Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Parodontologija dvig dlesni

dvig dlesni

Pozdravljeni. Zanima me, zakaj se mi dlesen med zobmi dviga samo na eni zgodnji strani, na drugi pa ne? Uporabljam mehko zobno ščetko in pa medzobne ščetke Curaprox.

Zanima pa me še, kolikokrat na dan naj bi se uporabljalo te medzobne ščetke in ali dejstvo, da se jih uporablja prevečkrat dodatno povzroča odmik dlesni? Sam te ščetke uporabljam 1x dnevno (po umivanju zob zvečer).

Spoštovani,

žal imam premalo podatkov za to, da bi vam odgovorila, zakaj se vam dlesen na eni strani odmika. Odmik je lahko posledica vnetja, lahko pa je tudi nevnetne narave, pogosto povzročen prav z nepravilnim ščetkanjem. V prvem primeru gre za bolezensko stanje in je vnetje potrebno zdraviti. Odmik, ki ni vnetne narave, pa predstavlja bolj estetski problem, ki pa se ga da s takimenovanimi postopki parodontalne plastične kirurgije popraviti. Predlagam, da obiščete osebnega zobozdravnika, ki bo opravil ustrezno diagnostiko in vas po potrebi napotil k specialistu parodontologu.
Glede čiščenja zob priporočamo, da se zobe ščetka dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer, medzobne prostore pa čistimo enkrat dnevno. Če so medzobni prostori ozki, je za čiščenje primernejša zobna nitka, pri širokih medzobnih prostorih pa je medzobna ščetka učinkovitejša.

Lep pozdrav, am

New Report

Close