Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika gledanje v sonce – 2 tedna po tem meglen vid

gledanje v sonce – 2 tedna po tem meglen vid

2-3 tedne nazaj sem v Španiji približno 10 minut gledal v sonce. Bilo je rahlo oblačno, občasno je sonce posijalo izza oblakov. Tisti večer sem pred ekranom imel malo meglen vid. Naslednji dan je bilo že skoraj vredu, čez 2 dni je bilo pred ekranom vse vredu. Teden za tem pa sem opazil, da naprimer na blagajni slabše vidim na razdalji 1-2 metrov znesek na ekranu blagajne. 2 tedna sem občasno videl tudi zelo majhno utripajočo modrikasto pikico. Ta se je pojavila včasih ko sem zamižal ali če je prišel kak odsev. Ta je sedaj izginila.

Sedaj, po približno 3 tednih, pa opažam, da imam na razdalji 5m metrov malo zamegljen videz. Opažam tudi, da, če pred ekranom zatisnem levo oko, tudi na kratki razdalji z desnim očesom vidim malenkost meglene črke. Z levim očesom tega ni. Vendar možno da je to že od nekdaj, le da sem šele sedaj opazil.

Skratka zanima me glede rahle zamegljenosti na dolgi razdalji. Je možno, da je do tega prišlo zaradi tistega gledanja v sonce? In če ja, je tovrstna poškodba trajna, glede na to da je od tega že 3 tedne?

Hvala!

Kaj vas je “pičilo”, da ste gledali v sonce, saj je to strogo prepovedano. Upam, da si niste preveč poškodovali ozadje, zato svetujem pregled ozadja. Nejasnosti lahko da ste imeli že prej, pa niste opazili (kot ste sami povedali), pri teh poškodbah pride bolj do izpada dela vidnega polja, ki je lahko trajna.

Lp.

Nikoli pa ne glejte v laser !!!!!! Sam sem naredil to norijo !!! In ni se zaigrati !!!! Skvaril sem si za 50% vid ! Očesni pa je rekel da je oka v fazi celjenja,tako da dolgo strmenje v laser JE NEVARNO

New Report

Close