Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kašelj – LAJEŽ

Kašelj – LAJEŽ

Lep pozdrav!

Pred kakimi 4 leti, ko sem se preselila k fantu v čisto novo hišo, se je začel ta moj kašelj. Sprva se je pojavljal zvečer, tako da nisem mogla zaspat, saj sem nesprestano kašljala (in zbudila celo hišo). Bila je zima. To je ponehalo po kakšnem mesecu. Kašelj sem pripisala novi hiši (nove stvari, mogoče kakšni alergeni itd.). Vendar sem s fantom končala in čez kako leto se je kašelj zopet pojavil. V hujši obliki. In traja še vse do danes (to je kake 3 leta). Kašljam predvsem zjutraj, čez dan niti ne toliko (mogoče pokašljujem sem pa tja). Naj omenim, da je ta kašel kot pasji lajež, zbudi vse v bloku. Kašel je tudi suh, včasih, ko sem hočem izkašljat in ko vdihnem, kar zapiska v meni (dokler se res ne izkašljam, kar traja ponavadi dve uri). Včasih tudi izkašljam prozorno sluz (slino?) pomešano z nekimi rjavimi delci (katran?). Prav mučno je vse skupaj, včasih zaradi kašlja tudi bruham, vedno pa me sili na bruhanje oz. kot da se davim.
Bila sem pri ORL, kjer niso ugotovili nič posebnega, MOGOČE!! želodčno kislino, pa zaradi tega kašljam. Čeprav jaz to ne verjamem, saj kisline ne občutim nikoli. Nos si spiram s fiziološko, pa tudi nič bolje.
Naj omenim še, da sem alergik na vse živo, cvetni prah, pršice, dlaka, prah,arašidi itd…Stara sem 21, kadim, po večini travo mešano s tobakom, tudi kak cigaret ob kavici. Sumim, da se mi je kašelj pojavil, ko sem enkrat nenadoma čez noč ukinila cigarete. Takrat je bilo najhuje, kašelj je bil prisoten čez cel dan, so že mislili, da imam prašičjo gripo, ker je ravno takrat razsajala naokoli :))
Prosim Vas, da mi svetujete, kakšne preglede naj še opravim, sam moja zdravnica ni ravno za pohvalit, ji morem zmeraj sama predlagat stvari, da sploh kaj opravi.

Najlepša hvala za odgovor in lep dan Vam želim

Kajenje je lahko vzrok za kašelj. Včasih kadilci res poročajo, da se kašelj intenzivira po prenehanju kajenja, vendar se kasneje umiri, če je samo to razlog.
Razen kajenja je najbolj pogost razlog za kašelj zatekanje želodčne vsebine v požiralnik in lahko tudi višje. To nekateri čutijo, večina pa samo kašlja. Najboljša diagnostična metoda je terapevtski poskus.
Če po tem in po opustitvi kajenja kašelj ne bi nehal, je pa smiselnem pregled pri pulmologu.

Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close