Najdi forum

AD3

Spoštovani,
fizioterapevt mi je priporočil za preventivo športnih poškodb jemanje kaplic AD3, katere so samo na recept.
Prosim vas za vaš nasvet, koliko kapljic naj jemljem?
In zakaj AD3 ugodno deluje za moj primer?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Izjemno pomembna vloga vitamina D pri ohranjanju splošne odpornosti organizma ter zagotavljanju potrebne telesne vzdržljivosti, izboljšanju psihofizične kondicije in preprečevanju najrazličnejših športnih poškodb je že dalj časa precej dobro poznana.

Kakšen odmerek D vitamina bi morali uživati je izjemno težko odgovoriti, saj je le-to v veliki meri odvisno od intenzivnosti in vrste športne aktivnosti in predvsem od vaše trenutne serumske koncentracije 25-(OH)D (vitamina D). Predlagam, da se o tem pogovorite s svojim zdravnikom.

Zakaj vam je fizioterapevt predlagal uporabo AD3 kapljic namesto D3 kapljic, pa vam ne znam odgovoriti, saj osebno vloge vitamina A pri preprečevanju morebitnih športnih poškodb ne poznam.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Hvala za odgovor.
Mislim da v bistvu terapevt ni dejal točno AD3, ampak je rekel D vitamin v tekoči obliki, jaz pa sem sam mislil da je potem to AD3.

Ali se pri nas torej da kupiti D vitamin v tekoči obliki(kaplice)?

V kolikor se ne da, ali mi lahko priporočate kateri izdelek D vitamina naj kupim.
Hvala

Spoštovani!

Predlagam, da se o tem pogovorite z vašim osebnim zdravnikom. Na slovenskem tržišču je D vitamin na voljo kot prehransko dopolnilo – tabletke D vitamina z vsebnostjo 10 mikrogramov in kot zdravilo – kapljice D vitamina (Plivit D3).

Sam osebno menim, da za dosego učinkov, ki jih navajate, potrebujete D vitamin v večjih odmerkih, torej v obliki zdravila. Zato vam svetujem, da se o tem pogovorite z vašim zdravnikom. Ker zavarovalnica omenjene indikacije ne krije, vam zdravnk lahko predpiše bel recept. To pomeni, da boste zdravilo sicer plačal, vendar recept potrebujete, saj brez recepta kapljic Plivit D3 v lekarni ne morete kupiti.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close