Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija kaj pa bakterijske okužbe?

kaj pa bakterijske okužbe?

Naši pediatri pravijo, da za bakterijsko vnetje je pa samo antibiotik…?
Kje na hitro lahko najdemo homeopata, ko je otrok akutno bolan?

Greš k zdravniku, ga malo pogleda, dobi antibiotik in čez 2 dni je zdrav….ampak kaj ko je to vsak mesec. Ali imate homeopati že kakšno “dežurno službo”?

Hvala in veliko uspeha pri delu

Spoštovani.

Kdor ne pozna zelo dobro homeopatije in ni videl, kaj vse zmore, potem pri bakterijskih vnetjih ne pozna alternative antibiotikom. Dejstvo pa je, da ima pravilno izbrano homeopatsko zdravilo tudi pri bakterijskih vnetjih možnost, da popolnoma pozdravi infekt.

V Sloveniji je homeopatija premalo razvita, homeopatsko znanje v splošnem preslabo, predvsem pa je premalo dobrih homeopatov, da bi bilo možno zagotoviti dobro homeopatsko oskrbo vseh akutno obolelih, ki hitro potrebujejo kvalitetno pomoč, tudi do časov »homeopatske urgence« je še daleč. Velika večina homeopatov ne sprejme v zdravljenje novega pacienta, ko akutno zboli.

Poiščite dobrega homeopata za kronične težave, saj če otrok potrebuje vsak mesec antibiotik, potrebuje primerno zdravljenje slabe odpornosti. Izbrani homeopat naj bo tudi tak, da bo dosegljiv za posvet ali zdravljenje ob morebitnih akutnih boleznih.

V praksi tako pri mojih pacientih pri akutnih bakterijskih vnetjih, kadar sami ali njihovi starši ne želijo antibiotika, poskusimo poiskati pravo homeopatsko zdravilo in stvar mora biti že po 24 urah bistveno boljša. Če to ni, to pomeni, da nismo našli pravega zdravila in da je vseeno dobro vzeti antibiotik. Seveda je vse pogojeno z resnostjo bolezni, pri nekaterih si čakanja ne moremo privoščiti in takoj posežemo po antibiotikih.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close