Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ABTRONIC

ABTRONIC

Lep pozdrav imam eno vprašanje in sicer:po televiziji sem zassledila reklamo za aparat abtronic za trebušne mišice,ki naj bi z električnimi sunki krčila trebušne mišice.Sedaj pa me zanima vaše strokovno mnenje o aparatu oz.o podobnih napravah.Kolikor sem jaz poučena naj bi tudi na fizioterapiji in na podobnih mestih uporabljali naprave z električnimi spodbujanji.Ali lahko taka naprava tudi škoduje in ali je taka naprava učinkovita za krepitev mišic,ali je to le še ena navadna natega po TV.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
LP 🙂

Spoštovani!

Za presojo ustreznosti takšnega aparata zagotovo nisem poklican, ker ne poznam niti specifikacije proizvajalca niti kliničnih raziskav, ki bi jih opravili s tem aparatom.

Električna stimulacija, ki jo omenjate v zvezi s fizioterapijo, je povsem nekaj drugega, kot pa ta aparat. Predvsem je električna stimulacija na fizioterapiji predpisana s strani zdravnika in jo izvaja fizioterapevt. Stimulacija mišic pride v poštev izjemoma redko – pri okvarah in poškodbah živcev, pa še takrat zelo usmerjeno. Stimulacija zdravih mišic pa medicinsko ni upravičena. Za krepitev mišičnega steznika so vaje še vedno najustreznejša metoda. Seveda pa je odločitev prepuščena vsakemu posamezniku, saj verjetno poznate koga, ki se ukvarja z »boybuildingom«, , koga, ki pije, da bi bil bolj pogumen, ki kadi, da se ne bi zredil, ki uživa steroide, da bi bil bolj zmogljiv, ki uživa vitamine, da bi bil bolj zdrav…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close