Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Problem z vidom :(

Problem z vidom :(

Lep pozdrav,

Bila sem danes pri okulistu. Povedal mi je, da na desno oko dobro vidim, na levo pa da mi ne more izmeriti dioptrije!? Ne razumem kaj to pomeni, ali mogoce imam kaksno okvaro, napako na ocesu ker ni nic rekel. Pravi, da tudi ce bi mi prepisal ocala, da mi nebi nic pomagala, ker bi enako videla in enostavno da ne more najti dioptrije, da jo nimam. Na levo oko vidim megleno, velike crke vidim majhne pa ne oziroma vidim, da nekaj pise samo ne morem prebrati kaj tocno. Lahko mi prosim razlozite za kaksno bolezen bi tukaj slo, mogoce slabovidnost, kjer ne pomagajo ocala niti lece niti nobena operacija. Ko sem bila majhna so mi hoteli operirati levo oko ne vem tocno zaradi cesa, verjetno ker sem imala veliko dioptrijo, nato sem nekaj casa nosila gazo na desnem ocesu, da bi lahko trenirala levo, na kar se mi je izboljsal vid in so rekli da ni potrebna operacija. Imam obcutek, da non stop uporabljam samo desno oko da levega sploh ne uporabljam.

Zahvaljujem se vam za odgovor!

Očitno se vam v mladosti ni dovolj razvilo vaše levo oko, zato je tudi težje določiti dioptrijo (ker je ozadje neobčutljivo na svetlobne držljaje, ki jih pol receptorji ne morejo posredovati možganom), zato čuvaljte vaše zdravo oko.

Lp.

Lep Pozdrav
tukaj sem novi na forumu in sem sem priešel zaradi podobnega problema.
—————————————————————————————————————–
Problem je sledeč !
Danes v trgovini ko sem gledal razne priključke za zvočnike in podobno.
In se mi je kar naenkrat prikazovati začela dvojna slika ! Sam sem srčni bolnik z eno polovico srca in srčnim spodbujevalcem,imel sem tudi strdek v desni oki ko sem bil majhen.
Ampak to kaj se mi je danes v trgovini “prikazalo” še nigdar nisem opazil.
Zgledalo je tako kod da bi mi nešče oči stisnil kapljice da ti raširi zenice! Nisem pil alkohola ali pa kaj podobnega! Nevem začela se mi je prikozavot dvojna slika in nisem moral skoraj hoditi!
Zgledalo je tako kod da mi hoče obrniti oči,nekakšno silo sem čutil v očeh ! Ko pa sem se odpravljal proti blagajni pa je popušalo.
—————————————————————————
Zato lepo prosim vse tukaj na forumu da mi odgovorite oz. poveste za kaj bi naj šlo.

Hvala !
LP ,vaš novi član Johnny_95

Glede na povedano, ste najbrž gledali priključke zelo na blizu in še nimate očal (ali pa jih niste dali gor), nakar se vam je pojavil dvojni vid. Sicer je lahko za dvojni vid ogromno razlogov, ampak kot sem povedal glede na vašo izpoved, bi to bilo lahko to. Ko ste pa spet začeli gledan na dalač, pri blagajni, pa se je stanje normaliziralo.

Svetujem pregled oči (sploh za bližino).

Nosim očala pred računalnikom. Vid se mi na daljino ni normaliziral, še vedno sem videl dvojno nekaj minunt! Za kaj bi to šlo ?

Priključkov nisem gledal od blizu, gledal sem jih na stalažo visoko gor. Nosim očala pred računalnikom in vid se mi takrat v trgovini na daljino še ni normaliziral nekaj minut. Za kaj bi to šlo ?

Priključke sem gledal od daleč visoko gor na stalažo, očala nosim le pred računalnikom.
Takrat v trgovini se mi vid ni normaliziral na daljino še nekaj minut. Za kaj bi to šlo?

Se oproščam, nekam se mi je vaše vprašanje izgubilo. Ker nisem imel vseh podatkov, sem pač sklepal na tem, kar sem imel. Torej, če vedno mi manjka podatek ali ste imeli ob tem očala na glavi? Torej, tako je vedno teško odgovarjat, ker se pri pregledu enostavno dokopamo do kup podatkov, ki so potrebni za kvalitetno anamnezo, ki jo pa tu nimamo. Čisto enostavno boste to rešili z enim kvalitetnim pregledom.

Lp.

New Report

Close