Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Odkup življenskega zavarovanja pri Zavarovalnici Maribor..

Odkup življenskega zavarovanja pri Zavarovalnici Maribor..

Lp..Zanima me,če je mogoč odkup življenskega zavarovanja pri ZM?Premijo plačujem že 10 let,zaradi finančne krize pa bi zavarovanje sedaj rad prekinil oziroma odkupil..Zavarovanje imam sklenjeno za dobo 40 let..Hvala za odgovor..

Pozdravljeni,

odkup zavarovanja in pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da je odkup zavarovanja mogoče izvesti, so navedeni v splošnih pogojih, ki ste jih prejeli ob sklenitvi vašega življenjskega zavarovanja. Pogoji se pri posameznem produktu lahko tudi razlikujejo. Svetujemo vam, da preverite splošne pogoje, ki ste jih prejeli ob sklenitvi zavarovanja. O odkupu bi lahko pisalo v členu »Odkup zavarovanja« ali »Predčasni odstop«.

V nobenem primeru odkupa življenjskega zavarovanja ne priporočamo. Predlagamo vam, da se na zavarovalnici pozanimate, kakšne so morebitne druge možnosti prilagoditve vašega življenjskega zavarovanja (krajšanje dobe, nižanje premije…). Na ta način bi morda lahko ohranili življenjsko zavarovanje pod spremenjenimi pogoji.

Ne pozabite, da vam življenjsko zavarovanje v vsakem trenutku zagotavlja, kar je najpomembnejše: socialno varnost vas in vaših najbližjih.

Predlagamo vam, da se obrnete na Zavarovalnico Maribor, kjer vam bodo predstavili vse možnosti, ki jih imate. Njihova brezplačna številka je 080 19 20.

V kolikor mi sporočite, kakšno vrsto zavarovanja imate (klasično življenjsko, naložbeno življenjsko…) pa vam lahko podam več informacij o posledicah prekinitve vašega zavarovanja.

LP
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Lepo pozdravljeni!

Odkup zavarovanj je mogoč pod naslednjimi pogoji, kajti polico imate že deset let in zagotov so pogoji takšni.

-smrt ožjega družinskega člana,
-100% invalidnost
-izselitev iz republike Slovenije
-izguba službe
-poroka ali rojstvo otroka (dodatni dogovor)

Če me izpolnjujete nobenega od navedenih pogojev je še možnost, da Vam izplačajo sredstva, ampak morate skleniti novo življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Maribor.

Če boste še kaj potrebovali mi lahko pustite mail.

Lp..Imam klasično življensko zavarovanje v kombinaciji z nezgodnim..Hvala za odgovor..

Pozdravljeni,

v večini primerov je odkup klasičnega življenjskega zavarovanja možen v spodaj navedenih primerih:
– smrt ožjega družinskega člana,
– 100% invalidnost,
– izselitev iz republike Slovenije,
– izguba službe,
– poroka ali rojstvo otroka.

Objektivno je sicer še dodal: “Če me izpolnjujete nobenega od navedenih pogojev je še možnost, da Vam izplačajo sredstva, ampak morate skleniti novo življenjsko zavarovanje pri zavarovalnici Maribor.”
Mislim, da je pri zgornji zadevi, poleg sklenitve novega zavarovanja, določena tudi časovna omejitev izplačila sredstev.

Ponovno bi izpostavili, da je odkup življenjskega zavarovanja najslabša možnost. Življenjsko zavarovanje vam nudi socialno varnost vaših najbližjih in plemenitenje sredstev (100 % jamstvo na sredstva vplačana v sklad in zagotovljen zajamčeni donos v višini 2,75 % letno). Če ste v hudi finančni krizi, predlagamo nižanje premije oziroma krajšanje dobe.

LP,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Nama se je rodil otrok in sva poslal na ZM prosnjo za iztop. Pa so ga zavrnili, saj navajajo le prve štiri alineje.

Je se kaksna moznost, da strzim denar?

Mi je zelo žal, da niso upoštevali, da se Vam je rodil otrok.
Obstaja možnost, da dobite denar, vendar ga ne boste mogli prejeti v celoti. Morda, ampak je odvisno od tega, kdaj imate zavarovalno leto.

Prosil bi, da mi pustite mail in Vam lahko napišem postopek kako pa kaj.

Lp

Živjo

Če piše v pogojih tudi 5 točka ( poroka ali rojstvo otroka) in se je nekaj od tega zgodilo, potem vztrajajte pri izplačilu.

Po izkušnjah sodeč, pa vam svetujem da poiščete zastopnika, ki dela za ZM, boste lažje prišli do denarja.

Je pa res, da zavarovanje potrebujete, še zlasti, če se vam je rodil otrok.

lp
Zastopnik

Pozdravljeni Uporabnik2012,

odkup zavarovanja in pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da je odkup zavarovanja mogoče izvesti, so navedeni v splošnih pogojih, ki ste jih prejeli ob sklenitvi vašega življenjskega zavarovanja. Pogoji se pri posameznem produktu lahko tudi razlikujejo.
Zavedati se morate, da se s prekinitvijo življenjskega zavarovanja odrekate tudi socialni varnosti svojega otroka. Če nujno potrebujete sredstva, vam svetujemo, da na zavarovalnici vprašate, ali imajo možnost dviga dela privarčevanih sredstev in tako ne prekinete zavarovanja, pa tudi za otrokovo varnost bo še naprej poskrbljeno.
Oglasite se osebno na zavarovalnici ali pa jih pokličite na brezplačno številko in skupaj boste našli najbolj primerno rešitev za vas.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close