Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Spodnja proteza

Spodnja proteza

Spoštovani!

Prosim vas, če mi lahko odgovorite oz. svetujete:
1. V spodnji čeljusti se mi je sesul mostiček, tri zobe pa so mi pred kratkim morali izruvati, tako da mi je ostala samo 3D in 2 levo.
2. Ali bi se na teh dveh zobeh lahko naredila proteza, ki ne bi pokrivala “spodnjega neba” oz. čeljusti, ker imam zelo izražen refleks bruhanja. Implantantov zaradi določenih kontraindikacij ne morem sprejeti. Kaj svetujete?
3. Zanima me tudi, koliko stroškov oziroma kaj bi krila zavarovalnica.

Vnaprej hvala za cenjeni odgovor in lepo se imejte!

Dendi

Dendi

Pozdravljeni,

ta dva zoba ne moreta prevzeti funkcije najmanj 12 zob, ki jih potrebujete v čeljusti za žvečenje. protetični nadomestek – proteza mora nujno sloneti na čim več podporne površine t.j. dlesni v čeljusti, sicer je možnost, da izgubite še zadnja 2 zoba izredno velika.
Če res ne morete prenesti pravilno oblikovane proteze je vaša rešitev samo v tem, da se vam v zadnje dele čeljusti vstavi vsaj po en implantat na vsako stran, tako imate statično dobro razporejene 4 nosilce, ki so sposobni nositi snemni mostiček (konusni most). Zob št. 2 je običajno prešibek, tako, da domnevam, da bi v resnici na strani kjer je 2 rabili še en dodaten implantat.
Morebiti lahko poskusite z izvidi in mnenji specialistov prepričati zavarovalnico, da vam sofinancira te implantate. Boj bo težek in težko, da ga boste dobili.
Vso srečo,
ANdreja

New Report

Close