Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Nasvet tedna: Zakaj morajo ženske bolj varčevati?

Nasvet tedna: Zakaj morajo ženske bolj varčevati?

Preprosto zato, ker ženske v Sloveniji živijo dlje kot moški, ker v povprečju zaslužijo manj in ker imajo nižje pokojnine.

Anja Jurca

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Na štiri oči: Za kaj varčevati?
Kako si predstavljate, da boste preživeli z rezultati svojega dela čez leta? Enaki vprašanji za dve ženski, ki sta že nekaj naredili v svojem življenju. Pogleda na svet in odgovora sta zelo različna. Neisha je glasbenica, ki svoje bogastvo gradi na svojem umetniškem opusu; Jana je urednica, ki prihodnost vidi brez iluzij, zelo blizu realnosti.

Jana Zirkelback, urednica revij Pil in Pil Plus, Mladinska knjiga: “Imam 15-letnega sina in 22-letno hčerko, sem ločena. Skrbi me, kako bo s pokojnino. Varčujem na več koncih, ker me preprosto skrbi, kako bo, ko ne bom več v službi. Za otroke ne varčujem, upam, da bosta nekega dne samostojna in da se bosta dobro znašla. Vem pa, kako je, ko ostariš, in to zaradi svojih staršev. Če na stara leta nimaš nič v rezervi in si odvisen samo od pokojnine, si lahko velik revež. Svojima otrokoma pa ne bi bila rada na grbi.”

Neisha, glasbenica: “Polovico življenja je treba vlagati, da lahko v drugi polovici življenja žanjemo. Svoje avtorske pravice v prenesenem pomenu razumem kot »nepremičnino«, ki bo vedno na razpolago. Lahko jo imaš, lahko jo oddaš, lahko prodaš. Sem ena tistih srečnic, ki jim dejansko uspe živeti od glasbe. Večino prihodkov imam od od komadov, ki se vrtijo na radiu, od komercialne eksploatacije in od živih nastopov.”

Nadaljevanje si preberite na strani 16 – tukaj.

Lep deževen dan želim 😉
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close