Najdi forum

Ne najdem pravega,..

Pozdravljeni!
Sem pišem ker sem pred kratkim spoznala tipa,ki je dejansko popoln v vseh ozirih.Šla sva 5x na zmenek in zgodilo se ni nič drugega z njegove strani kot osladna sms sporočilca in klepet ob kavi.Rekel mi je,da sem mu tudi všeč,..Jaz pa sem se zelo zaljubila vanj.Po 3.zmenku pa je postal čuden,med nama je nastala nekakšna tišina kot ne bi stekla prava energija.Začel mi je na veliko govoriti o bivši in tolmačiti da ne bo več nikoli tako kot nekoč.Oba sva si pred tem spremenila status v zapleteno je,jaz sem čutila zelo veliko privlačnost,po včerajšnjem zmenku pa vidim,da si je kar tako odstranil status in tudi nobenega sms.sa mi ni poslal.Čisto sem že obupana kajti rada bi si nekoga našla za zvezo ki bi bila bolj na “easy”.Pred tem sem imela le enega fanta in eno bolj krajšo zvezo,ki je trajala mesec in pol.
Nobena zveza se ni obnesla in obrodila sadov.Sedaj sem že samska 7 mesecev in mi je za znoret.Kaj bi to lahko pomenilo?Da še ni prebolel bivše,da je gej ali pa mu enostavno ni dovolj do mene Prosim vas za izčrpen nasvet,..

*Obupana 18-letnica*

Draga “obupana 18-letnica”!

Upam, da ne zameriš, ker te bom glede na tvojo mladost kar tikala. Žal mi je, a kot kaže si doživela nesrečno ljubezen. Gotovo je to za tebe zelo boleče, a v ljubezni se ne da nič prisiliti. Verjamem pa, da boš slej ali prej tudi ti spoznala nekoga, ki ti bo ljubezen vračal v enaki meri, kot mu jo boš izkazovala ti. Morda boš tedaj spoznala, da si lahko še vesela, ker se vama s tem fantom, o katerem pišeš, ni izšlo, ker očitno, to ni to. Saj je mogoče res očarljiv in privlačen ter je videti, da ima same dobre kvalitete, a trditi, da je popoln je pač pretirano. Popolnost namreč ne obstaja, to je le romantična predstava, ki jo imamo na začetku zveze, ko smo od zaljubljenosti še zaslepljeni.

Kako preboleti? Kaj storiti, ker ti je že “za znoret” biti toliko časa samska? Poskušaj uživati v življenju, sedaj v teh mladih letih imaš idelane pogoje za to, veliko se druži z vrstniki, bodi aktivna v šoli in zunaj nje, poišči si kakšen hobi, če ga še nimaš… Tako boš imela veliko možnosti, da koga spoznaš. A poskušaj se ne prenagliti, ko navežeš stik z nekom, prvič zato da ne boš razočarana, drugič zato, da si daš čas, da ga dobro spoznaš in tretjič zato, da ga ne boš preplašila s prehudo zagretostjo.

Nauči se živeti kot samska oseba. Poišči si nekaj kar te bo izpolnjevalo, osrečevalo, ti dalo zadovoljstvo in energijo v življenju. Tudi v samskem življenju je nek čar… Poskušaj uživati v tem, kar imaš sedaj. Če boš sama zadovoljna s sabo in svojim življenjem, boš tudi izžarevala neko privlačnost in tako koga privabila v svoje življenje. A to naj ti ne bo cilj, uživaj raje v posameznih trenutkih življenja, tako v srečevanju in spoznavanju novih ter že poznanih ljudi kot tudi v vsem ostalem, kar nam življenje ponuja: glasba, umetnost, šport, narava… Pusti življenju naj te samo preseneti. Življenje ti vsak dan prinaša nova doživetja. Kot pravi Alenka Rebula v knjigi – Blagor ženskam: “V trenutku smo lahko srečne le za hip, a neštetokrat.” Življenje je kot igra, naj ti postane izziv, užitek in sreča. In to pismo, ki si nam ga napisala, tudi našemu forumu prinaša neko osvežitev, ko opisujete vihravost mladostne ljubezni in njene tegobe, na katere smo prenekatere že kar malo pozabile. Predstavljajo pa posebno poglavje v življenju posameznika. Morda vam bo še katera kaj svetovala iz lastnih izkušenj.

Lahko si prebereš knjigo: http://www.mladinska.com/formule_ljubezni.

Želim ti veliko zanimivih, veselih in izpolnjujočih trenutkov, pa najsi boš samska ali s fantom!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close