Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Katera zavarovalnica oz. življenska polica?

Katera zavarovalnica oz. življenska polica?

Lep pozdrav

Rada bi sklenila življensko zavarovalno polico, ki bi zagotavljala :
-izplačilo dogovorjene premije upravičencu v primeru moje smrti
-zavarovanje za kredit
-po preteku zavarovanja izplačilo plačane premije
-kritje za 12 hujših bolezni
Mesečni polog največ 40€, s tem da bi bilo zaželjeno, da se lahko polico vmes prekine in dobi denar.

Stara sem 25, popolnoma zdrava.
Je kaj takega v ponudbi?

Pozdravljeni,

glede na napisano vam predlagamo, da sklenete Fondpolico KLASIKA[/url] z dodatnim zavarovanjem kritičnih bolezni. Fondpolica KLASIKA je življenjsko zavarovanje, vezano na Zajamčeni paket, ki zagotavlja donos v višini najmanj 2,75 % letno. V primeru, da je doseženi donos naložb višji od zajamčenega, je Fondpolica KLASIKA udeležena tudi v pripisu letnega presežka. V letu 2011 je bil ustvarjen kar 3,75% letni donos.
Vabimo vas, da naročite svetovalca, ki vam bo predstavil vse podrobnosti, odgovoril na dodatna vprašanja in pripravil konkreten izračun.
Naročite ga lahko tukaj[/url].

Lep pozdrav,
Anja Vujisić
Sektor komunikacije s strankami, KD Življenje d.d.

Lepo pozdravljeni!

Lepo ste napisali, kakšno zavarovanje bi želeli, vendar Vas bom opozoril na nekaj zadev.

Produkti, kjer imate vključeno varčevalno in zavarovalno komponento, ponavadi ljudem povzročajo sive lase in slabo voljo. Iz enega samega razloga, ker nikoli točno ne veste kakšni so stroški. Žal je to tako. Ponavadi so tudi dražji.

Svetujem Vam, da sklenete produkt, ki ima to ločeno. Točno boste vedeli, koliko denarja gre v varčevanje in koliko ga namenjate zavarovanju. V Sloveniji obstaja samo en takšen produkt, vsaj zaenkrat. Ne želim delati reklam in zato Vam to lahko zaupam po mailu.

Še bolj bi Vam pa svetoval sklenitev Riziko zavarovanja, ker boste za zelo majhno premije imeli zelo veliko zavarovalno vsoto. 100.000,00€ ženska stara 30 let, zavarovalna doba 25 let, premija cca 11,00€/mesec.

Glede kritičnih bolezni, pa Vam svetujem, da dobro premislite, ker Vam lahko povem iz izkušenj, da za konkretno zdravljenje, kjer res lahko pričakuješ spremembe, potrebujete 20.000,00€ in več. Pomislite sami, kako si lahko pomagate, če zbolite za rakom in Vam zavarovalnica izplača 5.000,00€. Morda en pregled v tujini in boste denar porabili.

Vse kar sem Vam napisal svetuje tudi Zveza Potrošnikov Slovenije:
http://www.zps.si/za-medije/izjave-za-javnost-2011/zivljenjsko-zavarovanje-na-posvet-z-zastopnikom-ko-veste-kaj-potrebujete.html?Itemid=687

New Report

Close