Najdi forum

Spoštovani g. doktor! Že vnaprej se opravičujem se za daljše pisanje.
Pred mesecem dni sem se zbudila s hujšimi bolečinami v križu, težko sem vstala iz postelje, še težje sedela, vstajala… Bolečina je še vedno precej huda, nekako pekoče izžareva tudi v levo stegno (občasno v obe nogi), hudo pa boli tudi v dimljah. Opravila sem 10 fizioterapij, pa žal ni ne vem kakšnega pozitivnega rezultata -ko se “razhodim” je malo bolje, ampak me začne boleti v nogi… Še vedno težko sedim (ker opravljam pretežno sedeče delo, je še toliko huje), težko hodim po stopnicah,…..Pred tremi leti sem bila na slikanju hrbtenice na revmatološki kliniki in izvid je bil: dekstrokonveksna deviacija lumbalne hrbtenice in premik težiščnice nazaj, začetna spondiloza od L3-L5, spondiloartroza L/S prehoda, desni SIS v mejah normalnega, več skleroze na spodnjem delu levega sakroiliakalnega sklepa s strani črevnice – verjetno je skleroza degenerativna. Pregled sem opravila zaradi bolečin v številnih sklepih (takrat je bolečina v hrbtenici spontano izginila in se v tako hudi obliki – do danes – ni ponovila).
Naj povem, da se od leta 2002 spopadam z lymsko boreliozo in bolečinami v sklepih (rama: adhezivni kapsulits pred dvema letoma, UZ sklepov pred dvema letoma pokaže degenerativne spremembe, kalcinacije v desni rami, degenerativne spremembe in epikondilitis v obeh komolcih, desno koleno – izliv, osteofit).
Spoštovani, kaj naj še storim oziroma kam naj se obrnem – če se le da, ne želim jemati NSAR, saj jih ne prenašam (driska, bolečine v želodcu). Naj povem, da so te stalne bolečine precej moteče, zdaj pa še nove bolečine v hrbtenici….vse skupaj vpliva na to, da se ponoči prebujam, se težko koncentriram, sem večno utrujena…. Iskrena hvala za vaš odgovor! Tarja

Spoštovana!

Težave, ki jih navajate s hrbtenico govorijo za akutno lumboishialgijo s prisotno nevrološko simptomatiko( draženje živčnih korenin zaradi sesedanja vretenc ). Glede tega Vam svetujem, da obiščete ortopeda ali nevrokirurga, ki bosta opravila sveže RTG posnetke ali magnetno resonanco ter Vam svetovala kako naprej. Glede ostalih težav, Vam svetujem, da opravite znotraj sklepno blokado bolečih sklepov ter narastišč na komolcih.
Žal imate kronične obrabne spremembe hrbtenice in sklepov,ki jih kljub napredku medicine ne znamo pozdraviti, ampak Vam lahko le lajšamo težave. dodatno pa je najverjetneje del bolečin posledica borelioze.
namesto NSAR, pa vam svetujem kombinacijo drugih zdravil, kot so zaldiar ali doreta ali pa koksibe- celebrex, arcoxia.
Lp dr. sinožič

Pozdravljeni!

14 dni me je močno bolel vrat, prevdem pri zasukih glave v levo. Sumila sem “heksenšus”. Po nekaj protibolečinskih tabletah in ogrevanju z el. blazino, je bolečina pospustila. Vendar me še vedno zelo zaboli ob kakšnem sunkovitem gibu z glavo, ali hitrjšem koraku. Najhuje je ob kihanju. Takrat je bolečina res huda, ostra pekoča bolečina v predelu vratnih vretenc. Sunka traja par sekund, potem se bolečina umiri, še nakja časa čutim kje je je vsekalo in čutim, da bi me ponovno, če bi obrnila glavo v levo. Od začetka pojava težav je minilo 14 dni.

Ker imam sicer težave s hrbtenico (v predelu vratnih in križnih vretenc imam lordozo), me zanima, ali je to bil heksnšus ali je zadeva bolj resna in je čas za ponoven obisk ortopeda?

Spoštovani gospa!
Glede na opis vaših težav gre najverjetneje za mišični problem, vendar je možen vzrok dodatno prisotna obraba vretenc. Svetoval bi prvo slikanje vratne hrbtenice, v primeru patološkega izvida in vstrajanja težav pa obisk ortopeda. Trenutno v fazi bolečin svetujem eventuelno mehko opornico za vrat.
Lp, dr.Sinožić

New Report

Close