Najdi forum

Čudni občutki

Saj ne vem, ali to spada na ta forum ali ne, ampak nisem našla nobenega drugega primernega zato bom kar tukaj vprašala.
Moja mama je bila od kar pomnim alkoholik. Kakšnih lepih spominov z njo nimam. Veliko je bilo prepirov in pretepov (med mamo in očetom). Ljubezni mi nikoli ni izkazovala. Nikoli mi ni pomagala pri šolskih nalogah, pri pubertetniških in ostalih težavah. Nikoli ji nisem mogla ničesar zaupati, saj je potem s tem izsiljevala, ko je bila pijana. Prosili smo jo naj gre na zdravljenje, vendar ni nikoli pristala na to, saj je vztrajno zanikala alkoholizem. Odrasla sem in tudi sama postala mama. Naučiti sem se morala izkazovati ljubezen, ker tega pač nikoli nisem bila deležna…
Sedaj je mama hudo zbolela in zdravniki pravijo, da ji ni preostalo dosti časa. Jaz pa ne čutim neke velike žalosti zaradi tega. Ne želim si, da bi se stanje izboljšalo oz. po eni strani kar čakam, da se še poslabša.
Groza, vem. Sedaj, ko sem napisala, je še huje to prebrati. Vendar tako je. Tudi sedaj ni ravno prijazna, čeprav je hudo bolna, mi ne nameni lepe besede. Ves čas me le nekaj rabi, skoz me kliče, da kaj potrebuje, ko pridem in tisto naredim, pa mi reče, da lahko grem. Oče pravi, da pač to moramo delati.

Čudi me, ker sem drugače srčen in občutljiv človek. Ob vsaki žalostni zgodbi takoj jokam in mi je hudo.

A lahko karkoli odgovorite na to???
Hvala!

Pozdravljena dena,

Tvoji tako imenovani ” čudni občutki” najverjetneje izvirajo že is samega otroštva, ko si namesto skrbne in ljubeče mame imela ob sebi mamo alkoholičarko, ki ji ni bilo kaj dosti mar zate. Žal mi je zate, da si morala to doživljati in hkrati zelo ponosna nate, da si uspela it čez to in, da si danes ljubeča mamica. Vendar bi ti želela podati še nekaj na srce, želela bi da si boljša od nje in da ji oprostiš njena dejanja, ki so bila storjena. Ne glede na vse, v življenju imamo samo eno mamo in tega se ne da spremeniti. Vem, da je to zate zelo težko, vendar verjamem, da se boš veliko bolje počutila in s tem boš ogromno storila zase za tvoje nadaljno življenje. Držim pesti zate in ti želim vse dobro.

Andreja

New Report

Close