Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija lulček

lulček

Pozdravljeni,imam vprašanje glede velikosti luleka pri 7letniku,sinek ima zelo malega luleka,je sicer močnejšše postave in velikost je polovico mezinčka,pa me zanima a je to normalno in ali bi bilo pametno iti do zdravnika da pogleda in a se da to sploh kako uredit?Hvala za odgovor

Spoštovani!

Dolžina penisa se meri od simfize (kosti) pa do vrha glavice tako, da je penis maksimalno pasivno iztegnjen (se ga vleče navzven). Za otroke v starosti 6-7 let je povprečna dolžina 6.1 +- 0.9 cm; bolezensko majhen pa je v tej starosti penis, ki je od simfize (kosti) do vrha maksimalno iztegnjen krajši od 3.9 cm (povprečje – 2 standardni deviaciji).

V praksi se otroka, kjer so starši zaskrbljeni zaradi tega, napoti v UKC Ljubljana na pediatrično kliniko.

Spominjam se primera, kjer so bili starši zaskrbljeni v tej zvezi. Laboratorijske preiskave so pokazale, da so hormoni dečka povsem na mestu, v redu, bilo pa je potrebno zdravljenje otrokove debelosti! Skratka, če se ugotovi, da je problem s testosteronom, se ga da nadomeščati. Pogosto pa so starši potem neprijetno presenečeni, ko jih pediater pouči, da morajo predvsem vzeti v roke otrokovo prehrano in narediti red, saj mu z bonboni in podobnim močno škodijo. Deček je shujšal in stvari so se uredile.

Torej, če ste v tej zvezi zaskrbljeni, se obrnite na endokrinologe pediatrične klinike v Lj.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

    Mlajši sin ima prav tako majhnega lulčka. Ker sem zanj v skrbeh me zanima kako se lahko obrnem na endokrinologe pediatricne klinike kot ste zapisali zgoraj.

Ali se lahko obrnem direktno nanje, potrebujem napotitev svoje pediatrinje,…?

Hvala vnaprej in lep pozdrav.

New Report

Close