Najdi forum

Pozdravljene!

Moja »zgodba« gre tako.
Pri 5,6 letih me je zlorabljal stric ( se mi vsaj zdi .. mogoče sem si izmislila… ) v glavi mam nekako samo en prizor; sedim mu v naročju, eno roko ima na » prsih«, drugo pa na nožnici in me otipava. Nevem če je šlo za enkratno dejanje ali se je dogajalo večkrat. Pri teh letih sem strašno hotela postati fant in vem da nisem hotela hoditi k stricu in starim staršem na obiske.
Ko sem bila stara okrog 9 let, me je zlorabil družinski prijatelj. Vem da smo bili na obisku in sva ostala sama. Od mene je starejši cc. 15 let ( jaz sem 22 let stara). Igrala sva se, ležala sva na postelji, otipaval me je po nožnici, božal, ipd. Za vsak dotik me je vprašal, če mi paše. Tudi tu nevem, če se je zgodilo samo takrat ali sva se vedno tako igrala, ko smo se videli.
Nekje pri 11tih letih me pa je zlorabil en star moški v kopališču. Kopali smo se z družino v tujini. Oče in mati sta bila zunaj v bazenu, jaz sem bila noter. Zdi se mi, da je šla sestra na wc in sem jo čakala v bazenu. Ta star ded mi je z prstom pokazal naj grem tja.. saj nevem zakaj sem šla.. voda v bazenu je bila taka kot naftna ali nekaj podobnega ( prozorna ni bila). Ko sem prišla do njega me je potegnil v naročje (stari je sedel) z eno roko me je dol držal, da nisem mogla oditi, drugo pa mi je porinil v nožnico… spustil me je ko se je vrnila sestra…
Sita sem tega, da se mi že pol leta po glavi motajo te zlorabe. Rada bi vedela kaj je bilo. Do storilcev ne čutim nič, pravzaprav nimam čustev. Strica srečam maximalno trikrat letno. Spregovoriva par besed potem se pa jaz umaknem. Za zlorabe ne ve nihče. Nevem kako se mi je to lahko tolikokrat dogajalo, ali sem sama iskala ali nevem ? Ne razumem kako ni nihče opazil. Rada bi pa postala vredu, ker sem zdaj daleč od tega.

lp

Pozdravljena!

Vesela sem, da se je še ena uporabnica odločila napisati svojo zgodbo. Hvala ti za pogum in ta korak. Korak v katerega stopaš, pomeni, da se zavedaš situacije ( ti ni všeč ) in vendar ne veš kaj storiti ?

Kot prvo lahko začneš s prebiranjem knjig na to temo. Zame daleč najboljši sta POGUM ZA OKREVANJE in NEMI KRIKI SPOLNE ZLORABE IN NOVO UPANJE.

Povdariti moram, da sta ” težki in da se spomnimo ali dobimo mnogo utrinkov, filmčkov, slik ” ko prebiramo ti dve knjigi.

Kot drugo, lahko stopiš do kakega društva v svojem kraju ali pokličeš po telefonu ( če ti je lažje ! Mislim da je !), se dogovoriš za induvidualno srečanje in potem nekako prva trema, dilema steče. Kasneje se ob predlogu strokovne osebe vključiš v kakšno skupino ( ni nujno ), je pa priporočljivo ( seveda če boš tako čutila ). Zakaj je priporočljivo ? Predvsem zato, ker ponavadi so v skupini uporabnice, ki predelujejo podobno zgodbo kot ti sama, se nekako najlažje razumete ( ker vidite, da ste si enakovredne in vse v istem zosu ). Včasih se na ta ” način ” sklene kakšno prijateljstvo, ki lahko traja dolgo časa ali za vedno !
Seveda pogoj je, da je to spontano, ni prisiljeno in je obojestransko.

Upam, da sem ti kaj pomagala ! Če potrebuješ pomoč ali ramo za poslušanje, sem ti na voljo !

Le oglasi se in vedi, da nisi sama !

Srečno !

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

New Report

Close