Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija okoubaka D2

okoubaka D2

Pozdravljeni,

homeopatinja mi je svetovala da 6-letnici 6 tednov 2xdnevno dajem 2 globuli okoubake d2, ker je pojedla ogromno antibiotikov. Pričeli sva z globuli za ušesa, sedaj po preboleli škrlatinki mi je svetovala omenjena zdravila. zanima me, na kaj vse bodo delovala? oz. KaKO delujejo.
ali jih kasneje lahko oz. čez koliko časa lahko ponoviva 6-tedensko kuro?
Ali je otrok v času jemanja teh globulov kaj bolj zaščiten v smislu virusov ki razsajajo v vrtcu v danem momentu. Naj povem da sva prešli že v 4- tednu pojedene kure-imava še dva tedna do konca kure.
Hvala na odgovoru in lep pozdrav,

Kakšen je priporočen odmerek za odraslo osebo?
Petja

Spoštovani,
sam ne poznam okoubake, nisem je še nikoli predpisal, pa tudi ne uporabljam tako nizkih potenc kot D2. V klasični homeopatiji tudi ne predpisujemo homeopatskih zdravil za ušesa ali za razšiščevanje po antibiotikih, ampak individualno izbiramo zdravila za posameznega pacienta glede na skupek vseh simptomov, ki jih pacient ima. Po pravilno izbranem zdravilu za kronične težave so pacienti seveda bolj odporni in lažje, hitreje in redkeje prebolevajo akutne bolezni.
Če je ob in po jemanju omenjenega zdravila otrok manj bolan, potem je to eden od znakov, da je bilo zdravilo pravilno izbrano, v nasprotnem primeru mora dobiti bolj primerno zdravilo.

Na kaj in kako deluje okubaka, ter kakšna naj bo doza za odraslega, povprašajte izbrano “homeopatinjo” farmacevtko, jaz zdravila ne poznam.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close