Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Pred testiranjem

Pred testiranjem

Spoštovani,

Stara sem 35 let in načeloma brez večjih zdravstvenih težav. Pred tednom dni pa sem zaradi dlje časa trajajočih težav z dihanjem in kašljanjem obiskala zdravnika. Za kaj gre? Kašljati sem začela minulo zimo, in to kar precej. Ponoči so me zbujali napadi kašlja, podnevi me je neprestano sililo na kašelj, včasih nisem bila sposobna povedati enega stavka, ne da bi pri tem pokašljevala in lovila sapo. Ob tem je bilo oteženo tudi dihanje, lovila sem sapo, stiskalo me je v pljučih, pri dihanju piskalo in pokalo,…A ker sem ob tem nenehno prebolevala tudi prehlade in viroze, smo vse skupaj povezovali prav s tem. S toplejšim vremenom so težave izginile, s prvim oktobrskim mrazom pa so se vrnile, najprej težko dihanje, zdaj tudi kašelj.

Ko sem malo brskala po spletu, sem odkrila, da so opisane težave lahko tudi simptomi astme. Naj ob tem povem, da imam najverjetneje tudi rinitis, saj imam bolj ali manj vedno zamašen nos (še v osnovnošolskih letih sem bila testirana zaradi alergije in takrat je bila med drugim ugotovljena tudi alergija na prah in pršice).

Obiskala sem torej osebnega zdravnika, ki me je najprej napotil v laboratorij, a so bili izvidi brez posebnosti. Čez teden dni sem ponovno naročena na pregled in če sem ga prav razumela me bo zdaj, ko so bili laboratorijski izvidi bp napotil naprej, najverjetneje k pulmologu.

In sedaj k vprašanju. Pri enem izmed prejšnjih obiskov, mi je zdravnik za lažje dihanje predpisal inhalacijsko raztopino berodual, zdaj pa me je opozoril, da bi lahko berodual izkrivil rezultate testa. Ker pa je to trenutno edina stvar, ki mi olajša težave me zanima, koliko časa pred morebitnim testiranjem za astmo ga ne smem uporabljati, da bodo rezultati testa merodajni.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Barbara

Spoštovani,

Če je možno potem 1 dan pred pregledom ne uporabljajte Beroduala.
Lep pozdrav, Mihaela Zidarn

New Report

Close