ravnovesje, z zdravljenjem je simptomov vse manj in vse manj moteči so. V končni fazi ob pomoči homeopatije telo doseže svoje optimalno stanje, v katerem zelo dobro deluje tudi brez višjih vrednosti spolnih hormonov, kot je to značilno za zdrave ženske po menopavzi. Takrat tudi zaključimo homeopatsko zdravljenje.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close