Najdi forum

nezgoda

Padla sem z kolesom in si zlomila roko. Bila sem 3 tedne na bolniški, sedaj pa z mavcem hodim v službo.

Kaj moram narediti za prijavo nezgodnega zavarovanja.

Pozdravljeni,

navadno imajo zavarovalnice vnaprej pripravljen obrazec s katerim lahko uredite prijavo nezgode.
Izpolnjen in podpisan obrazec skupaj z ustrezno dokumentacijo, ki je navedena na obrazcu zavarovalnice pošljite na sedež podjetja.
Dnevi všteti v dnevno nadomestilo se štejejo od prvega naslednjega dne obiska pri zdravniku in do zaključka bolniške.
Če vam je zdravnik bolniško zaključil, se dnevi, ko hodite v službo z mavcem, ne bodo šteli v dneve vštete v dnevno nadomestilo.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Predlagam vam, da skupaj z zavarovalno polico, bolniškimi listi in ostalo dokumentacijo odidete na zavarovalnico ali njeno poslovno enot pri kateri ste zavarovani in prosite za obrazec za prijavo nezgode.
Lahko pa si obrazec poiščete na spletni strani zavarovalnice, vse nimajo objavljene teh obrazcev.

Lep pozdrav
Zastopnik

Pozdravljeni,
pred enim letom se je brat poškodoval v gozdu pri žaganju drv. Poškodoval si je levo koleno in je moral na šivanje. Hodil je del časa na preveze.Ostala mu bo vidna brazgotina. Sedaj me zanima ali še lahko vloži vlogo za prijavo nezgodnega zavarovanja??
Brat je star 19 let in je zavarovan pri mami oz. preko mame (naložbeno življenjsko zavarovaje) To pomeni da je treba na vlogo pod zavarovalec vpisati mamo, pod zavarovanec pa brata, ali kako??? Ne razumem čisto kdo naj bi bil zavarovalec.Z mamo sta v bistvo oba zavarovanca ne.
Imela bi še eno vprašanje. Ali je vredo, da kot vzrok navedemo, da mu je spodrsnil hlod oz. se je hlod prehitro odžagal in žaga je spodrsnila. Tako je prišlo do nezgode. Ali kako naj napišem vzrok?Napisati ne morem, da je bil nepreviden. To se mi zdi, da bi si potem še samo slabše naredila.Imate mogoče kakšen predlog?

Hvala Vam!

Pozdravljeni,

vaš brat lahko vloži prijavo. Navadno imajo zavarovalnice vnaprej pripravljen obrazec s katerim lahko uredite prijavo nezgode. Izpolnjen in podpisan obrazec skupaj z ustrezno dokumentacijo, ki je navedena na obrazcu zavarovalnice, pošljite na sedež podjetja. Kot vzrok natančno opišite, kako je do nezgode prišlo. Zavarovalec je oseba, ki z zavarovalnico sklene pogodbo (v večini primerov je zavarovalec tudi plačnik zavarovanja), v vašem primeru je to najverjetneje mama, brat pa je zavarovana oseba oz. zavarovanec. Za lažjo izpolnjevanje obrazca si pomagajte s ponudbo, ki ste jo prejeli ob sklenitvi. Na ponudbi so navedene vse osebe v zavarovalni pogodbi.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close