Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Hiperintenzivnost v presakralnih venah

Hiperintenzivnost v presakralnih venah

Pozdravljeni,

pred dnevi sem bila na preiskavi MR zaradi bolečin v hrižu (redkeje imam tudi bolečine od sredine hrbtenice dol ali gor). Bolečine se pojavljajo samo ponoči oz. proti jutru (včasih tudi samo po petih urah spanja). Ne vem pa ali slabo spim zaradi teh bolečin ali se bolečine pojavijo zato, ker slabo spim.

V glavnem, na slikanju spodnjega dela hrbtenice je bilo ugotovljeno, da je skelet v mejah normale in da ni nobenih patoloških sprememb. Sedaj pa sem dobila še rezultate MR, kjer niso ugotovili ničesar, razen tole: “po alikacijii kontrastnega sredstva je videti hiperintenzivnost v presakralnih venah”.

Sedaj pa me zanima kaj sploh so presakralne vrene (začuda mi Google ničesar ne vrže kot rezultat), zakaj bi prišlo do hiperintenzivnosti in nasploh kaj to pomeni?

Nekako mi ne zveni kot nekaj, zaradi česar bi morala sedaj iti s tem izvidom takoj k zdravniku in mu poročat. Ali pač?

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani!
To so vene( žile dovodnice) v področju križa. hiperintenzivnost pomeni, da je v tem področju povečan pretok krvi, kar je po navadi znak vnetja. Glede na opis vaših težav je možno, da gre za vnetje križnično- črevničnih sklepov- sakroiliitis, ki je značilen za skupino bolezni, ki jim rečemo spondiloartritisi. V kolikor ste mlajši od 40 let, imate pozitivno družinsko anamnezo v tej smeri., imate luskavico ali kronično drisko, težave s sklepi, kitami ali vnetjem oči, je diagnoza zelo verjetna. Svetujem, da vas vaš zdravnik napoti k revmatologu.
Lp, dr.Sinožić

New Report

Close