Najdi forum

življensko zavarovanje

ali lahko prekinem varevanje ker ne bom mogla plačevat n alilahko vplačan denar dvignem

Odvisno pri akteri zavarovalnici imaš zavarovanje.

Drugače pa se lahko za konretne inforamcije pozanimaš na tem forumu
http://med.over.net/forum5/list.php?413

Pripravljeni so svetovati in pomagati.

vedno se lahko najde rešitev, samo malo več moraš povedati kakšna je situacija, pa bodo našli neko ponudbo. Če imamo vsako leto zavarovan avto, je dobro da poskrbimo tudi za svojo nezgodno ali življensko zavarovanje, četudi za kakšen majhen znesek, bolje to, kot da se znajdete v stiski potem ko se vam kaj naredi.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

To se boš pa morala zmenit z zavarovalnico. Običajno se da vse, kar je v njihovo korist – torej, če prekineš predčasno, te to nekaj stane (dobiš ven veliko manj denarja, kot si ga vložila). Vprašaj jih še, kako je z moratorijem oz. začasnim mirovanjem plačil, da prebrodiš trenutno krizo. Najslabše je nedelati načrtov za naprej, ampak se usesti na trenutno slabo situacijo in pustiti vetru in tokovom, da te odnašajo po svoje. Raje zagrabi vesla in veslaj naprej. Osebno finančno krizo vzemi za trenutno, kratkoročno, prehodno…, zato vanjo ne vpletaj dolgoročnih stvari, kot je življensko zavarovanje. Tako je moje mnenje.

Tudi sama sem se znašla v taki situaciji. Najprej sem se odločila za znižanje premije in tako sedaj že eno leto plačujem nižjo. Ker pa z dneva v dan gledam kje bi lahko privarčevala še kaj, ker dela ni, prihranki pa kopnijo, sem se sedaj odločila, da za eno leto dam plačilo v mirovanje, po enem letu pa se bom, glede na takratno situacijo, odločila kako naprej.

Srečno!

Izplačilo bo manjše, ker v primeru, da dvigneš ven pred 10 leti, plačaš še ves davek za nazaj. Do deset let je pa brez davka. + ponavadi plačaš ves zavarovalniški del vnaprej za celotno dobo odplačevanja, šele preostanek gre v sklade. Zato so izplačila prva leta po sklenitvi zavarovanja revščina.

En lep pozdrav vsem skupaj,

prekinitve oziroma odkupa je najslabša možnost pri življanjskih naložbenih zavarovanjih.
Ker v zavarovalnicah vemo, da življenje prinaša naloge, odgovornosti, želje, probleme in izzive, omogočamo fleksibilnost življenjskega zavarovanja.

Če se vam zmanjšajo prihodki oz izgubite službo:

– Zavarovalno zaščito v primeru smrti lahko ohranite tako, da zavarovanje spremenite v zavarovanje brez nadaljnjega plačevanja premije, zavarovalna vsota za primer smrti pa se prilagodi do tedaj zbrani vrednosti premoženja (temu pravimo kapitalizacija, bolj pogovorno pa tudi mirovanje). S tem še vedno poskrbite za socialno varnost vaše družine.
– Obstaja tudi možnost znižanja premije. V tem primeru je pomembno, da se ustrezno prilagodi zavarovalna vsota za primer smrti, da bo le-ta še vedno zagotavljala ustrezno zaščito.
– Tretja možnost je izplačilo dela zbranega premoženja – predujem.

Upam, da sem pomagala.

Lp,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni, ali gre za naložbeno ali klasično življenjsko zavarovanje? V primeru prvega so na voljo določene možnosti (sicer vse slabe), v primeru drugega izplačila ni (podobno kot pri avtomobilskem zavarovanju). Povejte kaj več o Vaši polici, jaz sem pred kratkim vse podrobno preštudiral, saj se človek izgubi med pojmi, kot so odkup, predujem, kapitalizacija. Predlagam, da pogledate tudi moj prispevek, kjer sem o tem podrobno pisal.

lp

New Report

Close