Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija hipertiroza

hipertiroza

Pozdravljeni

Zanimajo me vaše izkušnje z homeopatskim zdravljenjem te kronične bolezni.
Obstaja možnost uspešne sanacije.

Hvala in lp

Spoštovani,
Pri katerem koli aktivnem vnetnem procesu v organizmu obstaja možnost, da oboleli organ s homeopatijo pozdravimo. Vnetni proces je poskus telesa, da samo popravi škodo. Pri kroničnih vnetjih telo tega samo ne zmore in potrebuje pravo informacijo, kako naj to naredi, zato homeopatija lahko pomaga. Koliko je pri tem uspešna, pa je odvisno od večih dejavnikov. Najmanj uspešna je pri zastaranih vnetjih, kjer je že veliko tkiva zabrazgotinjenega in nefunkcionalnega. Slabše uspehe ima tudi pri boleznih, ki so že dolgo podvržene agresivnemu zdravljenju šolske medicine (npr. terapija z radioaktivnim jodom pri avtoimunih boleznih ščitnice, ali dolgotrajna supresija s protivnetnimi zdravili, ali supresijsko zdravljenje z nadomestnimi hormoni).
Če povzamem, homeopatija ima vse slabše uspehe, dlje, ko bolezen traja in več, ko potrebuje zdravil šolske medicine.
S teoretične plati homeopatskega umevanja telesa, bolezni in zdravja, pa je treba dodati, da so bolezni ščitnice precej globoke bolezni, globlje, kot si to navadno zamišljajo ljudje (saj uradna medicina ponuja relativno enostavne rešitve za bolezni ščitnice). Ščitnica je zelo pomemben regulator in generator osnovne energije, metabolizma in celotnega hormonalnega sistema. Motnja na tem organu je tako po definiciji precej globoka, zato lahko pričakujete dolgotrajno homeopatsko zdravljenje. Le-tega pa vam vsekakor priporočam, saj je edini garant, ki preprečuje, da bi osnovna motnja, ki je “kriva” za bolezen ščitnice, napredovala tekom let in vam kasneje grenila življenje s kakšno še globljo in težjo boleznijo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zahvaljujem se izčrpnemu odgovoru.

Spoštovani !

Imam namreč mnenje zdravnika, da mi ščitnica preveč deluje in zato bom morala na preiskave in seveda sledi zdravljenje ( tablete, blalblabla )…..

Zelo sem se poglobila v to smer, da si bom pomagla sama in pomoč poiskala drugje.

Zato bi vas vprašala po katerih homeopatskih zdravilih naj posežem ( oz. kako naj začnem prisebi razčiščevat probleme, v pozitivnem smislu ) !

V naprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vam želim lep dan !

Spoštovani,
Avtoimune bolezni ščitnice, ki so večinski vzrok hipertiroze, po homeopatskem razumevanju kažejo na globoko motnjo v delovanju imunskega sistema. Tudi če je vzrok drugačen, gre za motnjo v hormonski avtoregulaciji z negativno povratno zanko, kar je spet relativno globoka motnja.
Modro ste se odločili, da poskusite pozdraviti to motnjo še kako drugače, kot to predlaga šolska medicina, če seveda motnja ni huda in ni resno ogroženo vaše zdravje. Če je stanje namreč tako, potem ne odlašajte s konvencionalnimi ukrepi.in se zdravite alternativno na podporen način, V začetku pa je po navadi motnja blažja in se z agresivnejšim zdravljenjem lahko malo počaka.
Kot že omenjeno, je motnja precej globoka in tudi v osnovi kronična bolezen, zato se sami ne igrajte s homeopatijo, najverjetneje bi si samo škodili. Homeopatsko zdravljenje zaupajte zdravniku homeopatu, ki vam bo predpisal vaši bolezni in vašemu organizmu primerno homeopatsko zdravilo. Naravni zakon je, da mora človek v težavah poiskati pomoč pri drugemu človeku, sam se ne bo zdravil optimalno, tudi če zelo dobro obvlada svojo umetnost zdravljenja. Tudi homeopati hodimo zdraviti svoje bolezni k drugim homeopatom, to še bolj velja za laike.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni ! Že od Februarja se zdravim za bazedovko in stanje se mi je izboljšalo.Pravkar pa sem izvedela za prehransko dopolnilo AŠVAGANDA .O tej rastlini sem prebrala vse na internetu ,ter o njenih zdravilnih učinkovinah. Zanima pa me vaše mnenje o uporabi tega praška ,ali se ga res priporoča pri Bazedovki ? Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem !!!!

Pozdravljeni,
o ašvagandi ne vem ničesar, zato vam ne morem nič kompetentega svetovati.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Najlepša hvala za vaš odgovor.Ugotavljam da je ta raslina zelo malo znana in morda nekaj novega za zdravljenje.Bi pa imela za vas še eno vprašanje ,če pa morda veste kaj o tem ?Slišala sem,da pri bolezni ščitnice ni priporočljivo uživanje hrane ,kar je BELO . n.pr.bel sladkor,bela moka,..ne vem pa ,če velja to tudi za mleko in mlečne izdelke.Ali veste mogoče kaj o tem??? Za vaš odgovor se vam prav lepo zahvalujem in lepo pozdravljam !!

Logike, da dotična rastlina dobro pomaga pri bolezni tega ali tega organa, klasična homeopatija ne pozna. Ta logika je bolj doma v zeliščarstvu. Res je, da imajo določene rastline oz. homeopatska zdravila, narejena iz teh rastlin, včasih veliko afiniteto do določenega organa, a vendar v homeopatiji raje gledamo na bolezen, kako celostno prizadene ves organizem in ji priredimo zdravilo, ki jo kar najbolj “pokrije”.

Tudi za belo hrano, ki naj bi ščitnici škodovala, še nisem slišal. Lahko, da drži, lahko tudi ne. Sam verjamem, da take poenostavitve ne morejo veljati za zadosti širok krog ljudi, da bi lahko nekaj pavšalno priporočali ali prepovedovali. Ne vem, zakaj bi bil kriterij ravno barva. Hierarhično gledano bi prej rekel, da bi bila pomembna vrsta hrane (maščobe, sladko, kislo, proteini, živalski, rastlinski, , meso sadje, mlečni izdelki…) Po mojih izkušnjah je vsak organizem zelo individualen tudi kar se tiče hrane, ki mu koristi ali škoduje in vsak s kritičnim preskušanjem najlaže sam ugotovi, katera hrana je to,

Na splošno pa bela hrana nikoli ni zdrava, to pozna tudi šolska medicina, sploh kar se tiče maščob, sladkorja, bele moke…

Torej, poskusite in se dobro opazujte, pa boste videli.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni,

Ze dobro leto hipertirozo zdravim s homeopatskimi kapljicami. Ceprav so me ze pred casom zdravniki hoteli poslati na radioaktivni jod, sem sama to vrsto zdravljenja zavrnila. Ta teden pa sem se po dolgem casu odpravila na preventivni pregled na polikliniko, kjer so ugotovili, da je gomolj, ki ga imam na desni strani scitnice, zelo narasel in da je radioaktivni jod neizogiben in naj grem cim prej na terapijo.

Bojim se posledic, kot so utrujenost, otopelost, debelost, padec odpornosti. Zaradi sevanja bom morala nekaj casa preziveti tudi brez svojega otroka, vendar pa imam obcutek, da nimam druge izbire, saj je treba golso fizicno odstraniti. Na operacijo pa nikakor ne zelim.

Ali obstaja se kaksna druga moznost?

Spoštovani,
druga možnost vedno obstaja, vprašanje pa je, če si lahko privoščite še malo počakati. Odvisno od velikosti gomolja in težav. Kadar zdravljenje s homeopatijo ne poteka optimalno, je treba poseči tudi po šolski medicini. Ker vašega primera ne poznam, vam težko kompetentno svetujem.
Zagotovo pa vam bo lahko bolje svetoval zdravnik homeopat, ki vas zdravi. Ta dobro pozna skrite pasti nezdravljenih vročih gomoljev, predvsem pa bo zadosti kritičen, da bo ugotovil, da doslej še ni predpisal pravega zdravila za vaše težave s ščitnico, saj bi se sicer potek bolezni obrnil na boljše. Zato se bo potrudil še bolj in iskal boljše zdravilo.
Če pa ste zdravljenje globokih težav kronične narave zaupali nekomu drugemu in ne zdravniku homeopatu, nekomu, ki ne pozna dobro mehanizmov temeljne bolezni in morda tudi homeopatije ne kaj dosti, je sedaj skrajni čas, da razmislite, ali se je vredno igrati s svojim zdravjem in poiščite strokovnjaka. Tudi za popravilo avtomobila poiščemo avtomehanika in ne prodajalca avtodelov.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Sama sem pred cca desetimi leti zbolela na ščitnici. Lahko rečem, da nekdo, ki ni poskusil te bolezni, ne ve oziroma si ne more predstavljati kaj to pomeni.Res je, bilo je hudo, a sem zaradi tega postala močnejša (to lahko rečem danes). Takrat sem se odločila:
– popolnoma sem zaupala zdravnikom in pridno sodelovala pri zdarvljenju in jemala predpisano kemijo (čeprav sem proti kemiji)
– poleg pila zvarke, ki so jih svetovali zeliščarji
– polnila svojo “glavo” s pozitvnimi mislimi in se naučila priznavati vse občutke (kdor ima bolez ščitnice ve o čem govorim) ter jih sprejeti, ne da bi odreagirala (naučila sem se celo smejati sama sebi, kako sem lahko za tako nepomembne malenkosti na smrt užaljena (tisti, ki ima bolezen ščitnice, ve o čem govorim)
– izvajala sem zvoke (knjiga Mantak Chia in masaže iz te knjige
– po svojih močeh, sem skušala pridobiti (to je bil najtežji del) fizično kondicijo….z vztrajnostjo je šlo
Rezultat je bil ta, da so čez določen čas odvzeli tablete. Pred dvema letomo smo kupili Kolpino savno s kromoterapijo, ki je doprinesla dodatni +. Rezultat: še vedno imam redne kontrole, bolezen se je ustavila že pred leti; počutje je pa sedaj ok.

To sem napisala, če bo komu pomagalo, ker vem , kako hudo je prenašati bolezen ščitnice.

Spoštovani,
imam nodozno evtirotično golšo, gomolj je velik 5 cm, več manjših gomoljev imam tudi na drugi strani. Gomolj je scintigrafsko hladen, izvid punkcije je bp. Ščitnica mi dela normalno, sem brez težav. Zdravniki mi vsi po vrsti svetujejo odstrantev celotne ščitnice. Sem v močnih dvomih ali si odstranim ščitnico in celo življenje dodajam ščitnični hormon ali naj pustim ščitnico in tvegam, da postane rakasto oz. da je že rakasto? Prosim za izkušnje z alternativno medicino na področju hladnih gomoljev v ščitnici.

Pozdravljeni,
konkretnih izkušenj z nodozno golšo nimam, tako da ne morem biti zelo konkreten.
Načeloma je to kronično in tkivno spremenjen organ, kar ni dobra novica za homeopatsko zdravljenje. Sicer tako stanje je dostopno homeopatskemu zdravljenju, a zagotovo je zdravljenje zelo zahtevno in tudi dolgotrajno, ozdravitve pa se ne upamo zagotoviti. Dobro je s tem računati, še preden se podate v homeopatske vode, a sam bi na vašem mestu gotovo opravil takšen izlet in se morda na tak način izognil skalpelu. Z njim se načeloma še ne mudi tako zelo, če prav razumem zgornji izvid.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close