Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija debelost

debelost

Spoštovani,

Ali se lahko s homeopatijo zdravi tudi debelost?
Namreč v zadnjem letu(po hudem stresu, in stresnem življenju) sem se zredila za več kot 10kg.
Najhujše je kompulzivno prenajedanje po 19-i uri. Prenajedam, se do slabosti! Šele, ko mi slabo preneham. Večinoma so to sladkarije. Nato mi je ves dopoldan zelo slabo. Zaradi vsega tega se ne počutim dobro.

S spoštovanjem,

Spoštovani,

homeopatija prekomerne teže načeloma ne more zdraviti. Če je tako stanje posledica nezdravega življenjskega sloga, neustrezne prehrane in nezadostnega gibanja, tega ne more pozdraviti nobena medicina, ampak le človek sam s svojo voljo.

Pravo vprašanje je torej, ali s homeopatijo lahko vplivamo na voljo, motivacijo? Tu pa se začne odgovor na vaše vprašanje zapletati. Več pacientov sem že imel, ki so prišli zaradi teh in onih fizičnih težav, ob tem pa so bili zanemarjeni, brezvoljni, brezciljni, nesrečni v službi in partnerstvu, nepretrgoma pod takšnim ali drugačnim stresom… In zelo velikokrat so potem, ko so dobili pravo zdravilo, poleg tega, da so se jim uredili fizični simptomi, tudi čisto na novo zaživeli. Dobili so voljo, energijo, si uredili zasebno in poklicno življenje, stresu so dopustili samo omejeno delovanje, se začeli ukvarjati s stvarmi, ki so jih že dolgo želeli početi… Ko se kot terapevt razveseliš, da si tega človeka pozdravil zares celostno!

Velikokrat se še sam prav čudim, kaj vse je sposobna homeopatija. Pravilno izbrano konstitucijsko homeopatsko zdravilo seže zelo globoke v osebnost in psihični ustroj človeka in ga lahko spremeni na bolje. Svetovno znana zeliščarka je nekoč rekla, da prava homeopatija zdravi dušo, medtem ko zelišča lahko zdravijo samo telo. Tako da pri homeopatiji velja, da nikoli ne reci nikoli.

Ostati pa moramo realisti in dodati, da velikokrat s homeopatijo tudi ne moremo seči v področje motivacije. Načeloma je to področje dostopno homeopatskemu zdravljenju tedaj, ko je posledica neke patologije (telesne ali duševne) ali pa objektivnih dejavnikov (žalovanje, izguba, strah, travma…) . Kadar pa je posledica neke lenobe in naveličanosti duha, kar je v današnjih časih izredno pogosto, homeopatija tega ne more pozdraviti.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close