Najdi forum

fleks zavarovanje

Brat je bil zavarovan pri zavarovalnici triglav-Investicijsko fleks zavarovanje.Zdaj je brat storil samomor.Zaradi tega sklepam da ne bom upravičen do nezgodnega zavarovanja,Ker pa je bil brat tudi življenjsko zavarovan me zanima če sem upravičen do zavarovalne vsote v primeru smrti.
Brat je mene navedel kot upravičenca.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

zavarovalnica izplača zajamčeno zavarovalno vsot, če je zavarovana oseba storila samomor po prvih dveh oziroma treh letih trajanja zavarovanja (odvisno od posameznega zavarovalnega produkta).

Predlagamo vam, da se obrnete na njihovo informativno številko. Zavarovalnica Triglav ima brezplačno številko 080 555 555.

Upam, da smo vam pomagali,
Anja Vujisić,
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Lepo pozdravljeni!

Najprej moje sožalje.
To je del izvlečka iz splošnih pogojev za to vrsto zavarovanja.
Zavarovalnica ne izplača zajamčene zavarovalne vsote, temveč odkupno vrednost zavarovanja, če je zavarovana oseba v prvih dveh letih trajanja zavarovanja napravila samomor ali pa ga je poskusila napraviti, ne glede na to, kdaj je za njihovimi posledicami umrla.

Se pravi, če je bil samomor storjen pred dvema letoma bo zavarovalnica izplačala odkupno vrednost, to pomeni vloženi znesek minus vsi stroški.

Če se je to zgodilo po preteku dveh let, bo zavarovalnica izplačala zajamčeno zavarovalno vsoto.

Toliko je razvidno iz pogojev.

Želim uspešno reševanje primera drugače pa mi napišite mail in Vam bom pomagal kolikor bom lahko.

Lp

Morda še tile podatki pridejo prav.

Za izplačilo boste potrebovali naslednje listine.

-polico
-izpisek iz matične knjige umrlih
-listino iz katere so razvidni rojstni podatki, ampak to je razvidno že na polici
-dokazilo, kdo je upravičenec, kar je tudi razvidno iz police
-lahko pa zavarovalnica zahteva še tudi druge listine, ki jih bo potrebovala

Ampak po izkušnjah so prve alineje popolnoma dovolj.

Najlepša vam hvala za pomoč.Zelo ste mi pomagali.Lep pozdrav!

Lep pozdrav!
Imam še eno vprašanje.Brat je umrl 3 leta in 2 meseca po zavarovanju.Tako da sklepam,da bom upravičen do zavarovalne vsote.Nikjer pa ne najdem koliko ta znaša.V pogodbi je navedeno,daje zavarovalna vsota za primer smrti enaka najmanj zajamčeni zavarovalni vsoti v višini 20.000,00evrov,oziroma čisti vrednosti premoženja na zavarovalčevem računu če le ta presega višino zajamčene zavarovalne vsote.Kako naj si to razlagam?Na zavarovalnici sem tudi že bil vendar moram počakati da dobim obdukcijsko sporočilo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

praviloma velja, da zavarovalnica ob smrti zavarovane osebe upravičencu izplača zajamčeno zavarovalno vsoto ali vrednost premoženja, če le-ta presega zajamčeno zavarovalno vsoto (izplača se višja vrednost).

Vrednost premoženja na naložbenem računu na določen dan se izračuna tako, da se število enot premoženja izbrane naložbe pomnoži s prodajno vrednostjo enote premoženja naložbe, na katero je vezano življenjsko zavarovanje.

Glede na dobo veljavnosti življenjskega zavarovanja ter ob predpostavki, da je bilo dogovorjeno obročno plačilo premije, mislim, da je bolj verjetno da vam bodo v zavarovalnici izplačili zajamčeno zavarovalno vsoto (v vašem primeru 20.000 EUR) – torej, da je ta vrednost višja od vrednosti premoženja.

Lep pozdrav,
Sanja Čekić, Koordinatorka v skupini

KD Življenje d.d.

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Izplačano boste dobili 20.000,00€, ker zagotovo ne more biti po 3letih in 2 mesecih vplačil za 20.000,00€.

Upam, da vam denar čim prej izplačajo in, da bo čim manj zapletov.

Lp

Točno tako,

zajamčeno dobite 20.000€. Seveda bi ob idealnem gospodarskem napredku lahko dobili tudi več. Vendar v dani situaciji in okoliščinah, (kratka doba zavarovanja – 3 leta) zagotovo dobite 20.000€

LP Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close