Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija ZAKAJ EFT POMAGA BOLNIKOM S FM IN SKU

ZAKAJ EFT POMAGA BOLNIKOM S FM IN SKU

AVTOR EFT-JA CRAIG JE NAPISAL!
pri fibromialgiji, kjer so proti bolečinska zdravila, antidepresivi in celo akupunktura neuspešni, dosledno pride do izboljšanja z uporabo EFT-ja.
EFT dosledno pomaga bolnikom s fibromialgijo, da izboljšajo svoje neurejeno spanje, da premagujejo utrujenosti in počistijo meglo v glavi.

DR. MERCOLA
ima velik nacionalni in mednarodni ugled v alternativni medicini.Po njegovih izkušnjah je fibromialgija skoraj vedno povezana s hudimi čustvenimi travmami, ki ustvarijo vrsto potencialno uničujočih fizikalnih procesov, ki pogosto ljudi tudi onesposobijo.
Pripoveduje: “po nekaj minutah uporabe EFT-ja sem lahko v celoti in trajno odpravil njeno bolečino. Večina njenih bolečin je bila povezana z žalostjo, stresom in travmo zaradi prometne nesreče in zato, ker po tem ni mogla obiskati svoje družine”.

Pri tapkanju z bolniki, ki imajo fibromialgijo, je v moji prisotnosti prišlo do izboljšanja splošnega počutja, pri nekaterih pa kar do velikega olajšanje, posebno po tapkanju na travmo, in negativna čustva, kot so :strah pred smrtjo, jeza, frustracija, občutek, da te je telo izdalo…

Breda Torkar Kampuš, izvajalec EFT 2.stopnja AAMET

Amazing Grace

20 let je imela fibromialgijo, 3 leta je bila popolnoma nepokretna. Po 6 mesecih tapkanja sedi tu na predavanju in opisuje svoje simptome. Res se je zgodil čudež. Imela je veliko težav, veliko hudih bolečin in je bila zelo utrujena. Večino njenih težav je izginilo, večina njenih bolečin je izginilo. Spoznala je, da tehnika EFT deluje pri vseh težave, samo, če jo uporabi. Tapkala je vsak dan, nobenega ni spustila. Vodila je dnevnik, prvič se je zavedala, da je to tisto, kar hoče delati. 20 let je iskala nekaj, kar bi ji pomagalo. Pravi, da je to, da je danes tukaj, en velik čudež.
http://www.youtube.com/watch?v=vJsDVU09tDY

“Vprašali so me, ali imam še simptome FM. Ja in ne. Še vedno lahko ustvarim simptome fibromialgije. Nekaj je tam v moji podzavesti, kar pride na dan, kar me hoče pozdraviti, in ta teden sem opravila veliko samozdravljenja. Počutila se sem se, kot da je cesta polna kamenja, ne samo ena izboklina na cesti, ampak cel kup izboklin, tako sem opravila veliko samozdravljenja. Tapkala sem se na veliko vidikov, na strah, povezan z boleznijo, zaradi katere sem bila onesposobljena. …Imam še veliko za počistiti v svoji podzavesti, zato delam vsak dan. Tapkam na občutke, na čustva, na dogodke, ko nekaj težav odpravim imam ta čuden občutek, in se tapkam, dokler občutek ne izgine, dokler glavobol ne izgine…
Spodbujam vas, da, če imate simptome, karkoli je, glavobol, ali kaj drugega, samo nadaljujte s tapkanjem, ker je najcenejše, ni strupeno, je pa zelo koristno….”.
Pred, med in sedaj. Ali sem ozdravela 100%? Grace Jones, Faster EFT
http://www.youtube.com/watch?v=UAutkPeSvds&feature=watch_response

No, in potem je postala EFT terapevtka. Z vztrajnostjo je obvladala svojo fibromialgijo.
»Da bi spremenili ali sprostili simptome, moramo iti v svojo notranjost, nasloviti in sprostiti čustva / čustveni vzrok. To je to, kar Grace dela v vsakodnevni praksi (Faster EFT) in se je pozdravila od popolne invalidnosti.«

Spomini, ki jih žive pokoplješ, nikoli ne umrejo. Grace Jones, Faster EFT Coach
http://www.youtube.com/watch?v=cMAQ2NVGWUY

Breda Torkar Kampuš, izvajalec EFT 2.stopnja AAMET

Tapkanje je res super, deluje, ampak če res delamo zavestno in iskreno, potem pridemo do bistva bolečine, do njenega izvora in to lahko sproščamo. Mene je kar odneslo. Priporočam.

lp m.

Grace Jones pravi:
»Naša podzavest ima samo dve poti, da vzbudi našo pozornost, naša podzavest nas vedno skuša pozdraviti, torej, če je nekaj shranjeno tam, nas telo opozarja na več načinov, v naših sanjah, ali z fizično bolečino. Torej, če imam bolečino v rami in jo ignoriram in ne poiščem vzroka te bolečine, ki jo povzroča moja podzavest, ki skuša pritegniti našo pozornost, jaz pa to potlačim nazaj v podzavest, ignoriram, skušam na nek način pobegniti. Mi potiskamo to bolečino nazaj, ignoriramo, ampak bolečina je še vedno tam, še vedno je v naši podzavesti. Spomini, ki jih žive pokopljemo nikoli ne umrejo. Samo pokažejo se na drugačen način……………

Medicina zdravi posledice, mi skušamo rešiti problem tako, da skušamo odpraviti vzrok……….
V knjigi Pozdravi svoje telo( Louise Hay) so opisane različne bolezni in čustva, s katerimi so te bolezni povezane.

Fibromyalgia Tapping Points, FasterEFT – Grace Jones
http://www.youtube.com/watch?v=mw6DosIKyss

»Bila sem nepokretna, 20 let sem imela spregledano fibromialgijo………Tradicionalna medicina mi je veliko pomagala, ni pa odpravila vzroka. Kar naprej so mi dajali zdravila, fizična terapija mi je res pomagala, skušali so omiliti samo moje simptome, niso se pa lotili vzroka. Niso skušali sprostiti vzroka. Treba se je obrniti na podzavest, podzavest in zavest morata sodelovati ena z drugo, da telo sprosti stres, da greste nazaj v podzavest, poiščete vzrok in gaodpravite…………………..”.

Breda Torkar Kampuš, izvajalec EFT 2.stopnja AAMET

ADD-ADHD simptomi in EFT ( Povzeto po članku iz EFT – universe)

ADHD – Attention deficit disorder
ADHD – Pomanjkanje pozornosti in motnja hiperaktivnosti

V spodnjem članku, dr. Don A. Blackerby, dosega velik uspeh pri zmanjševanju simptomov brez zdravil.

POSEBNI NAČINI UPORABE EFT PRI SIMPTOMIH ADD / ADHD

Dr. Don A. Blackerby, je bil vzgojitelj več kot 30 let.
Skoraj 10 let je delal z dijaki z ADD / ADHD za , z 90-95% stopnjo uspešnosti.

EFT takoj uporabi pri klientih z ADD / ADHD z usmerjanjem na njihove posebne vedenjske težave, ki se jim pojavljajo. Pri odraslih je možno, da jih kar naprej motijo poslovni sestanki brez pomembnih idej, ali je možno, da imajo težave z osredotočanjem na določeno idejo, ali pa nenehno govorijo in ne vedo, kdaj se ustaviti in poslušati. Pri študentih se lahko zgodi, da se prepirjo s svojimi starši, ker bi morali narediti domačo nalogo, ali nočejo hoditi v šolo ali pa ne morejo ostati osredotočeni na učno uro. Če ima odrasla oseba ali študent enega od simptomov ADD / ADHD (kot hiperaktivnost, odvračanje pozornosti, ne poslušanja, itd), bom uporabil EFT za ta simptom.

Če po tapkanju simptomi še vedno še trajajo, začne iskati globlje vzroke, kot so sedanje travme v šoli ali na delovnem mestu. Če jih ni, išče pretekle travme, ki so bile nerešene in ki se izražajo v trenutni situaciji. To je njegova izkušnja, da večina jeze, strahu, besa, občutka krivde, itd izvira iz neke nerešene in nezavedne travme. Simptomi ADD / ADHD so preprost načini izražanja nezavednih in nerešenih travm. EFT je čudovita tehnika za izhod iz trenutne travme, ali iz travm
iz preteklosti
Če travme ni mogoče najti, potem so možni tudi vzroki alergije, toksini v telesu veliko stresa in tesnobe, veliko sladkorja ali junk hrane, ali pa samo stres, ker se nismo sposobni spopasti z življenjem. Mnogi starši so preobremenjeni z usklajevanjem kariere in družine. Zato je za njih veliko vsakodnevnega stresa in tesnobe, in pogosto simptomi ADD/ADHD način, da pokažejo navzven svoje frustracije.

Dobra novica je, da se s pomočjo tehnike EFT lahko spopademo z večino tega zgoraj in / ali pomagamo odkriti druge morebitne vzroke in najti olajšanje za klienta.

Breda, EFT level2

Breda, ali veš za kakšen tečaj EFT-ja, to področje me zelo zanima in rada bi se izobrazila v to smer.
Lepa hvala za odgovor v naprej.
Rada bi res kakšnega DOBREGA učitelja na tem področju.

O tole sem pa šele sedaj videla in sem že prej postavila vprašanje.
Torej EFT je rešitev za fibromialgijo. O super.
Samo, da je nekaj kar pomaga.

LP

Žal sem spregledala vprašanje. Odgovorim pa tudi na osebno sporočilo.

Verjetno sem jaz najboljša, saj vse na lastni koži testiram :-), pa tudi o bolezni vem več, kot drugi izvajalci z diplomo v Sloveniji, saj se že 7 let trudim, da bi se pozdravila. Imam pa tudi diplomo.

Vodim skupinsko tapkanjem ob sredah in sicer na dveh lokacijah za Bežigradom v Ljubljani

1. Ob 14:30 h v proostorih Dnevnega centra za starejše na Puhovi 6
2. Ob 19:00 h v prostorih društva Vrtnica, Bratovševa ploščad 30, v kleti

Kaj več o EFT si lahko preberete na EFT Slovenija:
http://eft-slovenija.si/index.php/eft-izvajalci-z-diplomo

EFT izvajalci z diolimo:
http://eft-slovenija.si/index.php/eft-izvajalci-z-diplomo, tudi moji podatki.

EFT novice:
Vsak teden si lahko preberete, kaj je novega in kje po Sloveniji so delavnice in skupinska tapkanja: http://eftnovice.blogspot.com/

Pa izšla je knjiga EFT za telebane
http://www.pasadena.si/knjigarna/?id=86540

Breda, EFT level 2

Pri zdravljenju adrenalne utrujenosti je življenjski slog izjemno pomemben. Ta je tudi po navadi povzročitelj bolezni. Niti antidepresivi, niti psiholog, niti pihiater ne morejo narediti za nas tega, kar lahko zase naredimo sami. Zato je potrebno marsikaj v svojem življenju spremeniti. Predelati vse travme iz preteklosti. Spomini, ki jih žive pokopljemo, nokoli ne umrejo, delajo napej v naši podzavesti. Žal tudi travme naših prednikov, ki jih ne poznamo, vplivajo na naše počutje. Potem pa vsakdanji stres. Potrebno je zmanjšati našo reakcijo na vsakdanji stres.

Ko se postavimo zase, ko rečemo včasih ne, ko nehamo razmišljati o tem, da zmoremo vse sami, ko si upamo povedati, kar v resnici mislimo, ko nehamo misliti, da smo odgovorni za vse okrog sebe, da moramo streči drugim, se naše telo lahko začne zdravit.

Če nam pa vsak dan sproti nekaj jemlje energijo, pa ne gre. Ugotoviti je treba, kateri ljudje, ali situacije nam jemljejo energijo? Zakaj nas vedno iste stvari mečejo iz tira? Zato, ker imamo v svoji glavi instaliran program imenovan prepričanja, ki ga moramo spremeniti. Ko se spremenijo spomini, se spremeni prepričanje, ki nas po navadi ovira na poti do ozdravitve. Treba je narediti spisek, kaj je dobro za nas, kaj je slabo za nas.

Lahko uporabimo EFT, kot odlično tehniko za samopomoč. Direktna povezava uma in telesa; spremenimo čustva, spremenimo občutke, odpravimo bolečino, spremenimo spomine, spremenimo prepričanja, spremenimo svoje misli. Potem pa lažje zadihamo. Življenje je takoj lepše.

Travmatičnih dogodkov ne tapkamo sami, poiščemo neizvajalca z diplomo, ker je lahko zelo hudo, pa potrebujemo nekoga, ki nas vodi, ker so občutki in čustva premočni. Potem pa nastopi olajšanje. Treba je delati na sebi. Vsaka malenkost šteje.

Breda, EFT level2

PLACEBO IN NOCEBO EFEKT

Nocebo efekt je obratni, od placebo efekta. Ker nisem našla sovenskega članka, posredujem tole:

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/nocebo/

Breda

Skupinskega tapkanje na Bratovševi ploščadi ni več.

2. Ob 19:00 h v prostorih društva Vrtnica, Bratovševa ploščad 30, v kleti (odpade)

Breda, EFT 2.stopnja

Bliža se vseslovenski dan za eft, 9 marec. 2013.
Lani je bilo to 10 marca 2012 in tukaj so audio posnetki predavanj:

Moje predavanje z naslovom: Kako si z EFT izboljšamo počutje pri kronični utrujenosti in fibromialgiji. Avdio posnetek je bolj proti koncu.: http://eft-slovenija.si/index.php/audio-in-video-posnetki/audio-posnetki.

LP Breda

Kako do korenin – Kaj je v resnici vzrok za Lynnine težave z lasiščem in fibromialgijo:
http://www.emofree.com/eft/lynna-scalp.html

Gary meni, da fibromialgije ni povzročil določeni dogodek, ampak, da je vzrok nekje v otroštvu, notranji konflikt pobere veliko energije, in potem lahko nastane fibromialgija in težave z lasiščem. Mogoče so to povzročili vaši starši, bratje, nekdo, ki vas je zapustil…

Gary: ko boste dosegli mir v sebi, bo fibromialgija izginila in tudi težave z lasiščem. Če odpraviš vzrok, simptomi izginejo.

Lynna: Gledala sem video posnetke, kako se tapkajo na simptome, sama se nikoli nisem tapkala na simptome fibromialgije, na fizično bolečino. Začela sem z Osnovnim receptom in delala na čustvih, kako se počutim, ko imam fibromialgijo.

Gary: Morda imava različen pogled na Osnovni recept. Naredimo spisek določenih dogodkov v svojem življenju.
»Moj oče me je zapustil« To ni določeni dogodek. »Mama pustila na avtobusni postaji čakati 4 ure« To je določeni dogodek.

Lynna: naredila sem spisek dogodkov od otroštva naprej. Moj dedek je umrl, Starši … ……Občutek zapuščenosti.
Gary: Ker niste šli na določeni dogodek, ste dali težavi samo nalepko, težave pa niste odpravili.

Breda, EFT level2

Breda, ali je mogoče opisati kako deluje EFT na naše težave, mislim kako posamezno težavo EFT odstrani iz našega telesa-vzrok?
Zelo bom vesel razlage in lepa hvala v naprej !

Na internetu je cel kup video posnetkov in tudi nekaj knjig je napisanih o EFT in SKU IN FM. To ne gre čez noč, čeprav nekatere težave izginejo takoj. EFT je zelo učinkovita tehnika, samo ne deluje vedno takoj. Značilno za bolnike s FM in SKU je, da imajo zelo velik podzavsetni odpor, ki se ga ne zavedajo. To se lahko dokaže s testiranjem energije.Če nekdo reče:” vse sem poskusil, pa mi nič ne pomaga”, je že jasno, da je na delu podzavesetni odpor. Tvoja podzavest noče, da bi se pozravil, ker se je navadila na stanje, kakršno je in se počuti varno.

Pri uporabi metode EFT pride do direktne povezave med umom in telesom. Z določenimi afirmacijami in istočasnim tapkanjem po meridianih preprogamiramo svojo podzavest. Recimo, če se nekdo boji psov, ali višine, se to lahko odpravi takoj, v 3 minutah. Ko se spomni psa, ga je groza, nastane motnja v telesnem energijskem sistemu in z EFT mi odpravimo to motnjo. Občutek strahu zamenjamo s prijetnim občutom ob tapkanju po mereidianih. Nevtraliziamo negatina čustva.

Če ima pa SKU ALI FM, je pa več dela. Najbolje začeti pri svojem rojstvu, ali pa še nazaj, pri starših. Skušamo se spomniti dogodkov v svojem življenju, ki so nas prizadeli, si zavrteti film in jih podoživeti ob istočasnem tapkanju. Spomin takrat izgubi čustven naboj in za nas ni več nevaren. Tudi negativnih prepričanj se ne zavedamo, pa so lahko glavni vzrok. Ko spremenimo spomine, se spremenijo prepričanja, drugače začnemo gledati nase in na svet okrog nas. Vse je shranjeno globoko v naši podzavesti, počasi pride marsikaj na plano, česar se nismo zavedali ali smo pa pozabili.

Zelo pomembno je tudi, kdaj se je bolezen začela, gotovo se je takrat nekaj pomembnega zgodilo (prometna nesreča, ločitev..), kar je lahko sprožilo bolezen. Torej si je treba zavrteti v glavi ta film in se tapkati na vsa negativna čustva in občutke povezane s tem dogodkom. Travmatičnih dogodkov ne tapkamo sami, ker lahko pridejo zelo močna čusta na dan, ki jim nismo kos. Postopek je drugačen, kot pri Osnovnem receptu, kot je opisan v priročniku. Poiščemo si izvajalca druge, ali tretje stopnje.

Sasha Allenby je imela kronično utrujenost. Trajalo je leto in pol, da se je pozdravila. Tudi telo potrebuje nekaj časa, da si opomore. Napisala je knjigo: Joyful Recovery From Chronic Fatigue Syndrome.
http://www.hayhouse.co.uk/authors/6081/sasha-allenby
Video je spodaj desno: http://www.hayhouse.co.uk/authors/6081/sasha-allenby

Breda, EFT izvajalec 2.stopnje

Matrica ali Matrix se pojavlja v filmih The secret ( Skrivnost) in Matrica življenja. Dobimo to, na kar se osredotočimo v svojem življenju. To na kar se osredotočimo, se pošlje v Matrix (energijsko polje v katerem smo vsi povezani) in se odbije nazaj kot naše izkušnje. Vesolje odgovori na zavest in naše misli postanejo naša resničnost. To, kar damo od sebe, se nam vrne.

Naše življenske izkušnje so shranjene kot slike v Matrici, kot energijski hologram zavesti. Slike iz preteklosti in negativna prepričanja, ki nas ne podpirajo, lahko s tehniko Matrix reimprinting odstranimo in jih nadomestimo z novimi, ki nas podpirajo. To vpliva na naše zdravje, srečo in počutje v sedanjosti.

Breda, EFT izvajalec 2.stopnje

O travmah, stresu in njihovih posledicah na naše zdravje:
http://med.over.net/forum5/read.php?105,6828471

Breda

Tapkanje

Tapkanje je delo, naporno delo. Psihično, fizično, mentalno. Treba si je vzeti čas, najti prostor, pa še razmišljati o neprijetnih dogodkih. Večina ljudi, predvsem tisti, ki o stvari malo vedo, se v trenutku dvignejo nad vso znanost in dokaze in pametno rečejo: ” Jaz pa v to že ne vernjamem”. In živio po svoje naprej.

Če pa spoznaš, da si sam lahko najbolj pomagaš in veš kako, je življenje takoj veliko lažje in manj stresno. Vsak treutek veš, da se lahko zaneseš nase in ne potrebuješ pomoči drugih. Ne zanašaš se veš toliko nad druge.

Breda

Za tiste, ki bi radi kupili knjigo ceneje:

Knjiga EFT za telebane, ali katera koli druga knjiga iz zbirke za telebane:

ponudba 1nadan, še 3 dni 52 % ceneje.

Namesto 24,95 eur, samo 12,90 eur :

http://1nadan.si/korak5-zakljucek/4941

Breda

Stres in travme

Kako vemo, da smo v svojem življenju doživljali travme. Lahko travme, ki jih nosimo s seboj niti niso naše. Običajno ne vemo, ker so shranjene globoko v podzavesti in se jih ne zavedamo. Prva travma, ki smo jo doživeli, je prav gotovo naše rojstvo. Če je bilo to naporno, in je dolgo tajalo, je to že slabo za nas.

Naše telo na stres odreagira na tri načine. Z bojem, begom, ali pa zamrznitvijo. Pri ljudeh, ki so doživeli travmo, se zgodi zadnje. Če vprašamo pravega strokovnjaka, nam ta lahko pove, kaj se je dogajalo z nami od spočetja naprej. Od združitve jajčeca in semenčice, ali je šlo takrat vse po načrtu, ali pa tudi ne… Vse je shranjeno v naši prvi, korenski čakri. V sedmi plasti so zapisi iz prejšnjih življenj.

Donna Eden:
»Človekove zgodnje izkušnje so vtisnjene v priv čakri in se tam ustalijo, še preden možgani razvijejo mielinske ovojnice, ki so potrebne za fizično kodiranje takšnih spominov. Te stare zgodbe lahko petdeset let kasneje še vedno vplivajo na človeka. Tukaj niso zakodirana zgolj otroštvo in prejšnje življenje, temveč tudi podedovani spomini-morda travme, ki segajo mnogo generacij nazaj. Tudi. Če travmatske izkušnje, s katerimi so se soočali vaši starši ali stari starši niso neposredno zapisane v vaši DNK, je njihov čustveni vtis lahko zakodiran v vaših energijah.«

Če se nam zdi potrebno, da kaj spremenimo, se lotimo tapkanja.

Breda

New Report

Close