Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Astma pri 15 mesečniku

Astma pri 15 mesečniku

Moj sin naj bi imel astmo. Zaenkrat nismo dali čez še nobenega alergijskega testiranja, vsaj za pršico, plesni itd., smo pa dali za prehrano, ki pa je pokazalo negativno (jajca, mleko…)
No, sedaj se je začelo. Piska, bolj kot ne ves čas, prav tako iz nosu teče bolj kot ne ves čas. Pred kratkim je bil 2 tedna doma, imeli smo Ventolin in Flixotide, vmes je ambulantno dobil tudi Medrol. Je nekako se pomirilo, šel v vrtec, bil par dni v vrtcu, smo spet na Ventolinu in Flixotidu, ambulantno dobi tudi Medrol.
Zelo si očitam, da delam kaj narobe, v smislu nege. Razmišljam kaj bi lahko bilo. Ali bi lahko bila astma pravzaprav virusno oz. kot bolezenska, torej da jo povzroča kakšen virus in se da pozdraviti, ali pa je izključno alergičen vzrok.
Ali lahko astmo povzročajo tudi prehranski alergeni ali samo tisti, ki jih vdihne, ne pa tudi použije.
Ali bi bilo smiselno kar predvideti, da je alergičen na pršico, napr., pa kar vse ukrepe za to alergijo povzeti in urediti stanovanje temu primerno, kljub temu da zaenkrat še to ni dokazano…
Mogoče kakšen link, kakšni so ti ukrepi…

Hvala za odgovore.

Na vprašanja v tem forumu odgovarjajo zdravniki internisti in pulmologi, ki zdravijo odrasle ljudi.Otroke do 18 leta starosti obravnavajo pediatri. Svetujemo vam da se obrnete na izbranega pediatra.

Lep pozdrav

Nikolina Rozman

New Report

Close