Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje naložbeno varčevanje – predujem ali prekinitev

naložbeno varčevanje – predujem ali prekinitev

Spoštovani,

po 6 letih naložbenega varčevanja (sklenjenega za 15 let) se odločam med prekinitvijo oz. za predujem.

Kakšni stroški me doletijo v 1.in 2. primeru, a je treba plačati davek? Poleg naložbenega varčevanja imamo sklenjeno tudi življenjsko zavarovanje; ali lahko v primeru predujma preostala sredstva prenesem na življenjsko zavarovanje?

So kakšni so pogoji za pridobitev predujma ali je dovolj le pisni zahtevek?

Hvala za pomoč in lp!

Pozdravljeni,

v kolikor potrebujete dodatna sredstva, vam svetujemo, da se raje odločite za dvig dela privarčevanih sredstev (predujem) in hkrati ohranite svoje življenjsko zavarovanje ter tako še naprej poskrbite za socialno in finančno zaščito vas in vaših najbližjih. V primeru odkupa se zavarovanje prekine, zato vsem strankam priporočamo izplačilo predujma, saj je odkup zavarovanja najslabša možnost. Pri predujmu nastanejo le stroški odobritve predujma v višini 25 EUR. Na vašo pisno željo lahko pripravimo informativni izračun možnosti izplačila predujma po vaši polici, na podlagi katerega se boste dokončno odločili.

Izstopni stroški odkupa zavarovanja bi v vašem primeru znašali 1 %, naj ob tem izpostavimo, da se le-ti v zadnjih petih letih trajanja zavarovanja ne obračunajo (v vašem primeru po 10 letu trajanja zavarovanja). Če gre za odkup zavarovanja pred potekom desetih let trajanja zavarovanja, se od odkupne vrednosti odšteje 6,5 % davek od prometa zavarovalnih poslov.

Zapisali ste, da imate naložbeno varčevanje in življenjsko zavarovanje. Na podlagi tega predvidevam, da imate pri nas sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje. Pri naložbenem življenjskem zavarovanju lahko spreminjate naložbeno politiko. Če se želite izogniti nihanjem na kapitalskih trgih vam priporočamo izbiro Zajamčenega paketa, ki zagotavlja donos v višini najmanj 2,75 % letno.

Za več informacij bi potrebovali vašo številko police, zato vas vabimo, da nam pišete na info@kd-zivljenje si ali nas pokličete na brezplačno številko 080 30 30.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni,

žal nimam police sklenjene pri vas, ampak pri Triglavu…. Pravite, da se pri predujmu zaračunavajo le stroški v višini 25€ – ali je možno, da je pri Triglavu to drugače, saj mi je zastopnica sporočila dosti višje stroške (okorg 300 €)…

Lp, T.

Pozdravljeni,

stroški predujma se med zavarovalnicami lahko razlikujejo. Nekatere zavarovalnice imajo v splošnih pogojih zapisano, da ob izplačilu predujma obračunajo izstopne stroške zavarovanja, in sicer v višini 1 % od izplačila. Svetujemo vam, da preverite splošne pogoje, ki ste jih prejeli ob sklenitvi zavarovanja. O stroških bi lahko pisalo v členu »Obračunani stroški«.
Predlagamo vam, da pokličete na njihovo brezplačno številko 080 555 555.

Upam, da smo vam pomagali.

LP
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

imam naložbeno življensko zavarovanje sklenjeno za 10.let zavarovanje mi izteče 2017 in vplačujem mesečno 40 eu kaj naj nredim

Pozdravljeni,

naložbeno življenjsko zavarovanje je dolgoročno zavarovanje, ki ima prednost prilagajanja trenutnim življenjskim situacijam. Iz vaših podatkov vam težko konkretno svetujemo, vsekakor pa je prav, da se pregleda naložbena politika vašega naložbenega življenjskega zavarovanja. Enkrat letno zavarovalnica KD Življenje d.d. namreč svojim strankam omogoča brezplačno menjavo naložbe.
V zavarovalnici imamo različno izbiro paketov:
– Aktivni naložbeni paket, ki je namenjen vsem, katerih glavni cilj je dolgoročna kapitalska rast;
– Uravnoteženi naložbeni paket, ki je namenjen vsem, ki se niso pripravljeni v celoti prepustiti delniškim trgom;
– Konzervativni naložbeni paket, ki je namenjen tistim, ki se nagibajo k obvezniškim skladom;
– Zajamčeni paket, ki je namenjen vsem, ki se želijo za določeno obdobje delno ali v celoti izogniti nihanjem na kapitalskih trgih, saj Zajamčeni paket zagotavlja donos v višini najmanj 2,75 % letno.

Priporočamo vam, da se oglasite na poslovalnici zavarovalnice, pokličete na brezplačno številko ali pa pokličite svojega svetovalca, ki vam bo predstavil možnosti.

Lep vikend,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni ,imam sklenjeno naložbeno življensko zavarovanje pri zav.Maribor za obdobje 20 let.Kaj mi svetujete predujem ali prekinitev.Hvala!

Pozdravljeni,

prekinitev zavarovanja je najslabša možna odločitev. V kolikor potrebujete dodatna sredstva, vam svetujemo, da se raje odločite za dvig dela privarčevanih sredstev (predujem) in hkrati ohranite svoje življenjsko zavarovanje ter tako še naprej poskrbite za socialno in finančno zaščito vas in vaših najbližjih. Žal ste podali premalo informacij o zavarovanju, predvsem je pomemben podatek, koliko časa imate sklenjeno zavarovanje in ali pogoje za predujem izpolnjujete. Predlagamo vam, da pokličete na brezplačno telefonsko številko Zavarovalnice Maribor 080 19 20 in jih vprašate, kakšna je najbolj optimalna rešitev.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni!
Imam sklenjeno življensko zavarovanje pri mariborski zavarovalnici za 10 let plačujem 50€, že 3 leta. Po 2 letih sm dvignil predujem in plačeval dalje, sedaj bi rad nehal to plačevati pa me zanima ali lahko še enkrat dvignem predujem, ali je možno to samo zamrzniti?

Lp

Pozdravljeni,

v kolikor imate na naložbenem računu dovolj sredstev, se lahko ponovno odločite za dvig dela privarčevanih sredstev (predujem) in hkrati ohranite svoje življenjsko zavarovanje. Višina izplačanih sredstev je odvisna od vrednosti premoženja na vašem naložbenem računu. Ker nimamo informacij o višini predujma, ki ste ga že prejeli, in vrednosti enot premoženja na vaši polici, vam svetujemo, da se obrnete na Zavarovalnico Maribor. Vprašajte jih, ali vrednost vaše police omogoča ponoven dvig sredstev.

Zavarovanje lahko tudi kapitalizirate. Kapitalizacija vašega zavarovanja pomeni ohranitev življenjskega zavarovanja brez plačila premije. Spremeni se le višina zavarovalne vsote za primer smrti, medtem ko se vaša privarčevana sredstva še naprej plemenitijo v izbrani naložbi. S kapitaliziranim zavarovanjem ste tako tudi v bodoče zavarovani za primer smrti. Zavarovalnica vam bo na podlagi vašega pisnega zahtevka zavarovanje kapitalizirala in vas obvestila o novi zavarovalni vsoti za primer smrti.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close