Najdi forum

Lotil se me je fizično

Pozdravljeni

Napisala bo kar se da na kratko. Partner je epileptik (napadi na daljši rok- 2-3 leta).Delovni invalid jaz na socialnem.Živiva skupaj 2 desetletji. V tem času me je dobesedno “privezal” nase. Odtrgal mojo družino, prijatelje, ne “smem” hoditi nikamor ven, nimam denarja (kar ga imamo ga ima on “čez” ), žali me 24 ur in ponižuje ( da se počutim ničvredno), za njega moram biti na razpolago 24 ur, ne smem izražati svojih želja hobijev itd.rekla sem mu, da sva končala, jaz ne izdržim več tega vsega, tudi jaz si zaslužim- živeti. Zdaj me je fizično napadel- pretepel , ruval vlekel za lase, njegove oči so bile kot oči hudiča ne morem pozabiti teh oči ponoči jih imam skozi pred svojimi očmi, ves ta dogodek.V sebi čutim strah. Zdaj je trenutno na psihiatričnem oddelku – dobil apaurin. Najti bi si morala stanovanje , brez denarja- socialna majhna podpora to je vse kar imam, nimam družine ali prijateljev, ki bi mi pomagali, ostala sem sama. Živiva v hiši njegovih staršev, oni spodaj, midva zgoraj. Kaj bo ko se bo vrnil domov? Strah raste iz dneva v dan, duševna stiska pa tudi.
Kakšen nasvet prosim , vam bom zelo hvaležna.

Pozdravljena,

Vsekakor ste žrtev nasilja in nihče si ne zasluži biti v tej vlogi, zato morate nujno ukrepati. Razumem vašo socialno stisko, vendar vse je bolje kakor da ostanete pod isto streho z osebo ki vas fizično in psihično maltretira. Svetujem vam, da se obrnete na najbližjo žensko svetovalnico, kjer vam bodo dali napotke in nasvete in vam pomagali, da boste zaživeli na novo. Ker ne vem iz katerega kraja ste, vam dajem številko kriznega centra v Ljubljani, kateri je na razpolago vse dni v tednu 24 ur. Številka je 031 233 211. Zavedajte se, da niste ničesar krivi in da si ne zaslužite takšnega življenja ampak boljšega.

Želim vam veliko sreče in veliko poguma

Najlepša hvala sem iz Maribora in vrnil se je domov. Izogibam se ga kjer se le da in ne govoriva . Na socialnem sem bila , vprašala kako je glede stanovanja in so rekli, naj si sama poiščem in sklenem podnajemniško pogodbo, šele nato lahko vložim vlogo za subvencioniranje stanovanja. vse lepo in prav vendar od kje pa naj vzamem za 3 mesečne najemnine, veliko ljudi ki oddaja želi “zagotovilo” :(((( V tej naši Sloveniji res ni nikjer pričakovati kakršnekoli pomoči kadar jo resnično potrebujemo :((((

Spoštovani,

žal mi je, da ste se znašli v takšni situaciji. Svetujem vam, da vztrajate pri iskanju izhoda, obrnite se na varno hišo, ki deluje v okviru CSD- ja. Mariborski Csd se je preselil na Zagrebško, verjetno imajo precej dela okoli selitve, vendar vztrajajte pri iskanju pomoči. Nasilja v katerikoli obliki vam ni treba prenašati, dokler pa živite doma, v primeru groženj ali celo izvajanja nasilja takoj pokličite policijo in zahtevajte zaščito.

Upam, da boste praznike preživeli v čimvečjem miru,

vse dobro želim,

Bernarda

New Report

Close